Υπαίθρια φυλακή θέλουν το λιμάνι;

Τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που έχει αποφασίσει η ΠΕΝΕΝ και άλλα εργατικά σωματεία του Πειραιά, η ΟΕΝΓΕ, ο Συντονισμός για το Προσφυγικό / Μεταναστευτικό και η ΚΕΕΦΑ για την Τετάρτη 20 Απριλίου μέσα στο λιμάνι, στην πύλη Ε2, επιχειρεί να απαγορεύσει η κυβέρνηση, μέσω λιμενικού!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί ήδη να μετατρέψει το λιμάνι σε υπαίθρια φυλακή για τους πρόσφυγες, σε άβατο για τους αλληλέγγυους που δεν λειτουργούν ως υποχείρια της κυβέρνησης, σε απαγορευμένη ζώνη για τα σωματεία και το εργατικό λαϊκό κίνημα. Εξάλλου μόλις διώξουν τους πρόσφυγες, πρέπει να εγκατασταθεί η Κόσκο…

Έχουν ήδη ξεκινήσει: Στην Ειδομένη συλλαμβάνουν αλληλέγγυους με γελοίες κατηγορίες. Στα Γιάννενα τα ΜΑΤ απώθησαν διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες και έκαναν προσαγωγές. Στον Πειραιά κλείνουν τις πόρτες, καταγράφουν τους πρόσφυγες και τους εθελοντές, αφού πρώτα τους κατασυκοφάντησαν. Όσα δάκρυα και να χύσει ο Πάπας και οι παππάδες, μια αντιδραστική συμφωνία (όπως αυτή της ΕΕ – Τουρκίας) εφαρμόζεται αντιδραστικά.

ΠΡΙΝ