stathis1

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

‘Ισως φταίει που δεν έχω πιει ακόμα τον πρωινό καφέ μου, αλλά θα το δικαιολογήσω πως τάχα μου σου κάνω δώρο δυο κείμενα για τα χθεσινά γενέθλια του μπλογκ σου.
Χρόνια πολλά συντροφικά, έστω και καθυστερημένα!

Ο βασικός λόγος που σου γράφω όμως είναι ότι μου περνάει από το μυαλό μου αυτή σου η φράση από το καλοκαίρι: «Αλέξη Τσίπρα, αυτή είναι η τελευταία μου προσπάθεια να σε πείσω να μην υπογράψεις το Μνημόνιο. Ακόμα κι αν το υπογράψεις, θα σε ρίξουν με τον πιο ατιμωτικό τρόπο. Δεν υπάρχει συμφωνία. Συμφωνία θα υπάρξει μόνο αν σε ρίξουν. Και θα σε ρίξουν σαν προδότη, αφού πρώτα περάσει το Μνημόνιο επί δικής σου πρωθυπουργίας. Αφού περάσεις εσύ το Μνημόνιο. Πρώτα θα σε εξευτελίσουν εντελώς, μετά θα σε ρίξουν και μετά θα γίνει η κανονική συμφωνία, με τους επόμενους.»

‘Ηδη, τις τελευταίες βδομάδες προβάρει το πρωθυπουργικό κοστούμι ο Κούλης.

‘Αρχισαν να εμφανίζονται πάλι δημοσκοπήσεις, η μια πίσω από την άλλη, που τον δείχνουν ακλόνητο φαβορί για τις επόμενες εκλογές.

Η κουβέντα που ακούμε όλο και πιο συχνά τις τελευταίες μέρες από τους διάφορους φιλελέρες είναι πως η κυβέρνηση εμποδίζει την αξιολόγηση και άλλα τέτοια.

Η δε κυβέρνηση τα ρίχνει στο ΔΝΤ, πως την μια μέρα ζητάνε αυτό και την επομένη το άλλο, λες και δεν διάβασαν τι υπέγραφαν το καλοκαίρι.

Και τώρα έχουμε διαρροές από το wikileaks και να που είναι όλοι εξοργισμένοι με το ΔΝΤ.

H δε αντιπολίτευση κοστολογεί τις επικείμενες ταρζανιές του Τσίπρα με το ΔΝΤ.

Μα τι ωραία που είναι στην Ελλάδα, γυναίκα φτιάξε τις βαλίτσες, επιστρέφουμε!

Ζήτω το προτεκτοράτο!

Μόνο που αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί ή πρέπει να είναι κάποιος εντελώς χρυσόψαρο.

Αυτό το έργο παίζεται, όταν μια κυβέρνηση έχει εξαντλήσει την χρησιμότητά της και πρέπει να πάρουν σειρά οι επόμενοι, ώστε να νομίζουν τα χάπατα πως ζούνε σε δημοκρατία.

Επίσης, όσο εμείς ασχολιόμαστε με διαρροές και άλλα γεγονότα, η απερχόμενη κυβέρνηση φροντίζει να εφαρμόσει κάτω από τη μύτη μας ότι της πλασάρουν, μην έχει πολλή δουλειά η επόμενη, καθώς πρέπει και αυτή με τη σειρά της να εφαρμόσει όσα περισσότερα μπορεί από τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα των μνημονίων, όπως ορίζει το χρονοδιάγραμμα (που φτάνει μέχρι το 2018).

Στους ίδιους διαλόγους που διαβάσαμε στο wikileaks, γίνεται αναφορά από τον Τόμσεν ότι η κυβέρνηση υποχώρησε σε όλα παρά τις αρχικές διαφωνίες, απαρατήρητο περνάει και αυτό.

