Σύμφωνα με το Reuters , ο Λε Παπ θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της «Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας». Στο νέο υπέρ- Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων έχουν υπαχθεί το ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και η υπό σύσταση Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ).

Το πρωί της Τρίτης η εφημερίδα «Καθημερινή» ανέφερε το όνομα του Λε Παπ, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές. Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Reuters ότι «ναι, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτήν την πληροφορία».

Αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση, αλλά δεν αρνήθηκε ότι ο Λε Παπ έχει επιλεγεί από τους δανειστές.

O Λε Παπ αυτή τη στιγμή υπηρετεί ως γενικός επιθεωρητής οικονομικών στην περιφέρεια του Παρισιού, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει γενικός γραμμάτεας στην Air France KLM. Την περίοδο 2007-2011 είχε διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής στο γραφείο της Κριστίν Λαγκάρντ, όταν η σημερινή επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ανέφερε η εφημερίδα.

tpp

Advertisements