Tsipras-1

Καλησπέρα Πιτσιρίκο,
Το ότι ο Σόιμπλε διασύρει και ταπεινώνει δημόσια, μπροστά στις κάμερες σε συνέντευξη που παρακολουθεί live όλος ο πλανήτης, τον Τσίπρα δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση.

Αυτό δεν έγινε τώρα.

Αυτή η ταπείνωση, αυτός ο εξευτελισμός έγινε τον Ιούλιο. Τώρα παρακολουθούμε απλά την συμπεριφορά του μεγάλου αφεντικού απέναντι στον ταπεινωμένο υπάλληλο του.

Παρακολουθούμε την συμπεριφορά που έχουν πλέον πολλοί εργοδότες στην χώρας μας, χάρη στα μνημόνια, απέναντι στους υπαλλήλους τους.

Ο Σόιμπλε δεν ταπείνωσε τους Έλληνες, τον λαό. Ταπείνωσε τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του.

Φαντάζομαι ότι στα μάτια του Γερμανού ΥΠΟΥΡΓΟΥ Οικονομικών ο Έλληνας ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα σκουλήκι, ένα ανθρωπίδιο που τον έκανε να σέρνεται και να εξευτελίζεται καθημερινά όλο και πιο πολύ στα μάτια του λαού του.

Πλέον τον λυπάμαι τον Τσίπρα, τον σιχαίνομαι -γιατί και εγώ τον θεωρώ ενα σκουλήκι- αλλά τον λυπάμαι.

Αλλά δεν τον συμπονώ ούτε θα τον δικαιολογήσω ποτέ.

Τους προδότες δεν τους συγχωρείς. Τους εκτελείς.

Τους προδότες δεν τους συμπαθεί κανείς, ούτε ο κατακτητής ούτε οι κατακτημένοι.

Κάποια στιγμή θα εκτελεστούν είτε θα το κάνει αυτό ο κατακτητής, αφού δεν θα τον χρειάζεται πια, είτε ο λαός όταν εξεγερθεί. Αν…

Και τον λυπάμαι πλέον γιατί, ακόμα και αν θεωρήσω ότι θα ήθελε να αντισταθεί, να πει ΤΕΡΜΑ ως εδώ δεν μπορεί όπως αποδεικνύεται.

Ποιος βουλευτής του αντέδρασε στο ΗΛΙΘΙΕ;

Ποιος προσπαθεί να τον προστατεύσει;

Κανείς, όλοι μετράνε τα πεντακοσάευρα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Αυτή είναι η ιδεολογία αυτής της «αριστεράς»!!!

Δεν έχει την ευθύνη μόνος του. Δεν έχουμε μοναρχία να τα περνάει μόνος του.

Φυσικά, είναι τόσο αριστεροί όσο πατριώτες είναι και τα χρυσαύγουλα.

Γιατί, όταν γυρνάει το κεφάλι και βλέπει τι υπάρχει πίσω του, αυτό που βλέπει είναι 153 ασπόνδυλα έτοιμα να υποστούν την οποιοδήποτε προσβολή, την οποιαδήποτε ταπείνωση αρκεί να διατηρήσουν τα πλούσια βουλευτικά τους προνόμια.

Πιο πολύ πλέον εκεί είναι το πρόβλημα.

Λέγαμε για νέους σε ηλικία βουλευτές, ότι θα αλλάξουν την νοοτροπία και τελικά αποδείχτηκε ότι είναι μεγαλύτεροι γυμνοσάλιαγκες από τους μεγαλύτερους.

Ανθρωπάκια νέα χωρίς καμία αξία, χωρίς αξιοπρέπεια χωρίς ηθική.

Ξεπουλημένα, έτοιμα να γλείψουν οποιαδήποτε σόλα, οποιαδήποτε κατουρημένη ποδιά αρκεί να κρατήσουν την καρέκλα τους στη Βουλή, αλλά μην βγάζουμε εκτός και τα στελέχη του κόμματος που προσκυνάνε για μια θέση σε οργανισμούς και υπουργεία.

Και πιο πίσω ένα λαό χωρίς αρχές.

Ένα λαό παρλαπίπα που τα θέλει όλα δικά του.