Δηλαδή, συμφωνήθηκαν οι περικοπές στις συντάξεις, νέοι σκληροί φόροι και άλλα ωραία, παρά τις διαβεβαιώσεις Κατρούγκαλου ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις -καλά όχι πως τον πίστεψε κανείς- και παρά τις «κόκκινες» γραμμές του παρελθόντος για τη μη λήψη υφεσιακών μέτρων.

Δηλαδή η κυβέρνηση παρ’ ότι συμφώνησε σε όλα, τώρα κάνει την πάπια και παρουσιάζεται πληγωμένη από τα πισώπλατα λόγια του Τόμσεν, μπουχουχου.

Λες και ψάχνει μια ηρωική έξοδο, για να μπορέσουν κιόλας τα μεγάλα αφεντικά να παρουσιάσουν τον Κούλη ως τη μοναδική λύση τη δεδομένη στιγμή.

Βέβαια, μάλλον διαφεύγει το γεγονός πως αυτά έχουν συμφωνηθεί από το καλοκαίρι και πως απλά παίζουν θέατρο για τους χαζούς, αλλά δεν πειράζει, λεπτομέρεια.

Οι κρίσιμες αποφάσεις, άλλωστε, θα συνεχίσουν να λαμβάνονται από εκείνους που τις παίρνουν τόσο καιρό και που κινούν τα νήματα της εκάστοτε κυβέρνησης-μαριονέτας σε ένα κακόγουστο κουκλοθέατρο που στήθηκε αποκλειστικά για τους ιθαγενείς.

Στην τελική οι αγορές αποφασίζουν.

Οι κυβερνήσεις απλά υπάρχουν.

‘Ολα τ’ άλλα είναι αδιάφορα.

Αυτό που θέλουν οι αγορές να συμβεί τώρα είναι να χρεοκοπήσει επισήμως η Ελλάδα, που είναι ό,τι χειρότερο για μια κοινωνία που βρίσκεται σε πλήρη αφασία χωρίς να υπάρχει το παραμικρό κίνημα που θα υποκαταστήσει τα όποια κενά.

Θα γίνει με τέτοιο τρόπο που θα κατουρηθούν πάνω τους και οι ‘Αγγλοι, ώστε το Brexit να μην συμβεί ούτε κατά διάνοια.

Είναι αυτό που λέμε εδώ ότι έχουν μεγαλύτερα ψάρια να τηγανίσουν.

Λίγο μετά θα βάλουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της ελληνικής κοινωνίας, που θα είναι λογικά η αποπομπή από το ευρώ -συμφωνώ με τον Ηλία σ’ αυτό- και η επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα, πλήρως ελεγχόμενο από τις αγορές και ακόμα πιο κατοχικό από το «ελεύθερο» ευρώ, ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η μετατροπή της χώρας σε μια ξεχωριστή οικονομική ζώνη.

Αυτό έχει συμβεί ήδη σε άλλες χώρες και θα συμβεί στις υπόλοιπες, καθώς αυτό είναι το επόμενο στάδιο του καπιταλισμού: να ξεχωρίσει τις περιοχές που θα ζουν οι πλούσιοι από εκείνες που θα ζουν οι υπόλοιποι, σιγά το μυστικό!

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, οι μπανάνες θα μετακινούνται χιλιάδες χιλιόμετρα, αλλά οι πολίτες θα είναι εγκλωβισμένοι μια ζωή στις μπανανίες τους.

ΕλλαΔούλα εσύ Μπανανιστάν.

Φυσικά θα υπάρξουν κάποιες χλιαρές αντιδράσεις στην αρχή και κάποια λόγια του αέρα, αλλά θα φροντίσει πάλι το κατεστημένο να αποδώσει τις ευθύνες στους δραχμολάγνους, στα σχέδια Β και τους ιπτάμενους αναρχικούς, και η ζωή θα συνεχιστεί ξανά στο προτεκτοράτο χωρίς άλλες εκτροπές και κουραστικές σκέψεις ή απατηλά όνειρα για τυχούσες ρήξεις.

Εξάλλου, το μόνο που μας ενώνει πια είναι το πάθος για την σκλαβιά.

