by To Skouliki Tom

Οι Έλληνες έχουν αναπτύξει μια παθολογική αγάπη για τη σημερινή ημέρα. Όχι από επιλογή. Δεν είναι τόσο αφελείς οι Έλληνες.

Η Πρωταπριλιά είναι γραμμένη στο ελληνικό DNA. Την κουβαλάνε μέσα τους. Αυτό το DNA, το ανώτερο όλων των άλλων που είναι καταδικασμένο να νικάει. Το DNA που γεννάει παρεξηγημένες ιδιοφυΐες οι οποίες μόνο εξαιτίας μιας παγκόσμιας συνωμοσίας δεν έχουν κυριαρχήσει στα πέρατα του σύμπαντος.

Το σημερινό κείμενο είναι συνέχεια ενός παλαιότερου που είχα γράψει για την Πρωταπριλιά. Δε χρειάζεται να σου αρέσει το ψέμα για να σου αρέσει και το φετινό κείμενο. Αρκεί να σε ενοχλεί η αλήθεια, να την αρνείσαι σε κάθε ευκαιρία. Ένας σωστός αρνητής της αλήθειας βλέπει παντού εχθρούς κι αποδιοπομπαίους τράγους. Βλέπει αναρχοάπλυτους και κομμουνιστές, πρεζόνια και οροθετικές, μετανάστες κι εσωτερικούς εχθρούς, τους δαιμονοποιεί και τους στέλνει στο περιθώριο και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για να αισθάνεται ασφαλής.

Ο αρνητής της αλήθειας είναι τουρκοφάγος, γνήσιος απόγονος του Λεωνίδα, πιστεύει στη Μεγάλη Ιδέα κι ας μην έχει ιδέα τί είναι αλλά ξέρει πολύ καλά ότι η ελληνική γλώσσα δεν έγινε επίσημη γλώσσα του πλανήτη για μία ψήφο. Μία ψήφο πουλημένη, των υμνητών του Κίσσινγκερ που θέλουν να χτυπήσουν τους Έλληνες στον πολιτισμό τους, ακόμα και σήμερα που δεν έχουν πολιτισμό. Σήμερα που κατέβηκαν οι Βάρβαροι από τα δέντρα κι ενώθηκαν εναντίον μας. Και μας ψεκάζουν οι Βάρβαροι, γιατί φοβούνται μήπως ξυπνήσουμε μονομιάς κι έρθει ανάποδα ο ντουνιάς. Όλοι τους και μόνοι μας, όπως τότε στις Θερμοπύλες.

Για τον αρνητή της αλήθειας εδώ είναι Σπάρτη, εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε-γέλασε, είναι Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα. Εδώ είναι και η Ελλάδα που φτάνει μέχρι τη Λαμία, ενώ από εκεί και πάνω είναι Βουλγαρία. Εδώ είναι η αρχή και το τέλος μαζί.

Ο αρνητής της αλήθειας δεν έχει φύλο, ούτε συγκεκριμένη σεξουαλική προτίμηση. Έχει όμως πατρίδα, θρησκεία κι οικογένεια. Διαβάζει blogs που γράφουν μόνο την αλήθεια, όχι εκείνη που αρνείται, την άλλη, την πραγματική, αυτή που του κρύβει η τηλεόραση όταν βάζει διαφημίσεις ενώ παίζει το αγαπημένο του τούρκικο σίριαλ. Ξέρει τα πάντα για Μασόνους και Σιωνιστές, για Δρακόνιους και Νεφελίμ και για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, τα ξέρει απέξω κι ανακατωτά ο άτιμος. Όσο καλά κι αν κρύβεται δεν καταφέρνει να του γλιτώσει η αλήθεια.

Ο αρνητής της αλήθειας έχει συχνά μια ιστορία να σου πει για την πουτάνα τη Μαρία που τον παρέσυρε η σκρόφα και του έφαγε την περιουσία και τώρα χρωστάει της Μιχαλούς, ενώ μπορούσε να είναι Λάτσης και Μπόμπολας και Βαρδινογιάννης. Κι όσα περίσσεψαν τα έκανε μπουκάλια και γαρύφαλλα στα πόδια μιας ξέκωλης τραγουδιάρας που έκανε καριέρα στα τέσσερα, γιατί καλή πουτάνα είναι και του λόγου της, αφού πηδιέται με όλους εκτός από εκείνον.

Ο αρνητής της αλήθειας είναι περήφανος για την Ελλάδα με τα 10.000 νησιά και τα 170 εκατομμύρια τουρίστες που χαίρονται τον ελληνικό ήλιο που είναι μοναδικός στον κόσμο και τον χαίρεται κι αυτός μαζί τους ενώ βράζει σε μια τρύπα στην Αθήνα, γιατί δεν έχει λεφτά να πάει διακοπές ούτε μέχρι την Αίγινα, αφού τα έφαγε όλα στη Μύκονο.

Ο αρνητής της αλήθειας είναι βαθιά ιδεολόγος αλλά δεν πάει να ψηφίσει γιατί είναι όλοι ψεύτες και κλέφτες κι αυτός θα τα έκανε καλύτερα, οπότε κάνει αποχή κι όταν δεν κάνει αποχή ψηφίζει πάντα με διλήμματα: ευρώ ή δραχμή, νέα μέτρα ή ΣΥΡΙΖΑ, Ευρώπη ή κονσερβοκούτια. Και πάντα τα πιστεύει αυτά τα πρωταπριλιάτικα αστεία ο καημένος, γιατί δεν ξέρει ότι είναι πάντα Πρωταπριλιά στην Ελλάδα.

Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο του φαίνεται τότε που η Ελλάδα χρεοκόπησε και σωστά χρεοκόπησε, γιατί ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας αλλά καλά κάναμε, αφού λεφτά υπήρχαν και μαζί τα φάγαμε και τα κάναμε Ολυμπιάδες και μετάλλια, οπότε χαλάλι μας. Και μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο που ήταν ευλογία για τον τόπο και κατάρα μαζί αλλά τώρα η Ελλάδα σώθηκε και βγαίνει από το μνημόνιο κι ανήκει ξανά στους Έλληνες. Έχει πρωτογενές πλεόνασμα η Ελλάδα, οπότε δε θα υπάρξουν νέα μέτρα, οι θυσίες του λαού έπιασαν τόπο, βλέπουμε φως στο τέρμα του τούνελ και βγαίνουμε στις παγκόσμιες αγορές να τους πάρουμε πίσω τα σώβρακα που πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα’ ναι, όπως έλεγε κι ο Γέροντας.

Κακά τα ψέματα. Η 1η Απριλίου είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του αρνητή της αλήθειας. Στα μέτρα του Έλληνα. Κάτι σαν το κοστούμι δηλαδή. Ή το φέρετρο. Διαλέγετε και παίρνετε.

(Ανήθικο δίδαγμα: To καλύτερο με το παραπάνω κείμενο είναι ότι 9/10 που θα το διαβάσουν πιστεύουν ότι δεν τους αφορά. Σε άλλα νέα, το ότι προεδρεύει ο Στουρνάρας του Ecofin ανήμερα Πρωταπριλιάς είναι από μόνο του μια φάρσα. Μόνο που είναι αληθινή.)

the three mooges

Advertisements