Ως τώρα πιστεύαμε ότι η εξάπλωση των χριστιανικών μύθων στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οφειλόταν αποκλειστικά στο ότι δεν είχε εφευρεθεί ακόμη η τυπογραφία. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Ο καθημερινός Τύπος και ο τηλέγραφος, που μέσα σε μια στιγμή διαχέει τις επινοήσεις του σε όλη τη γη, κατασκευάζει περισσότερους μύθους μέσα σε μια μέρα (και το αστικό κοπάδι τους πιστεύει και τους διαδίδει ακόμα παραπέρα) από όσους θα μπορούσαν να παραχθούν παλιότερα μέσα σε έναν αιώνα».

Καρλ Μαρξ 

Στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για χριστιανικό μύθο που διέδιδαν τα ΜΜΕ που υπήρχαν στην εποχή που έγραφε τα παραπάνω ο Μαρξ.

Αναφερόμαστε σε μια «πρόσφατη είδηση» που μας πρόβαλλαν «έγκριτοι» δημοσιογράφοι, από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και αφορά τα όσα υποτίθεται ότι συμβαίνουν στην Βόρεια Κορέα.

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει στα social media η «ανεκδιήγητη» γκάφα του Νίκου Ευαγγελάτου την Πέμπτη στην εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», όπου προβλήθηκε ως αληθινό περιστατικό απόσπασμα από την ταινία «The Interview»- όπου φαινόταν ένα κοριτσάκι στη Βόρεια Κορέα να τραγουδά ένα…τραγούδι «μίσους», όπως παρουσιάστηκε για την καταστροφή των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η γκάφα, για μάθημα κακής δημοσιογραφίας εξαπλώθηκε, καθώς απόσπασμα από το ίδιο βίντεο παίχτηκε με ανάλογα, «ανατριχιαστικά» σχόλια και στο δελτίο ειδήσεων του Alpha από τον Αντώνη Σρόιτερ.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι η εξής: Το απόσπασμα δεν είναι πλάνο που διέρρευσε από την χώρα των Κιμ από κάποιον αποστάτη με το ίδιο κούρεμα, βάσει νόμου, τον οποίο ο Κιμ Γιονγκ Ουν κυνηγά λυσσαλέα για να τον ρίξει στα πεινασμένα σκυλιά, που έχουν να φάνε από τότε που τους έριξε το θείο του, αλλά πρόκειται για κομμάτι της πασίγνωστης αμερικανικής κωμικής ταινίας The Interview.

Ούπς…

tvxs