... χαρίστηκε το Ελληνικό στον Λάτση

»ΔΩΡΟ» ΣΤΟΝ ΛΑΤΣΗ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ

Στα 134 εκατομμύρια ευρώ θα ανέβει ο λογαριασμός για τους Έλληνες πολίτες, αν προσχωρήσει η συμφωνία του ΤΑΙΠΕΔ με τη Lamda Development του ομίλου Λάτση για τη μεταβίβαση της έκτασης του Ελληνικού.

Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να βγουν από τα κρατικά ταμεία για να καλυφθεί το κόστος μετεγκατάστασης όλων των κρατικών δομών, που είναι σήμερα στο πρώην αεροδρόμιο και θα πρέπει να φύγουν για να προχωρήσει η αξιοποίηση.  

Πρόκειται για το αμαξοστάσιο των λεωφορείων των Οδικών Συγκοινωνιών, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας του Αγίου Κοσμά.

Τον υπολογισμό για το κόστος έκανε ο πραγματογνώμονας, τον οποίο όρισε ο οικονομικός εισαγγελέας, που ερευνά την υπόθεση.

 

Ειδικά για τις αστικές συγκοινωνίες, σύμφωνα με τη διοίκηση τους, οι συνέπειες θεωρούνται καταστροφικές, όπως φαίνεται από τη σχετική αλληλογραφία μεταξύ των εμπλεκόμενων οργανισμών. Η ΟΣΥ είπε »όχι» στο τελεσίγραφο που έστειλε η Ελληνικό Α.Ε, προκειμένου να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της από τον χώρο του πρώην αεροδρομίου »το αργότερο έως τον Οκτώβριο του 2016′‘, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ, αυτό θα προκαλέσει »μπλακ άουτ» τουλάχιστον στο 60% του συστήματος αστικών συγκοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων του μετρό και του τραμ, αλλά και μεγάλη επιβάρυνση στα δημόσια ταμεία, που πρέπει να καλύψουν ένα εφάπαξ κόστος 35 εκατομμυρίων ευρώ καθώς και επιπλέον λειτουργικά κόστη ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. Και μάλιστα σε μια εποχή που αναζητούνται πόροι για τις ελλειμματικές αστικές συγκοινωνίες, οι οποίες απειλούνται με κατάρρευση.

Παρ’ όλα αυτά, η υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με απόφαση που υπέγραψε πριν λίγες μέρες, συστήνει ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή κυβερνητικών παραγόντων και στελεχών του ΟΑΣΑ, του ΤΑΙΠΕΔ και της Ελληνικό Α.Ε, για να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για τη μετεγκατάσταση.

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι η συμφωνία έκλεισε χωρίς να γίνουν μια σειρά από πράξεις που απαιτούνται από τη νομοθεσία, όπως, για παράδειγμα, να υπάρξει πράξη χαρακτηρισμού από το Δασαρχείο για τις εκτός σχεδίου περιοχές της έκτασης, με αποτέλεσμα να απειλείται το Δημόσιο με καταβολή μεγάλων αποζημιώσεων προς τον επενδυτή.

»ΔΩΡΟ» ΣΤΟΝ ΛΑΤΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ  

Στο μεταξύ, κάτοικοι και κινήματα καταγγέλλουν το γεγονός ότι κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ ενέταξαν σκανδαλωδώς στην προς ξεπούλημα έκταση στη Lamda Development και το Ακρωτήρι του Αγίου Κοσμά, μια τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλους, την οποία δεν έχει το δικαίωμα καμιά κυβέρνηση να παραχωρήσει σε ιδιώτες.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ MALL  

Στο μεταξύ, με σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις επιχειρείται να διαγραφούν πρόστιμα στo Μall, του Αμαρουσίου, ύψους 134 εκατ. ευρώ, με στόχο τα συμφέροντα Λάτση να μπορέσουν να μοσχοπουλήσουν το εμπορικό κέντρο, ώστε με τα χρήματα που θα πάρουν, να εξαγοράσουν »τζάμπα» το Ελληνικό. Όμορφος κόσμος

iskra

Advertisements