Πάντως, το Μνημόνιο ΙΙΙ λήγει το 2018, ζωή σε μας.

Λογικά 2019-2021 θα έχουμε το Μνημόνιο 4, που θα το εφαρμόσει μια τεχνοκρατική, οικουμενική κυβέρνηση που θα διαδεχθεί τον μπούφο, για να δικαιωθεί και ο Λεβέντης που τα ‘λεγε από το 1966.

Το 2021 -με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του ’21- οι ‘Ελληνες θα ρίξουν τους τεχνοκράτες και θα απαιτήσουν μια Νέα Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή τον Τρίτο (τον γιο του Αχιλλέα), ενώ θα έχει ολοκληρωθεί λογικά ο ευνουχισμός όλων των αρχαίων αγαλμάτων για να μην προκαλείται το κοινό αίσθημα.

Τουλάχιστον θα επιβιώσει η Τέχνη, δόξα τω Θεώ να λέμε.

Θα βγούμε από τα Μνημόνια και θα ζήσουνε αυτοί καλά (οι ολιγάρχες), και εμείς μια από τα ίδια σκατά.

Αλλά ας μην προτρέχουμε και ας επιστρέψουμε για λίγο στο σήμερα.

Το γεγονός της «επανεμφάνισης» Σαμαρά, Προβόπουλου και άλλων καθαρμάτων του κοντινού παρελθόντος, που το παίζουν μετά Χριστόν προφήτες, ίσως είναι μια ένδειξη του τι θα επακολουθήσει.

Τάχα μας τα έλεγαν όλοι αυτοί αλλά δεν θέλαμε πρωτογενές πλεόνασμα και καταστρέψαμε τη χώρα με το ΣΥΡΙΖΑ, λες και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι διαφορετικό από τα μούτρα τους.

Δώστε κουτόχορτο στον περιούσιο λαό!

Τελικά, αλίμονο στη χώρα που δεν έχει ήρωες.

Ακόμα περισσότερο, αλίμονο σ’ εκείνη τη χώρα που έχει ανάγκη από ήρωες.

Αυτό σημαίνει ότι μια τέτοια χώρα είναι για τον πούτσο.

Έχει καμιά σημασία αν πάλλεται;

Με εκτίμηση

Άρης

(Αγαπητέ Άρη, όλοι γνωρίζουμε πως η Ελλάδα είναι -και επίσημα- προτεκτοράτο, ενώ η όποια «ελληνική κυβέρνηση» είναι διακοσμητική. Από τη στιγμή που οι Έλληνες το έχουν αποδεχτεί, θα έπρεπε να έχουν καταργηθεί οι εκλογές, η Βουλή, και τα κόμματα, και να υπάρχει μια επιτροπή από Ευρωπαίους αξιωματούχους να διοικεί το προτεκτοράτο. Βέβαια, αυτό συμβαίνει τώρα αλλά όχι επίσημα. Προφανώς, αυτό γίνεται γιατί η Ελλάδα πρέπει να παριστάνει πως είναι δημοκρατία και οι Έλληνες να προσποιούνται τους ελεύθερους πολίτες, ώστε να λέγονται όλες αυτές οι ανοησίες για τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρη, γίνονται συνέχεια διάφορες αναλύσεις για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα αλλά νομίζω πως είναι περιττές. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Γιάννης Βαρουφάκης τα είχε πει όλα στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 στις 9 Δεκεμβρίου του 2014, δηλαδή ενάμισι μήνα πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. Ο Βαρουφάκης είχε πει ακριβώς τι συνέβαινε στην Ελλάδα και τι θα συνέβαινε μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως τα είχε πει ο Βαρουφάκης. Οπότε, ξέρουμε όλοι τι θα γίνει από δω και πέρα. Όταν υπάρχουν «σοκαριστικές ειδήσεις και αποκαλύψεις» -που τάχα μου αλλάζουν τα δεδομένα-, σκέφτομαι πάντα τα λόγια του Βαρουφάκη. Να είσαι καλά.)

pitsirikos