Του Γ.Γ.

Ανατριχιαστικά είναι τα όσα ακούμε -στο ηχητικό που παραθέτουμε- από τον Νίκο Μπογιόπουλο καθώς και από τον Βαγγέλη Κρητικό πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών – Δανειοληπτών (πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) για τις νέες στρατιές αστέγων που έβαλε στόχο να δημιουργήσει η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και σ’ αυτή την κατεύθυνση δεν είναι μόνη της αλλά έχει και την σύμπραξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού όλοι τους εξυπηρετούν τα συμφέροντα τραπεζιτών – τοκογλύφων και των κορακιών που έχουν πέσει πάνω στην λαϊκή κατοικία όσων πολιτών έχουν βρεθεί στα νύχια των νόμιμων τοκογλύφων.

Σύμφωνα με όσα μας λέει ο Β. Κρητικός μέχρι το τέλος του 2016 επί 5.000 κατασχετηρίων που θα εκδοθούν τα 2.000 θα φτάσουν να βγουν σε πλειστηριασμό,  ενώ το 2017 θα υπάρξουν 50.000 κατασχέσεις εκ των οποίων το 1/3 θα καταλήξει σε πλειστηριασμούς. 

Αυτή είναι η μια πλευρά του ζητήματος. Η άλλη και η πιο αισιόδοξη είναι η δυναμική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα που ματαιώνει την διαδικασία πλειστηριασμών σπιτιών φτωχών συμπολιτών μας σε μια σειρά δικαστήρια της χώρας. Και μιλάμε για λαϊκή παρέμβαση που δεν αρκείται σε ανούσιο χαρτοπόλεμο καταγγελιών αλλά για παρουσία πολιτών που συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής, εισβάλουν σε αίθουσες δικαστηρίων και ματαιώνουν διαδικασίες πλειστηριασμών. 

Την στιγμή λοιπόν που έχουμε κυβερνητική πρόθεση να κατασχέσει σπίτια για οφειλές πολιτών ύψους 500 και 1000 ευρώ η «ισονομία» και «ισοπολιτεία» που επιτάσσει το Σύνταγμα τους θριαμβεύει για άλλη μια φορά.

Όπως διαβάζουμε στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί στην Εξεταστική Επιτροπή της βουλής που διερευνά τον τρόπο δανεισμού κομμάτων και ΜΜΕ διαπιστώθηκε ότι οι συνολικές οφειλές των πολιτικών κομμάτων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες ξεπερνούν τα 418 εκατομμύρια ευρώ. «Από τα 418 εκατ ευρώ εξυπηρετούνται μόνο τα 16 εκατ» συμπληρώνει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι για τα 210,8 εκατ ευρώ που χρωστάει η Ν.Δ και τα 189,6 εκ. ευρώ που οφείλει το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση αποπληρωμής κάτι που έμμεσα το παραδέχτηκε με δηλώσεις του και ο τέως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Κι αυτά τα «κερατιάτικα» δηλαδή θα τα πληρώσει ο Ελληνικός λαός. Η «ανεξάρτητη και αδέσμευτη» δικαιοσύνη τους σ’ αυτή την περίπτωση σφυράει αδιάφορα. Είναι η ίδια δικαιοσύνη που πετάει στον δρόμο φτωχές οικογένειες γιατί χρωστάνε στους τραπεζίτες 500 και 1000 ευρώ.

Βαθύ Κόκκινο