voutsis

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Το κείμενο σου για τις αποδείξεις μου θύμισε ξανά ένα ρητό του Πασκάλ που ανεβάζεις συχνά-πυκνά στο μπλογκ σου: «Δεν πρέπει ο λαός να αισθάνεται την αλήθεια του σφετερισμού: ο σφετερισμός που πραγματοποιήθηκε κάποτε παράλογα, εμφανίζεται τώρα ως λογικός. Αν δεν θέλουν να πάρει σύντομα τέλος, πρέπει να τον παρουσιάζουν ως αυθεντικό, αιώνιο και να αποκρύπτουν την απαρχή του.»

Καταρχάς, το τελευταίο εξάμηνο έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες, είτε μιλάμε για πολιτικούς είτε για κάποιους πολίτες.

Επίσης, διαψεύστηκε κατηγορηματικά η πεποίθηση ότι ο ελληνικός λαός είναι άμοιρος ευθυνών.

Οι ‘Ελληνες πολίτες, αντί να ζητούν αποδείξεις για το χρέος, τελικά ζητάνε αποδείξεις στις αγορές τους, μην και χάσει αυτό το εκπληκτικό κράτος ένα ευρώ και δεν μπορεί μετά να το στείλει στους «εταίρους» μας.

Δεν θέλω πια να χαϊδεύω αυτιά, είμαστε στη φάση που αν δεν λέμε έστω την μισή αλήθεια, τότε θα χάσουμε τα λογικά μας.

Κομπανιέρο, ουσιαστικά δεν μίλησες τόσο για τις αποδείξεις όσο για την Επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους.

Δεν μιλάει πια κανείς για αυτήν, είναι σαν μην υπήρξε ποτέ.

Μικρή σημασία έχει τώρα, καθώς έχω την εντύπωση πως πλησιάζουμε στο μεγάλο «σπλατς» μετά από μια υπέροχη πτώση έξι χρόνων.

Θυμάμαι πάντως τις αντιδράσεις για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και έβγαλα πολλά συμπεράσματα από αυτές.

‘Ενα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού λύσσαξε να διώξει την Κωνσταντοπούλου για να ανοίξει χώρο να περάσουν οι κασιδιάρηδες, οι λεβέντηδες και οι μητσοτάκηδες.

‘Ενα μεγάλο μέρος του ελληνικου λαού θεωρεί ότι τον εκπροσωπούν καλύτερα οι νεοναζί, οι νεοφιλελέδες, τα ποταμάκια και οι γραφικοί παλιάτσοι που σκυλοβρίζουν όποιον ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Και η εξήγηση είναι απλούστατη: με αυτούς ταυτίζεται.

Και όχι μόνο ταυτίζεται αλλά θα τους συγχωρέσει και τα πάντα, αρκεί η χώρα να μείνει στο ευρώ και το μυαλό στη χόβολη.

Επίσης, ένα άλλο μέρος του ελληνικού λαού, εξίσου μεγάλο, δεν θεώρησε πως όφειλε να τιμωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις κωλοτούμπες μετά τις εκλογές και το δημοψήφισμα.

Δεν τρέχει κάτι, όταν μια κυβέρνηση κάνει ότι θέλει.

Ο σφετερισμός που λέγαμε…

Βέβαια, ένα από τα προεκλογικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο λογιστικός έλεγχος του χρέους.

Σε μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει και η οποία ζει την μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή που έχει υποστεί κράτος εν καιρώ ειρήνης, ο λογιστικός έλεγχος του χρέους έπρεπε να ήταν το πρώτο αίτημα της κοινωνίας και δεύτερο, η διαγραφή του χρέους.

Δεν πειράζει, στην επόμενη χρεοκοπία που θα έχουμε πάρει το κολάι, θα τα κάνουμε όλα καλύτερα.

Πάντως, σε περίπτωση που δεν το θυμόμαστε, συστάθηκε επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους, η οποία έβγαλε και πόρισμα, αλλά άμα δεν το λέει η Χούκλη ή η Τρέμη εμένα δεν με νοιάζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκρινε ότι μια τέτοια επιτροπή δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, σε αντίθεση με το μνημόνιο και την αποπληρωμή ενός ανύπαρκτου χρέους, χάρη στα οποία προοδεύει η χώρα μας.

Σε αυτό το πόρισμα, που βρίσκεται στο διαδίκτυο εδώ και εβδομάδες, αναφέρεται με στοιχεία η τεχνητή διόγκωση του δημόσιου ελλείμματος στο 18% από την κυβέρνηση ΓΑΠ, τα swaps της Goldman Sachs που προηγήθηκαν και το έγκλημα του PSI που ακολούθησε, όπου ενώ το χρέος μειώθηκε κατά 100 δισ., εμείς πήραμε καπάκι 130 δισ. από το EFSF -μην και δεν σώνουμε τις τράπεζες δυο, τρεις φορές το χρόνο.

‘Επειτα, αναφέρει την σύναψη νέων δανείων την τριετία 2012-2015, αλλά μην τα ακούτε πολύ αυτά γιατί το μόνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι να ζητάμε αποδείξεις και να πληρώνουμε φόρους, μην και δεν πάρουμε τη δόση μας αυτό το μήνα.

