%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82

Η μεγάλη στιγμή του 2ου ιστορικού συνεδρίου του Συριζα είχε φθάσει. Με γρήγορα, αλλά κοφτά βήματα ο Καμμένος πλησίασε το βήμα των ομιλητών. Με αναψοκοκκινισμένα και φράπα τα μάγουλα (ο «αδελφός» και σύντροφος Αλέξης του είχε ρίξει και ένα μπατσάκι απ’ αυτά που συνηθίζουν να ανταλλάσσουν μεταξύ τους οι συριζαίοι και μετά να ξεκαρδίζονται στα γέλια) φουσκωμένος σαν παγώνι, χωρίς γραβάτα και με ένα κόκκινο λουλούδι στο πέτο, ο Πάνος ήταν έτοιμος να καταπλήξει τα κομμουνιστικά πλήθη.

«Συντρόφισσες και σύντροφοι», είπε και έγινε πραγματικά χαμός. Οι σύνεδροι ξεκαρδίστηκαν στα γέλια, ο Αλέξης μάλιστα δεν μπορούσε να συνέλθει από το αστείο(;), το συνέδριο παρ’ ολίγο να σταματήσει εκεί και να μείνει στην ιστορία σαν το συνέδριο της χαρχάλας. Όλοι, όμως, έβαλαν τα δυνατά τους για να συνεχιστεί η ομιλία του Πάνου, να μην διαλυθούν όλα με μιας μέσα στο γενικό νταβαντούρι και την ευφορία που κατέκλυσε τους πάντες από την προσφώνηση αυτή.

«Βρεθήκαμε μαζί στον αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που είχε αποφασίσει να παραδώσει τη χώρα, βρεθήκαμε μαζί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και μαζί κυβερνάμε, χτίσαμε μαζί ένα νέο Γοργοπόταμο, αποδείξαμε μαζί ότι μπορούμε να ενώσουμε τους Έλληνες», βροντοφώναξε λεβέντικα ο Πάνος Καμμένος ο καραμπουζουκλής.

Μάλιστα. Έχτισαν, λέει νέο Γοργοπόταμο. Η γέφυρα, βέβαια, του Γοργοποτάμου γκρεμίστηκε ύστερα από το γνωστό σαμποτάζ, που πραγματοποίησαν αντάρτικες δυνάμεις του ΕΔΕΣ, του ΕΛΑΣ και μια ομάδα βρετανών κομάντος την νύχτα της 25ης προς 26 Νοεμβρίου του 1942. Ο Καμμένος λοιπόν, εννοεί ότι οι Συριζα-Ανελ έκτισαν την νέα εθνική αντίσταση, ένωσαν υποστηρίζει όλους τους Έλληνες.

Ας δούμε τι γράφει ο Ριζοσπάστης (23/11/2003) για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου:

«Τέλος Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη του 1942, βρετανικά αεροπλάνα μετέφεραν ομάδες σαμποτέρ στην Ελλάδα. Οι ομάδες έπεσαν στην περιοχή της Γκιώνας και μια ομάδα στην περιοχή του Καρπενησίου.Οι ομάδες των Βρετανών Σαμποτέρ είχαν έρθει στην Ελλάδα ύστερα από απόφαση του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής, με άμεσο στόχο να εκτελέσουν μια αποστολή με την κωδική ονομασία «HARLING», να ανατινάξουν, δηλαδή, μία από τις τρεις γέφυρες: της Παπαδιάς, του Ασωπού ή του Γοργοπόταμου. Αλλά δεν ήταν αυτή η μοναδική αποστολή τους. Στόχος τους βασικά ήταν να ανοίξουν το δρόμο της εδραίωσης της στρατιωτικής παρουσίας των Άγγλων στην Ελλάδα. Άλλωστε τα συμφέροντά τους διαπλέκονταν άμεσα μ’ αυτά της άρχουσας τάξης και ενδιαφέρονταν οι Άγγλοι για το μεταπελευθερωτικό καθεστώς, με δεδομένο μάλιστα ότι την ηγεσία του λαϊκού απελευθερωτικού κινήματος είχε αναλάβει η εργατική τάξη με το Κόμμα της, και η συμμαχία της, το ΕΑΜ, ήταν πραγματικά η μόνη δύναμη αντίστασης που είχε ως στόχο μια άλλη Ελλάδα, του λαού της. Αρχηγοί των Άγγλων σαμποτέρ ήταν οι Ε. Μάγιερς και Κρις Γουντχάουζ, δύο καθόλου τυχαίοι άνθρωποι, που διατέλεσαν αρχηγοί της αγγλικής στρατιωτικής αποστολής στο ελληνικό αντάρτικο, κάνοντας ό,τι ήταν δυνατό για την εδραίωση της βρετανικής κυριαρχίας πάνω στις ελληνικές υποθέσεις. Οι Άγγλοι σαμποτέρ -και κυρίως οι αρχηγοί τους- από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα, έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να έρθουν σε επαφή με τον δικό τους άνθρωπο, τον Ναπ. Ζέρβα, έχοντας την πεποίθηση ότι αυτός και οι ανταρτικές του δυνάμεις ήταν αρκετές για να την εκτέλεση της αποστολής Harling. Για το ΕΑΜ, όπως και τον ΕΛΑΣ, όχι μόνο δεν ήθελαν να έχουν ανάμειξη στην επιχείρηση ανατίναξης, αλλά αυτές τις λαϊκές οργανώσεις τις θεωρούσαν αντιπάλους των απώτερων σκοπών τους. Αναγκάστηκαν όμως να συνεργαστούν μαζί τους όταν διαπίστωσαν ότι ο Ζέρβας όχι μόνο δεν διέθετε τις απαραίτητες δυνάμεις για την ανατίναξη της γέφυρας, άρα δεν μπορούσε να αναλάβει το όλο εγχείρημα, αλλά και οι δυνάμεις του ήταν πολύ μικρότερες απ’ αυτές που διέθετε ο ΕΛΑΣ».

