272

Κανένας δεν γνωρίζει φυσικά εάν η υποκλοπή που δημοσιεύθηκε (πηγή εδώ) είναι πραγματική, ενώ κυκλοφορούν πολλές διαφορετικές αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ (πηγή) –  τα οποία αναφέρονται στη συνομωσία αποσταθεροποίησης της Ευρωζώνης, ξανά με τη χρησιμοποίηση της Ελλάδας ως πειραματόζωο.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποκλοπές «τεκμηριώνουν» πως το ΔΝΤ, άρα οι Η.Π.Α., έχουν στο στόχαστρο τους τη γερμανίδα καγκελάριο – με την έννοια ότι αυτή επιβάλλει την πολιτική λιτότητας στην Ευρωζώνη, για την εξασφάλιση των συμφερόντων της χώρας της, εις βάρος ολόκληρου του υπολοίπου πλανήτη.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στις Η.Π.Α. που αντιμετωπίζουν τεράστια δίδυμα ελλείμματα (ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών, προϋπολογισμός), με τα οποία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν – ενώ οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου, μέσω των οποίων προσπαθούν να στραγγαλίσουν οικονομικά τη Ρωσία, έχουν φέρει στα όρια μία σειρά δικών τους επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει επίσης το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα.

Ο προγραμματισμός της χρεοκοπίας της Ελλάδας για να εκβιαστεί η Γερμανία, έτσι ώστε να συμφωνήσει με την ονομαστική διαγραφή μέρους του χρέους της, καθώς επίσης για να πάψει να επιμένει στην πολιτική λιτότητας, φαίνεται πως τοποθετείται για πριν τις 23 Ιουνίου – με στόχο να προηγηθεί του δημοψηφίσματος της Βρετανίας για την έξοδο της από την ΕΕ, οπότε να υποχρεωθεί η Γερμανία να συμφωνήσει με τη διαγραφή του δημοσίου χρέους της Ελλάδας για να αποφύγει το διπλό πρόβλημα.

Οι Η.Π.Α. γνωρίζουν βέβαια το στημένο γερμανικό παιχνίδι (άρθρο), το οποίο ασφαλώς θα προσπαθήσουν να εμβολίσουν – αν και δεν μπορεί να πιστέψει κανείς εύκολα στους διαλόγους του ΔΝΤ που δημοσιεύονται, αφού δεν γνωρίζει τη σκοπιμότητα τους. Το σίγουρο πάντως είναι πως παίζεται ξανά ένα πολύ άσχημο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας – η οποία συνεχίζει να αποτελεί το ιδανικό υποψήφιο θύμα για όλους.

http://news.analyst.gr/2016/04/02/%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%BD%CF%84-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7/

Advertisements