141111726971309809

του Γεράσιμου Χολέβα

Ο Ρουπακιάς αποφυλακίζεται νόμιμα και γύρω  – γύρω οι «αρμόδιοι» κάθονται και μιλάνε για «τις καθυστερήσεις της ελληνικής δικαιοσύνης», μοιράζοντας ευθύνες. Την ίδια περίοδο ο Κασιδιάρης και ο Λαγός ξεκίνησαν πάλι τα τυχοδιωκτικά σόου, τους ψευτοτσαμπουκάδες και τα υπόλοιπα που χαρακτηρίζουν τους φασίστες.

Ο Ρουπακιάς αποφυλακίζεται και ανεχόμαστε τη συζήτηση για τα «πώς» και τα «γιατί» της αποφυλάκισης του. Ο Ρουπακιάς είναι νόμιμος, δεν δραπέτευσε. Τον άφησε ελεύθερο μια δικαιοσύνη που δεν είναι τυφλή, μια δικαιοσύνη που συνδέεται άρρηκτα με την πολιτική.

Οι ευθύνες δεν είναι νομικές. Οι ευθύνες είναι πολιτικές. Πόσες και πόσες φορές έχουμε δει τις «καθυστερήσεις της ελληνικής δικαιοσύνης» να ξεπερνιούνται, με «ξαφνικές» πολιτικές πρωτοβουλίες;.. Στην περίπτωση του φασίστα Ρουπακιά, όμως, τηρήθηκαν τα «νόμιμα» και εξαντλήθηκαν τα «τυπικά».

Δεν απευθύνουμε κατηγορίες σε πολιτικά πρόσωπα, επειδή δεν παρέκαμψαν το νόμο. Ο νόμος δεν είναι τυφλός, ο (κάθε) νόμος δεν υπάρχει έξω από την κοινωνία. Ο νόμος και οι νομικές διαδικασίες εφαρμόζονται από ένα οργανωμένο κράτος. Αυτό το οργανωμένο κράτος έχει την ευθύνη. Αυτό το οργανωμένο κράτος, που όποτε θέλει είναι «μπάχαλο» και όποτε θέλει είναι «τυπικό», έχει δώσει την άδεια αποφυλάκισης στον Ρουπακιά.

Εφάρμοσε το νόμο του Ρουπακιά

Ημεροδρόμος