«Αναγκάστηκαν», λοιπόν οι βρετανοί σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη να συνεργαστούν με τον ΕΛΑΣ για την ανατίναξη της γέφυρας. Γιατί «αναγκάστηκε» ο ΕΛΑΣ να συνεργαστεί με τους Βρετανούς που είχαν σαν βασικό τους στόχο «να ανοίξουν τον δρόμο για την εδραίωση της στρατιωτικής τους παρουσίας στην Ελλάδα», των Βρετανών «που τα συμφέροντα τους διαπλέκονταν άμεσα μ’ αυτά της άρχουσας τάξης»; Μας το εξηγεί ο Ριζοσπάστης.

«Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου καθιέρωσε στις συνειδήσεις του ελληνικού λαού τον ένοπλο αντάρτικο αγώνα του ΕΛΑΣ συνολικά το λαϊκοαπελευθερωτικό αγώνα του ΕΑΜ με ψυχή και αιμοδότη το ΚΚΕ, ως τη δύναμή τους για μια νέα λαοκρατούμενη Ελλάδα μετά την απελευθέρωση από τους Ιταλογερμανούς κατακτητές. Ήταν με μια έννοια καταλύτης στην απελευθέρωση ανεξάντλητης λαϊκής δύναμης σ’ ένα αγώνα άνισο, μα πέρα για πέρα δίκαιο, που ως προς την απελευθέρωση οδήγησε το λαό μας στη νίκη».

Γιατί καθιέρωσε «στις συνειδήσεις του ελληνικού λαού τον ένοπλο αντάρτικο αγώνα του ΕΛΑΣ» και μόνο, δεν μας το εξηγούν τα κομματόσκυλα του Περισσού. Γιατί θα μπορούσε να καρπωθεί μόνο ο ΕΛΑΣ μια αντάρτικη ενέργεια που πραγματοποιήθηκε από κοινού με τον ΕΔΕΣ και τους βρετανούς; Γιατί η σύμπραξη αυτή δεν νομιμοποιούσε σε πολύ μεγάλο βαθμό την στρατιωτική παρουσία των Βρετανών στην Ελλάδα; Πίστευε και μη ερεύνα. Το κομμουνιστικό ιερατείο είναι αλάνθαστο, και βέβαια στο απυρόβλητο. Εδώ δικαιολογήθηκαν οι συμφωνίες της Βάρκιζας, της Καζέρτας και του Λιβάνου, η ηθική και φυσική εξόντωση τόσων και τόσων «συντρόφων» στον Γοργοπόταμο θα «κολλούσαν»;

Γιατί τα θυμηθήκαμε τώρα όλα αυτά; Προσπαθούμε να βρούμε τις αναλογίες του «Γοργοπόταμου» του 1942 και του «Γοργοπόταμου» που έκτισαν οι «σύντροφοι» των Συριζα-Ανελ και δεν βρίσκουμε ποιοι παίζουν τον ρόλο των βρετανών. Ρε, μπας και τον παίζουν οι Αμερικάνοι; Μπας;;;

Δημοσιεύθηκε από Λ

anarchy press