Τέλος, πηγαίνει και στην οικονομική κρίση του 2007, όπου σε όλα τα κράτη αυξήθηκε το δημόσιο χρέος, καθώς ο χρηματοπιστωτικός τομέας μετακύλισε τα χρέη του στα κράτη (ο υγιής ιδιωτικός τομέας για τον οποίον μας έχουν πρήξει τα παπ@ρια), αλλά μην πιστεύετε πως αυτό που ζούμε είναι συστημική κρίση, καθώς η Ελλάδα ήταν πάντα ο πιο κακός ο μαθητής.

Αλλά δεν πειράζει που τσαλακώθηκαν για άλλη μια φορά πορίσματα, δημοψηφίσματα και… αναρχικές αντιλήψεις στην χώρα που -εδώ γελάμε- γέννησε τη δημοκρατία.

Ο Θεός να μας κόβει μέρες για να τις δίνει στους δανειστές και όσους τους υπηρετούν.

Μετά μου λέει η δικιά μου, κάτσε εδώ που θα πάμε.

Είμαστε με τα καλά μας;

Οπουδήποτε εκτός από ‘δω!

Θα ήθελα πάντως να δώσω συγχαρητήρια -ΟΚ, πολύ καθυστερημένα- στον Νίκο Βούτση που διέλυσε το Νοέμβριο την Επιτροπή λογιστικού ελέγχου -την μέρα της 24ωρης απεργίας-, αλλά κυρίως σε όσους επικρότησαν την αποπομπή οποιαδήποτε επιτροπής απ’ όπου πέρασε η Κωνσταντοπούλου.

You know, Νίκος Βούτσης;

Τον βλέπετε εδώ στην φώτο να παίζει ξύλο με τα τότε δεξιά ΜΑΤ, πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν όλοι τους λοβοτομή και αρχίζει να διαβάζει… Μαρξ ο Μπαλούρδος.

Οι δε πολίτες που ψήφισαν δεύτερη φορά Αριστερά τον Σεπτέμβριο;

Να χαρώ εγώ φωστήρες που κοιτάνε πρόσωπα και δεν βλέπουν τα στραβάδια ότι ουσιαστικά μπαίνουν στο συρτάρι όλες οι κοινωνικές απαιτήσεις, πλάι σε κάτι λίστες που έθαβε ο Μπένυ Χιλ ή ο άλλος ήταν;

‘Αντε βρε που είναι καθολική υποταγή όλο αυτό που συμβαίνει με την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, παγκόσμια πρωτοτυπία να μπουκάρουν οι νομικοί εκπρόσωποι του δημοσίου είτε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο (για τις Σκουριές) είτε στο ΣτΕ (Fraport) και να υπερασπίζονται τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Αλλά να μου πεις ποιος θα τους τραβήξει το αυτί;

Οι πολίτες;

Μουαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!

Αντ’ αυτών, παίζουν τους επαναστάτες ο Νότης Μαριάς και ο Λαφαζάνης.

Βλέπεις και τον χαζοχαρούμενο Κούλη να σηκώνει τα μανίκια για να στρωθεί στη… δουλειά και στις νέες ευθύνες που έχει ένας μέλλων πρωθυπουργός στο προτεκτοράτο του απόλυτου τίποτα, οπότε παίρνεις την υδρόγειο, σβούρα και όπου δείξει το δάχτυλο.

Λεσότο;

Ερχόμαστε και δεν ακούω κουβέντα.

Ακούς εκεί πού είναι το Λεσότο.

Οπουδήποτε εκτός από ‘δω!

Εξάλλου αυτή η μαζική φυγή των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από την Ελλάδα είναι για να μεταδοθεί η αναγέννηση αυτών των έξι ετών και σε άλλες χώρες.

Με εκτίμηση

Άρης

(Αγαπητέ Άρη, έγραψα για την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, γιατί δεν γίνεται να έχουν τρελαθεί όλοι με τις αποδείξεις και να μην ζητάνε την μια και μοναδική απόδειξη για όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας, που είναι το πόρισμα της Επιτροπής. Αυτή είναι η μόνη απόδειξη που πρέπει να ζητήσουμε. Άρη, μην περιμένεις τίποτα από την ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία είναι λούμπεν. Και με πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Αν ήταν να έχει κάνει κάτι η ελληνική κοινωνία, είχε έξι χρόνια για να το κάνει. Δεν το έκανε. Επίσης, η ελληνική κοινωνία θα έπρεπε να έχει ζητήσει Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας. Η Επιτροπή Αλήθειας Λογιστικού Ελέγχου αυτό προσπάθησε να κάνει. Και η Επιτροπή Αλήθειας Λογιστικού Ελέγχου δεν τελείωσε. Το ξέρουν αυτό ο Τσίπρας και οι Βούτσηδες, όπως και οι προκάτοχοί τους. Άρη, ήρεμα και χαλαρά. Δεν είμαστε στο 2010 αλλά στο 2016. Είπαμε, στη ζωή ο καθένας παίρνει αυτό που ζητάει και αυτό που του αξίζει. Οι Έλληνες δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτό. Να είσαι καλά, Άρη.)

pitsirikos