Του Στέλιου Ελληνιάδη

Πρέπει, επιτέλους, κάποιος να φτιάξει τη μαύρη «Ροζ Βίβλο του ΣΥΡΙΖΑ»! Κάθε μέρα γίνονται σημεία και τέρατα. Όχι μόνο τα πολύ χοντρά που έχουν καθολική εφαρμογή και διαδίδονται αστραπιαία στόμα με στόμα, όπως το κόψιμο του ΕΚΑΣ, αλλά και τα ειδικότερα, τα επιμέρους, που πλήττουν συγκεκριμένες ομάδες ή περιοχές, θεσμούς και κατακτήσεις δεκαετιών και αιώνων, όπως το ξεπούλημα των αεροδρομίων και των τρένων, το γήπεδο του Μελισσανίδη στη Φιλαδέλφεια, η εξωφρενική «απελευθέρωση» των κατασχέσεων -μέχρι τα στέφανα από το εικονοστάσι- και αμέτρητα άλλα σκανδαλώδη και απάνθρωπα. Μία «Βίβλο» που να περιλαμβάνει όχι μόνο τα προαπαιτούμενα, τους νόμους, τις ρυθμίσεις και τα μέτρα, αλλά και τα παρεπόμενα και τα παραλειπόμενα.

Γιατί σίγουρα δεν υπαγόρευσε η κυβέρνηση την απόφαση για το Βατοπέδι, αλλά εξίσου σίγουρα η κυβέρνηση δεν άγγιξε ούτε μια παρανυχίδα της «δικαιοσύνης» την οποία μόνο εκθειάζει σαν «ανεξάρτητη», όπως έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής, ο οποίος προηγουμένως εξυγίανε το ποδόσφαιρο δίνοντας τα πάντα στους οσίους Μαρινάκη και Μελισσανίδη (στη συνέχεια ο πρωθυπουργός εξήγγειλε και γήπεδο για την ανώνυμη εταιρία της ομάδας του Αλαφούζου σε δημόσια γη).

Εντάξει, λεφτά δεν υπάρχουν και οι ισχυροί δανειστές πιέζουν για τις συντάξεις και τα εργασιακά. Αλλά, απ’ όσο ξέρουμε, δεν πιέζουν και για τα «χόμπι» των υπόδικων ή για τις μπίζνες των καλόγερων που τις διεκπεραιώνουν οι πολιτικές οικογένειες!

Αλλά είναι πια ξεκάθαρο, εντελώς ξεκάθαρο. Αυτή η κυβέρνηση, μ’ αυτούς τους υπουργούς και μ’ αυτούς τους άβουλους και πειθήνιους βουλευτές, δεν θέλει να πειράξει τίποτα και κανένα. Να μη θιχτεί κανένα κύκλωμα. Μόνο επικοινωνιακά θα βομβαρδίζει τον κόσμο. Με εύκολους στόχους, έναν εγκαταλειμμένο από τους συνεταίρους του Ψυχάρη και ένα γελοίο Σώρρα που τρώει μια οχτάρα σε χρόνο ντετέ, ενώ οι δίκες των «μεγάλων» τραβάνε για δέκα και είκοσι χρόνια μέχρι να αθωωθούν, να ξεχαστούν ή να πεθάνουν οι μάρτυρες από φυσική ή υποβοηθούμενη αιτία (π.χ. υπόθεση κοκαΐνη-Νορ), η κυβέρνηση ταΐζει τους εναπομείναντες οπαδούς της ότι τάχα μου πολεμάει τη διαπλοκή. Και τσουπ!, τα μεγάλα ψάρια χοροπηδάνε ολοζώντανα έξω από το τηγάνι τραγουδώντας, βλαστημώντας ή ψάλλοντας, κατά περίπτωση.

Αφήνουν τον αυτόχειρα Τσοχατζόπουλο να μαραζώνει σαν ατραξιόν «ένα γνωστό λαμόγιο σε κλουβί», ενώ όλοι οι καρχαρίες και τα καρχαριάκια είναι έξω με την ανοχή της «αριστερής» κυβέρνησης και της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης (βλέπε Energa, Παπαγεωργόπουλος κ.ά.) και με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας που έχουν στην άκρη για τα «δύσκολα».

Τελικά, στη φυλακή θα είναι οι πιτσιρικάδες των Πυρήνων της Φωτιάς που έχουν επικίνδυνες ιδέες, οι νεαροί καταληψίες της εγκαταλειμμένης βίλας Ζωγράφου, οι ακτιβιστές εναντίον των υπέρ των εργολάβων διοδίων που σέρνονται στα δικαστήρια με πρόστιμα χιλιάδων ευρώ, οι κάτοικοι της Ιερισσού που ενώ αγωνίζονται για τη ζωή τους κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής και για ζημιές σε βάρος των χρυσοθήρων και χιλιάδες νοικοκύρηδες που χρωστάνε στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες επειδή χρεοκόπησαν από τα δεξιο-σοσιαλδημοκρατο-αριστερά μνημόνια.

Νομίζω ότι δεν σηκώνει άλλη καθυστέρηση. Πρέπει τώρα να συνταχθεί και να βγει η μαύρη «Ροζ Βίβλος του ΣΥΡΙΖΑ», η οποία συνεχώς θα συμπληρώνεται, για να μοιραστεί σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα και να διαδοθεί μέσα από το διαδίκτυο ώστε να έχουν όλοι οι πολίτες μια συνολική εικόνα της συντελούμενης λεηλασίας, αδικίας και καταστροφής και για να πάψουν τα φερέφωνα της κυβέρνησης, των μνημονιακών πολιτικών κομμάτων, των τοκογλύφων και των επενδυτών της συμφοράς, να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους πολίτες που έχουν υποστεί από ελαφριά έως βαριά εγκεφαλική διάσειση από το διαρκές σοκ με το οποίο τα κέντρα εξουσίας προσπαθούν να τους κρατούν σε παρατεταμένη καταστολή. Μία μαύρη «Ροζ Βίβλος του ΣΥΡΙΖΑ» που θα είναι τμήμα μιας μεγαλύτερης «Βίβλου» με όλα τα ανοσιουργήματα από το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα, ώστε κανένας ένοχος να μην ξεγλιστράει με παραπλανητικά τρικ και χονδροειδή ψέματα.

Μπλεδιασμένος

Δρόμος της Αριστεράς