by To Skouliki Tom

Σοκ έχει προκαλέσει δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος που λέει ότι ανήμερα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τάγμα εφόδου χρυσαυγιτών έστησε ενέδρα σε φίλο του στον Άγιο Αντώνιο και τον τραυμάτισε με κατσαβίδι.

Κατόπιν, οι χρυσαυγίτες λήστεψαν μια μαθήτρια που βρισκόταν μαζί του κι εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με την Ένωση Πασιφιστών Αντιφασιστών Ελλάδος (ΕΠΑΕ), κίνητρο των δραστών ήταν η αγάπη που τρέφουν για τα βιβλία, αφού αρχικά προσφέρθηκαν να αγοράσουν από τον νεαρό το “Εκκρεμές του Φουκώ” που κουβαλούσε κι όταν αυτός αρνήθηκε να τους το πουλήσει, ξεκίνησαν σκληρά παζάρια μεταξύ τους με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. 

Για όσους δε γνωρίζουν, η ΕΠΑΕ είναι παρακλάδι των Ατενίστας κι έκανε την εμφάνισή της την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου – μία ημέρα μετά το περιστατικό – στην συναυλία που έγινε προς τιμήν του Παύλου Φύσσα στο Σύνταγμα, όταν μέλη της ανέβηκαν στη σκηνή και προέτρεπαν το συγκεντρωμένο πλήθος να υιοθετήσει έναν ναζί και να τον πάρει σπίτι του.

Μέλος της ΕΠΑΕ – που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του – εξομολογήθηκε στο μπλογκ μας ότι κύρια γνωρίσματα των ναζί δεν είναι η βία και το μίσος προς οτιδήποτε παρεκκλίνει από την κατεστραμμένη ιδέα που έχουν για τον κόσμο αλλά η αμοφωσιά κι η έλλειψη αγάπης, οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους γράψουμε σε μια αντιφασιστική βιβλιοθήκη και να τους πνίξουμε στα φιλιά.

Παράλληλα, έρευνες της ΕΠΑΕ δείχνουν ότι οι ναζί αγαπούν πολύ τον ύπνο και μπορούν να κοιμούνται με τις ώρες, οπότε δεν έχουμε παρά να τους ξυπνήσουμε χρησιμοποιώντας ένα ξυπνητήρι με την τσιρίδα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Συνεχίζοντας την εξομολόγησή του, το μέλος της ΕΠΑΕ επισήμανε ότι σημαντικός παράγοντας που επιβαρύνει την κατάσταση των ναζί είναι οι κρύες νύχτες του χειμώνα που δεν αφήνουν την καρδιά τους να ζεσταθεί, οπότε πρότεινε τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά πετρελαίου το οποίο θα προορίζεται αποκλειστικά για λέβητες χρυσαυγιτών.

Το μέλος της ΕΠΑΕ πρόσθεσε ότι στίχοι όπως “διάλεξε θέλεις κρεμάλα ή τρεχάλα γαμιέται κάθε είδους φασίστας μαλάκα πάμε γι’ άλλα” που περιέχονται σε μουσικά κομμάτια του Killah P αμαυρώνουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα και δε συνάδουν με την αντίληψη που έχουν οι Ατενίστας όσον αφορά στην αντιμετώπιση του φαινομένου του φασισμού.

Τέλος, το μέλος της ΕΠΑΕ εξέφρασε τη λύπη του για τον άτυχο νεαρό που δέχτηκε επίθεση από τους χρυσαυγίτες, ακριβώς μία μέρα πριν μάθουμε από τους διοργανωτές της συναυλίας ότι μερικά πολύχρωμα μπαλόνια και ειλικρινής διάθεση για αγάπη και παγκόσμια ειρήνη είναι τα μοναδικά όπλα που χρειαζόμαστε στη μάχη ενάντια στο φασισμό.

(χορηγός θετικής ενέργειας της συναυλίας ήταν η Αmita Motion)

(Ανήθικο δίδαγμα: Αν όλοι αυτοί που την Παρασκευή ξέπλεναν κι απενοχοποιούσαν τον ναζί φονιά πάνω στη σκηνή ήταν φίλοι του Παύλου Φύσσα, τότε εγώ ήμουν κολλητός του.)

the three mooges

υγ. γράφτηκε προ διετίας και είναι εξόχως επίκαιρο με τα καραγκιοζιλίκια ξεπλύματος των φασιστών από τα συριζαύγουλα