polydoras

του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου

Ο Αλέξης Τσίπρας για τους υπουργούς και τα στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν έκρυψε ποτέ τον πολιτικό «έρωτα» του. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος. Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Φαίνεται όμως ότι ήρθε η ώρα να «αξιοποιηθεί» και ο Βύρων Πολύδωρας. Ναι! Ο Πρωθυπουργός πρότεινε για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Πολύδωρα. Τον άλλοτε υπουργό Δημόσιας Τάξης της ΝΔ, που όταν καιγόταν η Ελλάδα από τη μια άκρη στην άλλη, επικαλούνταν τον «στρατηγό άνεμο» για να συγκαλύψει την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και τα τεράστια συμφέροντα που κρύβονταν τότε, πίσω από τις πυρκαγιές. Ήταν τότε που από το βήμα της Βουλής, δήλωνε «ποινή εκτίω», για τη δουλειά του ως υπουργός…

Αυτά όμως υπήρξαν…πταίσματα, μπροστά σε άλλες πολιτικές τοποθετήσεις του Β. Πολύδωρα. Ο σημερινός εκλεκτός του Αλέξη Τσίπρα, ήταν από τα πρώτα στελέχη της ΝΔ, που πραγματοποίησε πολιτικό άνοιγμα προς τη Χρυσή Αυγή.

Ο γνωστός πολιτικός, σε συνέντευξη του, στο Real Fm, απαντώντας αν θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στη ΝΔ και το Ναζιστικό μόρφωμα, είχε δηλώσει: “Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή, η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκατομμύριο και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης»… Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη είχε συμπληρώσει: «Άμα ακούω εγώ, μποξ και πυγμαχία και πως να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Χρυσή Αυγή, έλεος είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Πώς να σας το πω καθαρά εδώ χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα»!

Στην «ευρύτερη συνεννόηση» όπως την οραματιζόταν ο Β. Πολύδωρας, χωρούσαν λοιπόν και οι Ναζί της Χρυσής Αυγής. Προφανώς, ο Αλ. Τσίπρας, σήμερα εκτίμησε αυτή την ικανότητα του Β. Πολύδωρα στην επίτευξη …ευρύτερων συναινέσεων και του πρόσφερε τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, για να «δελεάσει» τη ΝΔ.

Ωστόσο η πρόταση απορρίφθηκε άμεσα από την ηγεσία της ΝΔ, η οποία υποστήριξε ότι ο Β. Πολύδωρας «δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί» ενώ ο αντιπρόεδρος της Αδ. Γεωργιάδης, αξιοποίησε το γεγονός για να πολώσει ακόμα περισσότερο το κλίμα. Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Twitter επισυνάπτει ένα παλαιότερο δημοσίευμα, το οποίο έχει τον εξής τίτλο: «Πολύδωρας: Ναι στη συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή», ενώ την συνοδεύει με το σχόλιο «Πώς αλλάζουν οι καιροί….».

Προσέξτε δεν καταδικάζει τη δήλωση. Απλώς υπογραμμίζει ότι για τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ «αλλάζουν οι καιροί». Για τον Αδωνι φυσικά οι καιροί παραμένουν ίδιοι. Οι πρόσφατες δηλώσεις του «πως σιχαίνεται στους κομμουνιστές» και ότι καλό θα ήταν να βρίσκονται στη φυλακή, όπως «στα περισσότερα κράτη του κόσμου», ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστών ή κρυφό-φασιστών.

Τις επόμενες ώρες και μέρες είτε με αφορμή την πρόταση Πολύδωρα, είτε το νόμο Παππά και την απόφαση του ΣτΕ για τα κανάλια, ανάμεσα σε κυβέρνηση, ΝΔ και λοιπές μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις θα στηθεί ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων.

Η ουσία όμως θα παραμένει ίδια. Ο Τσίπρας, θα επιδιώκει με κάθε τρόπο να συγκροτήσει ΕΣΡ, ενώ η ΝΔ θα οξύνει την αντιπαράθεση και θα ζητάει προσφυγή στις κάλπες.

Τι μας μένει από τη «σούπα»; Η «νέα» εποχή του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο «εγκαινιάζεται» με την πρόταση του Β. Πολύδωρα, την οποία απορρίπτει ως «ακατάλληλη» η παράταξη που τον ανέδειξε. Ποιον δουλεύουν άραγε; Μήπως τελικά το «ποινή εκτίω», αφορά τον καθένα από μας ξεχωριστά, σε αυτή τη χώρα…

Ημεροδρόμος