Αποτέλεσμα εικόνας για τσίπρασ ομπάμα

Σ’ αυτό δεν φταίει η φαιορόζ ρημαδοκυβέρνηση. Όμως κρίνουμε βάσιμο ότι αν ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα δεν ήταν σίγουρος ότι η διάδοχός του θα είναι η Κλίντον, ΔΕΝ θα κανόνιζε ταξίδι στην Αθήνα. Με την εκλογή του ψόφιου κουναβιού η Αθήνα δεν έχει νόημα σαν προορισμός· υπ’ αυτές τις συνθήκες υπάρχουν σίγουρα διαφορετικές και πιο επείγουσες προτεραιότητες. Το Παρίσι θα ήταν πολύ προτιμότερο απ’ την Αθήνα· αν ο Ομπάμα κανόνιζε τώρα το πρόγραμμα της τελευταίας του περιοδείας. Κι ένα λογίδριο για την αξία της ανεκτικότητας και της λογικής άνετα θα μπορούσε να το βγάλει μπροστά στον πύργο του Άιφελ.

Στο αρχικό σχέδιο του περάσματος του Ομπάμα απ’ τη Αθήνα (με τους «δημοκρατικούς» και τους κυνόδοντές τους για τρίτη φορά στο γκουβέρνο πίσω στην πατρίδα) ήταν θεαματικό: μια ομιλία του απερχόμενου, συνηγορία στη δημοκρατία, με φόντο την Ακρόπολη: αυτός που ξεκίνησε την προεδρική του καριέρα με ένα «νόμπελ ειρήνης» γιατί να μην την τελειώσει μ’ έναν «Επιτάφιο» α λα αμερικέν; Ασφαλώς έτσι θα ήταν κατενθουσιασμένοι και οι ντόπιοι επαίτες της διεθνούς γεωπολιτικής προσόδου. Θα είχαν να το λένε (αν και δεν θα έβρισκαν αγοραστές της προκοπής) ότι «ο ύμνος στη δημοκρατία» (το ετεροχρονισμένο μνημόσυνό της δηλαδή) έγινε, το 2016, στην κοιτίδα της.

Αλλά η ζωή και ο λευκός αμερικάνος μικροαστός έφεραν τα πράγματα αλλιώς.

Και τώρα η «λες και μας μούτζωσαν» η φαιορόζ κυβέρνηση πουλάει σα σημαντική την επίσκεψη του πρώην προέδρου των ηπα επειδή θα συνοδεύεται απ’ τον πρώην υπ.οικ. του!
Ω!!! Άβυσσος!!!

sarajevomag