%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b1

Για να βάλουμε τα πράματα στην θέση τους. Είναι πράγματι άδικη η επίθεση που δέχθηκε η «ιστορική» εφημερίδα της αριστεράς η Αυγή, γιατί δημοσίευσε το όνομα αυτού του «φασίστα» δικαστή, και αναπαρήγαγε υποκλαπέν υλικό από την ηλεκτρονική του αλληλογραφία. Ακούς εκεί ο καψούρης δικαστάκος να κουνιέται στα γατόνια τον Αλέξη και τον Παππά. Καμμία ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας!!! Να βγει και το όνομα αυτής της «τσούλας», που πηδιόταν μαζί του, αν και παντρεμένη. Όχι άλλο πήδημα της αξιοκρατίας. Όλα στο φως. Κομμουνιστική κυβέρνηση έχουμε, καμμία έκπτωση στην ηθική και στις αγωνιστικές αρχές.

Η Κόντρα Νιούς έβαλε την φωτογραφία, η Ζούγκλα και το Βήμα από κοντά, όπως πάντα, γιατί να πάει άκλαφτο το υλικό της ΕΥΠ, που υπήρχε ήδη από το 2014; Τον Παπαγγελόπουλο πρώην διοικητή της ΕΥΠ, έτσι για πλάκα τον διάλεξε το γατόνι ο Τσίπρας; Κούνια που σας κούναγε, άσχετοι. Και που να δείτε την συνέχεια. Το σάπιο σύστημα της διαπλοκής θα πέσει, δηλαδή θα γίνει πιο σάπιο. Γιατί κύριοι της διαπλοκής, δεν μπορείτε να σαπίζετε μόνοι σας· τα γατόνια της αριστεράς νομίζετε ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν να γεμίσει για τα καλά ο βόθρος; Νομίζετε ότι δεν ξέρουν οι κομμουνιστές από εκβιασμούς, μόνο οι βαρώνοι τού πλούτου ξέρουν, νομίζετε ότι τα γατόνια του Συρίζα δεν θα κάνουν τα πάντα για να πολεμήσουν την ταξική λειτουργία της δικαιοσύνης; Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμάστε. «Ουστ, ντενεκέδες ξεγάνωτοι», για να θυμηθούμε τον Μεγάλο Ευάγγελο Γιαννόπουλο, αιωνία η μνήμη του.

Όσο για τους υπερασπιστές των αγώνων της Αυγής, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με την «ακούραστη» καταγραφή των κινητοποιήσεών τους, θα τους θυμίσουμε ένα σχετικά πρόσφατο παράδειγμα περί της «συνέπειας» στην πληροφόρηση για τις εξελίξεις των εργατικών αγώνων του κομματικού οργάνου της κυβέρνησης Τσίπρα.

Τον περασμένο Μάιο σε πολλές πόλεις στην Γαλλία οι δρόμοι πραγματικά φλέγονταν από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που αγωνίζονταν ενάντια στον περιβόητο νόμο «Ελ Κομρί» της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης Ολάντ, που μεταξύ άλλων προβλέπει 12ωρη ημερήσια εργασία, η οποία αντί να αμείβεται με υπερωριακό μισθό «δίνει» ρεπό, εναλλακτικά ωράρια εργασίας, ατομικές συμβάσεις εργασίας και «χαλάρωση» του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τις απολύσεις. Σε τρεις μήνες πραγματοποιήθηκαν 1.500 διαδηλώσεις, συγκρούσεις, οδομαχίες, συγκεντρώσεις, καταλήψεις δρόμων και πλατειών. Την 26η Μαΐου, μάλιστα, διαδηλωτής πέφτει σε κώμα και νοσηλεύεται με εγκεφαλικό οίδημα, ύστερα από κτύπημα στο κεφάλι που προκλήθηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Τσίπρα ζητούσε την συμπαράσταση των γάλλων σοσιαλδημοκρατών, με τον ίδιο τον Τσίπρα να ετοιμάζεται να μεταβεί στην Ρώμη για την σύνοδο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Ε, τι να κάνει και η Αυγή. Απλά τουμπεκί, ή προσεκτικά «ισορροπημένες» και μικρές σε έκταση ανταποκρίσεις, μέρες ή εβδομάδες αργότερα. Σιγή ιχθύος για τις 1.300 συλλήψεις στις οποίες προχώρησαν οι γαλλικές αρχές για να καταστείλουν το εξεγερτικό κύμα των καταλήψεων, σιγή ιχθύος ή υποβάθμιση της έκτασης της καταστολής και των άγριων ξυλοδαρμών διαδηλωτών. Ούτε ένα πρωτοσέλιδο για τα πρωτοφανή κατασταλτικά μέτρα, που περιελάμβαναν επισκέψεις των μπάτσων στα σπίτια γνωστών ή άγνωστων αγωνιστών για να τους επιδώσουν εντάλματα προσωπικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στα διαμερίσματα του Παρισιού και όπου αλλού είχαν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες. Κουβέντα ή πλήρης υποβάθμιση των προθέσεων του φίλου Ολάντ να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε κηρυχτεί μετά τις δολοφονικές επιθέσεις στην εφημερίδα Charlie Hebdo και να εγκαθιδρύσει ένα μόνιμο καθεστώς απαγορεύσεων και άγριας καταστολής των κινητοποιήσεων που φούντωναν ενάντια στο «γαλλικό Μνημόμιο».

Η στάση της Αυγής, φυσικά, δεν πέρασε απαρατήρητη.

Γράφει ο Γιάννης Τριάντης στα Επίκαιρα (20/5-26/5) που δημοσιεύουν και σχετική εκτενή ανταπόκριση (Γαλλία, Κρεσσέντο αυταρχισμού εναντίον του «εχθρού λαού»):

«Η Γαλλία φλέγεται! Ο Ολάντ διαλύει το κοινωνικό κράτος, ο κόσμος αντιδρά δυναμικά και η σοσιαλιστική κυβέρνηση απαγορεύει την πρόσβαση διαδηλωτών σε συγκεκριμένα σημεία της πρωτεύουσας […] Και όμως ελάχιστες οι αναφορές στα ελληνικά ΜΜΕ […] Καμία πρωτοσέλιδη αναφορά –ακόμα και από την Αυγή– στα ανατριχιαστικά μέτρα του Ολάντ. Φαίνεται ότι η εφημερίδα της Αριστεράς, δεν θέλει να χαλάσει τις εντυπώσεις για την σοσιολδημοκρατική συνάντηση της Ρώμης, στην οποία θα μετάσχει και ο Τσίπρας».

Κάπως το λέγανε αυτό, κάπως το λέγανε… Λογοκρίσια, μήπως το λέγανε λογοκρισία. Φτου κακά, δεν τα κάνει αυτά η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση. Τα κάνει;

 Δημοσιεύθηκε από Λ.

anarchypress