Του Πάνου Παναγιώτου

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε μέτρα που προμηνύουν ευρύτατες περικοπές μετά το Πάσχα, με το βλέμμα στραμμένο στο έλλειμμα, αναφέρει η γερμανική DW.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι ενέκρινε έκτατα μέτρα ύψους άνω των 3 δις ευρώ.

Τα έκτακτα αυτά μέτρα αντιστοιχούν στο 0.2% του ιταλικού ΑΕΠ και είναι 18 φορές μικρότερα από τα τελευταία, μόνιμα μέτρα, στα οποία μόλις συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους Θεσμούς, που αντιστοιχούν στο 3.6% του ΑΕΠ της Ελλάδας.

Μέτρα για τα οποία, σε αντίθεση με την ιταλική, η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ περήφανη. Ίσως γιατί έχει συμφωνήσει και σε «αντίμετρα» τα οποία θα εφαρμοστούν τόσο όσο ξεπεραστούν οι στόχοι αφού πρώτα έχουν εφαρμοστεί τα νέα μέτρα…

Αυτό ως ένδειξη του βαθμού αναισθησίας των Ελλήνων πολιτικών για τα όσα χρεώνουν στην Ελλάδα και τους πολίτες της αλλά και του βαθμού ανοσίας των Ελλήνων πολιτών, που ενώ διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση τους μόλις ψήφισε νέο Μνημόνιο δεν κατακλύζουν ολόκληρη τη χώρα για να διαμαρτυρηθούν.

Καλό Πάσχα σε όλους

analitis