Η πρόσφατη δικαστική απόφαση της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης» σχετικά με την περιβόητη υπόθεση Βατοπεδίου άνοιξε τον δρόμο για την «δικαίωση» του Καραμανλή. Δεν πανηγύρισε μόνο ο ίδιος ο Καραμανλής παρ’ ότι τότε είχε σπεύσει να πάρει την πολιτική ευθύνη για το «σκάνδαλο», αλλά και ο επιφανής τοποτηρητής του στην κυβέρνηση Τσίπρα αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλος, πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ και πρώην εισαγγελέας μεταξύ άλλων και διώκτης της «τρομοκρατίας».

Δήλωσε, λοιπόν, προ μηνός ο αξιότιμος κ. Παπαγγελόπουλος, στην εφημερίδα Ελευθερία, ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι απρόσβλητος από τον ιό της διαπλοκής και ότι: «Τους λαοπρόβλητους ηγέτες τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να τα εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή, αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα».

Θα θυμίσουμε την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ο Τσίπρας πρότεινε τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τότε ο Κούλης διαφώνησε ανοικτά ανακοινώνοντας μάλιστα ότι θα τον καταψηφίσει εξηγώντας τον λόγο: «Δεν αντιστάθηκε στο πελατειακό κράτος, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα».

Όσο για τον Προκόπη είναι φανερό ότι υπερβαίνει ολοφάνερα τον υποτιθέμενο θεσμικό του ρόλο καθοδηγώντας την κυβέρνηση, στρώνοντας τον δρόμο για την ανανέωση του προεδρικού ρόλου και την ενίσχυσή του.

Κατά τ’ άλλα, ο Κούλης ασταμάτητα ζητάει εκλογές. Απαιτεί εκλογές όταν ξυπνάει, ζητάει εκλογές σε κάθε συνέντευξη, διαβλέπει τρεις φορές την ημέρα πρόωρες εκλογές, βλέπει στον ύπνο του εκλογές, κλείνεται στο γραφείο μόνος του και φωνάζει ρυθμικά εκλογές, εκλογές, εκλογές, και γενικά έχει πάθει μια σχετική … περαιτέρω ζημιά ο εγκέφαλός του με το ζήτημα αυτό.

Μόνο που, ώσπου να γίνουν εκλογές, θα αντιμετωπίσει, όπως φαίνεται και όπως ετοιμάζεται, «ορισμένα» εσωκομματικά «προβληματάκια», όπως φάνηκε και από την περίπτωση Παπακώστα. Τύφλα να έχει το Βυζάντιο, δηλαδή, όπως καταλάβατε… Άντε τώρα ο Κούλης να βρει προκοπή, έχοντας απέναντί του τον Προκόπη, τους λοιπούς καραμανλικούς και τον νετσαγεφικό Τσίπρα. Ούτε ψύλλος τον κόρφο του…

Λ.

anarchy press