Του Μύρωνα Ξυδάκη

Θα ιδιωτικοποιούνται, αλλά θα είναι σαν να μην ιδιωτικοποιούνται…

«Δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι που δεν σου ανήκει. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα […] Μόνο στις χώρες του τρίτου κόσμου εκμεταλλεύονται ακόμα το νερό ιδιωτικές εταιρείες».

6 Μάη 2014

Τάδε έφη Τσότρας, τότε που ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση και δεν είχε αρχίσει τα ξεπουλήματα. Σήμερα, όσο κι αν ψάξει κανείς δεν θα βρει ούτε μια δήλωσή του για την ένταξη της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ όπως και των υπόλοιπων τεσσάρων ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ και Αττικό Μετρό) στο Υπερ-Ταμείο. Λογικό. Πρωθυπουργός είναι, πρέπει κάπως να προστατευτεί. Γι’ αυτό βγήκαν μπροστά οι αρμόδιοι υπουργοί Τσακαλώτος, Σπίρτζης και Σκουρλέτης να αναλάβουν το δύσκολο έργο της δικαιολόγησης μιας ακόμα κολοσσιαίων διαστάσεων κωλοτούμπας.

Αυτοί οι τρεις, μαζί με ένα πλήθος μεγαλύτερων ή μικρότερων κομματικών στελεχών-σφουγγοκωλάριων, έχουν επιδοθεί τις τελευταίες μέρες με τις δηλώσεις τους σε ένα ακόμα βιασμό της κοινής λογικής, εμπλέκοντας ακόμα και τον Χριστό στις ιδιωτικοποιήσεις. Έτσι, κατά τον Σπίρτζη «μόνο ο Ιησούς Χριστός θα έπαιρνε υπερχρεωμένη δημόσια επιχείρηση» και άρα καμία από τις ΔΕΚΟ που μπήκαν στο Υπερταμείο δεν θα ιδιωτικοποιηθεί. Σάμπως και δεν είναι ο ίδιος που πριν μερικούς μήνες διέγραψε τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταφέροντάς τα στις πλάτες του ελληνικού λαού και μετά την ξεπούλησε στους Ιταλούς.

Δρόμος της Αριστεράς via Βαθύ Κόκκινο

Advertisements