1-1

Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πιτσιρίκο, στην Κρήτη και στην Μακεδονία, έδρασε μια παραστρατιωτική οργάνωση, Ελλήνων φιλογερμανών, υπό τις διαταγές του επιλοχία Φριτς Σούμπερ, ο οποίος είχε καταφέρει να εξοργίσει ακόμη και τους γερμανούς προϊστάμενούς του, για τις θηριωδίες που είχε διαπράξει.

Το τάγμα αυτών των υπάνθρωπων ονομαζόταν «Σουμπερίτες».

Ο Σούμπερ και οι έλληνες παρατρεχάμενοί του, είχαν προβεί σε εκτελέσεις, βασανισμούς, βιασμούς και πλιάτσικο.

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τις περιοχές στις οποίες δρούσαν.

Στον Κρούσωνα και στα Γιαννιτσά, πατριώτες, γυναίκες και μικρά παιδιά μαρτύρησαν στα χέρια τους και κάηκαν ζωντανοί σαν τα ποντίκια.

Για την δημιουργία αυτού του τάγματος θανάτου, όλα είχαν ξεκινήσει από ενδοπολιτικές διαμάχες πριν την κατοχή.

Τα παραπάνω ζώα ήταν από πάντα φιλογερμανοί και με την κατοχή, είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν πως είναι βασιλικότεροι του βασιλέως.

Με την απελευθέρωση και όσοι δεν κατάφεραν να τα βρουν με τους νέους εξουσιαστές, παραδέχθηκαν τα εγκλήματά τους και δικαιολογήθηκαν πως η ανάγκη και η λανθασμένη εντύπωση πως η Γερμανία ήταν ανίκητη, τους οδήγησαν στο πλάι του γερμανού φονιά.

Θα μου πεις τώρα, πιτσιρίκο, γιατί στα λέω όλα αυτά.

Απλά, διαβάζοντας ένα σχετικό άρθρο χθες, ήταν σαν όλοι αυτοί οι κατσαπλιάδες να μεταπήδησαν στο σημερινό προτεκτοράτο που ζούμε, για να συνεχίσουν το έργο τους, μιας και δεν τα κατάφεραν πριν 75 χρόνια.

Μπορεί να μην υπάρχει ο Φρίτς Σούμπερ, μπορεί να μην εκτελούνται βιολογικά πατριώτες, μπορεί να μην καίγονται σπίτια μιας και τα θέλουν οι τράπεζες, όμως οι Σουμπερίτες είναι και πάλι εδώ.

Μάλλον δεν έφυγαν καθόλου από τότε.

Κρύφτηκαν πίσω από την εκάστοτε εξουσία και περίμεναν την στιγμή που κάποιος κατακτητής θα εμφανιστεί πάλι.

Δεν είναι το θέμα για τους συγκεκριμένους, ποιος μας εξουσιάζει.

Αρκεί να υπάρχει κατοχή για να μπορούν να συνεργαστούν με τον κατακτητή.

Τι και αν λέγεται Γερμανία, ΕΕ, ΔΝΤ ή Τσιμπουτί.

Αρκεί να μπορούν να υπηρετούν κάποιον που καταδυναστεύει τους πολλούς.

Είναι η ψυχική ανάγκη να είναι υπηρέτης μια μερίδα του λαού και ανάγκη για κονόμα της διαπλοκής και των παρατρεχάμενών της.

Και δόξα τον θεό, ποτέ δεν ξεμείναμε από κατακτητές, διαπλοκή και κονόμα σε αυτόν τον τόπο.

Χρήστος Χ.

(Αγαπητέ Χρήστο, ήταν πάντα εδώ. Κομπραδόροι και άνθρωποι που ήταν «στα πράγματα». Όποιος έχει διαβάσει την ελληνική Ιστορία, το ξέρει καλά. Όμως, εδώ ήταν κάποτε και η κυβέρνηση του βουνού. Η Ελλάδα δεν βγάζει μόνο ρουφιάνους, βγάζει και λεβέντες καμιά φορά. Να είσαι καλά.)

pitsirikos