Θέλει να το παίξει επαναστάτης αλλά μόνο στα λόγια.

Αν του πεις αύριο ότι η περηφάνια μας, η αξιοπρέπειά μας θα βρεθεί -με μεγάλες δυσκολίες βέβαια- εκτός ευρώ, θα κάνει πάλι επανάσταση.

Ο λαός ζει αυτό που του αξίζει.

Και πραγματικά, το νέο ασφαλιστικό με κάνει πολύ χαρούμενο γιατί επιτέλους το αγγούρι μπαίνει πολύ βαθιά σε όλους.

Και ελπίζω να ψηφιστεί. Θα είναι ένα καλό νέο. Όχι γιατί είναι καλό αλλά ακριβώς γιατί τους διαλύει όλους.

Λ.Μ.

ΥΓ έχει μεγάλη σημασία ποιος αποκάλεσε ηλίθιο ποιον. Ένας ΥΠΟΥΡΓΟΣ της Γερμανίας, τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ μιας χώρας, της Ελλάδας. Το δικαιολόγησαν ότι ήταν σχήμα λόγου. Ναι, μας πείσατε. Τότε, αφού χρησιμοποιούν πλέον και τέτοια σχήματα λόγου περιμένω τότε, όχι τον Τσακαλώτο να αποκαλέσει ηλίθια την Μέρκελ, ούτε καν τον Τσίπρα να αποκαλέσει ηλίθια την Μέρκελ αλλά τον Τσίπρα τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ να αποκαλέσει ΗΛΙΘΙΟ τον Σόιμπλε τον ΥΠΟΥΡΓΟ,τον κατώτερό του, σε σχήμα λόγου. Τι λες, θα το κάνει;

(Αγαπητέ φίλε, πολύ όμορφα τα γράψατε. Ο Τσίπρας, ο Σαμαράς, ο Μητσοτάκης και οι άλλοι πολιτικοί γίγαντες είναι οι πολιτικοί που αξίζουν στους Έλληνες. Είναι ίδιοι με τους Έλληνες. Καιρός είναι πια οι Έλληνες να παραδεχτούν την αθλιότητά τους. Δεν με εντυπωσιάζει ο δημόσιος εξευτελισμός του Τσίπρα από τον Σόμιπλε, ούτε ότι τον έχουν για φάπες. Ας πρόσεχε ο Τσίπρας. Έκανε τον περασμένο Ιούλιο δημοψήφισμα σε μια χώρα που δεν είχε γίνει δημοψήφισμα για 41 χρόνια, υποστήριξε δημόσια το ΟΧΙ ενώ επιθυμούσε να υπερισχύσει το ΝΑΙ, και, μετά την νίκη του ΟΧΙ, το έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια, πήγε και υπέγραψε και, στις εκλογές που ακολούθησαν, οι Έλληνες τον έκαναν ξανά πρωθυπουργό. Αν η Ελλάδα ήταν Δημοκρατία, αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι Δημοκρατία, είναι προτεκτοράτο καραγκιόζ μπερντέ. Πάντως, τον είχα προβλέψει τον εξευτελισμό του Τσίπρα. Στις 15 Ιουλίου του 2015, είχα γράψει «Αλέξη Τσίπρα, αυτή είναι η τελευταία μου προσπάθεια να σε πείσω να μην υπογράψεις το Μνημόνιο. Ακόμα κι αν το υπογράψεις, θα σε ρίξουν με τον πιο ατιμωτικό τρόπο. Δεν υπάρχει συμφωνία. Συμφωνία θα υπάρξει μόνο αν σε ρίξουν. Και θα σε ρίξουν σαν προδότη, αφού πρώτα περάσει το Μνημόνιο επί δικής σου πρωθυπουργίας. Αφού περάσεις εσύ το Μνημόνιο. Πρώτα θα σε εξευτελίσουν εντελώς, μετά θα σε ρίξουν και μετά θα γίνει η κανονική συμφωνία, με τους επόμενους…». Οπότε, δεν νιώθω κάποια έκπληξη σήμερα που ο σιχαμένος Σόιμπλε αποκαλεί τον Τσίπρα ηλίθιο. Το περίμενα. Να είστε καλά.)

pitsirikos