z2

Γεία σου πιτσιρίκο,

εχτές, 8 Μαρτίου 2016, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάστηκε σε συνέντευξη από τηλεοπτικό σταθμό που «σκάει γάιδαρο» με τη φιλο-μνημονιακή του ρητορία.

Μίλησε όπως πάντα με παρρησία και αυτοπεποίθηση.

Όμως δύο θέματα μου έκαναν εντύπωση βλέποντας τη Ζωή:

1) Φαίνεται ότι στο ελληνικό πολιτικό σύστημα οι πιο έντονες και ειλικρινείς αντιμνημονιακές πολιτικές θέσεις εκπορεύονται από γυναίκες: Ζωή, Ραχήλ, Σοφία.

2) Φαίνεται, επίσης, ότι η Ζωή δέχτηκε άνανδρες και θρασύδειλες επιθέσεις από πολλους άνδρες, ακόμα και πρώην πολιτικούς συντρόφους της.

Και φυσικά, με αφορμή τη χτεσινή μέρα της γυναίκας, έχω το απλό πολιτικό ερώτημα: υπάρχουν άνδρες στο ελληνικό πολιτικό σύστημα;

Φιλικά

Federico

Υ.Γ. Στην πρώτη φωτογραφία είναι η Ζωή ως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με γλυκό, σχεδόν μητρικό βλέμα. Στη δεύτερη φωτογραφία είναι μέλη του υπουργικού συμβουλίου, σε στιγμές χαλάρωσης το καλοκαίρι του 2015, λίγο πριν την ψήφιση του Μνημονίου 3.

(Αγαπητέ Federico, βλέπω ότι έχεις υποκύψει στη γοητεία της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Δεν είσαι ο μόνος. Federico, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε την αλήθεια για όσα συνέβησαν μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015. Δεν πρόκειται να την διαψεύσει ο Τσίπρας -ή κάποιος άλλος-, γιατί η Ζωή είπε την αλήθεια. Επειδή εκτιμώ την Ζωή Κωνσταντοπούλου -και το ξέρει-, να πω πού διαφωνώ. Διαφωνώ με την επιλογή της να δώσει συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ένα τηλεοπτικό κανάλι που παίζει τώρα τα ρέστα του για να πάρει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας και επιτίθεται στην κυβέρνηση Τσίπρα όχι βέβαια για το καλό της χώρας αλλά για τα συμφέροντα του ολιγάρχη ιδιοκτήτη του. Την ίδια διαφωνία είχα και με την πρόσφατη συνέντευξη Βαρουφάκη στον ΣΚΑΪ. Το μέσο είναι το μήνυμα και αυτό το ξέρει τόσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Καλά, στον δημοσιογράφο στον οποίο παραχώρησε τη συνέντευξη δεν αναφέρομαι· είναι θλιβερή η δημοσιογραφία στην Ελλάδα και οι δημοσιογράφοι σκλαβάκια του εκάστοτε αφεντικού τους. Federico, θεωρώ πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να πείσει τους Έλληνες πως δεν είναι το επόμενο χαρτί του συστήματος, όπως αποδείχτηκε ότι ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Τσίπρας -και η εμπιστοσύνη που του έδειξε- της έχει κάνει μεγαλύτερο κακό από όσο νομίζει. Αυτό που ρωτάνε όλοι τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφώνησαν με την απόφαση του Τσίπρα να υπογράψει Μνημόνιο είναι γιατί δεν κινήθηκαν αμέσως μετά τη συμφωνία που έκανε και περίμεναν την προκήρυξη των εκλογών, όπου ο Τσίπρας, βέβαια, τους την έφερε, γιατί έκανε εκλογές πριν πάει σε συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αν και τους είχε διαβεβαιώσει πως δεν θα κάνει εκλογές πριν το συνέδριο. Προφανώς, ο Τσίπρας είχε αντιληφθεί πως στο συνέδριο θα προσπαθούσαν να τον ανατρέψουν, για να ακυρώσουν το Μνημόνιο. Οι πολίτες είναι πια εξαιρετικά δύσπιστοι και δεν μπορώ να τους κατηγορήσω για αυτό, αφού ο ένας απατεώνας διαδέχεται τον άλλον στην πρωθυπουργία. Ο Τσίπρας μπορεί να αποδειχτεί μοιραίος για την ελληνική Αριστερά. Το θετικό για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι πως δεν απευθύνεται μόνο στην Αριστερά, ούτε το παίζει Τσε Γκεβάρα σαν τον Τσίπρα. Πάντως, η Ζωή θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να κάνει τους δύσπιστους, ξεθεωμένους και αποκαμωμένους πια Έλληνες να πιστέψουν πως η ελπίδα δεν είναι κάποιο πολιτικό πρόσωπο ή κάποιος πολιτικός χώρος αλλά οι ίδιοι. Η Ζωή πιστεύει στους Έλληνες, πιστεύει στα δημοψηφίσματα, πιστεύει στη Δικαιοσύνη, οπότε μπορεί να το καταφέρει. Να είσαι καλά, Federico.)

(Την δεύτερη φωτογραφία δεν την έβαλα γιατί είναι σεξιστική προς τους άνδρες. Πάντως, αποδίδει πλήρως τη συμπεριφορά των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το περασμένο καλοκαίρι.)

pitsirikos