x-files1

Το 1947 υπάρχει μια πρώτη αναφορά για την συντριβή ενός ιπτάμενου δίσκου στην Νεβάδα των ΗΠΑ. Μάλιστα η είδηση δόθηκε στον τύπο από έναν Αμερικανό στρατηγό, πολύ γρήγορα όμως διαψεύστηκε από την κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον και από την USAF. Την ίδια περίπου εποχή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπογράφει μυστική συμφωνία με την εταιρία Lockheed σχετικά με την ανάπτυξη πειραματικών και προηγμένης τεχνολογίας αεροσκαφών.

Οι δοκιμές έπρεπε να γίνονται με πλήρη μυστικότητα και για τον λόγoαυτόν δεσμεύτηκε μια τεράστια ερημική περιοχή στην Νεβάδα η οποία και παρέμεινε απροσπέλαστη μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα.

Μιλάμε για την «περιοχή-51 [Area-51]» που μέσα στον χρόνο απέκτησε σχεδόν μυθικές διαστάσεις. Εκεί λέγανε πολλοί πως φυλάγανε την μυστική εξωγήινη τεχνολογία που υποτίθεται ότι έπεσε στα χέρια των Αμερικανών μετά την συντριβή του ιπτάμενου δίσκου το 1947.

Πολύ βολική θεωρία για την Lockheed, το Χόλυγουντ και τους συγγραφείς βιβλίων επιστημονικής φαντασίας.

Εκτός από αυτή την προσέγγιση υπάρχουν κι άλλες. Η πιο συνηθισμένη λέει πως υπάρχουν εξωγήινοι και μάλιστα πως ζουν ανάμεσα μας.

Η πιο απαισιόδοξη παραλλαγή της τελευταίας θεωρεί πως όχι μόνο υπάρχουν αλλά είναι τόσοι πολλοί που εμείς «ζούμε αναμεσά τους».

Στην πραγματικότητα βέβαια υπάρχουν δισεκατομμύρια χάπατα έτοιμα να πιστέψουν τα πάντα και να συνεισφέρουν στον πλουτισμό συγκεκριμένων πολυεθνικών εταιρειών και συμφερόντων μέσω της άγνοιας και της συναινετικής υποταγής τους.

Άλλωστε, καμία λέξη δεν περιγράφει καλύτερα την σημερινή εποχή της τεχνολογικής έκρηξης και της τρομακτικής παραγωγικότητας της εργασίας από εκείνη της μαζικής αποβλάκωσης.

Η εποχή μας είναι η ιδανική εποχή για τους δικτάτορες, τους τσαρλατάνους και τους ιεροκήρυκες.

Welcome back to the Dark Ages! Αγκαλιά με το smart phone και το tablet.

Κι αν η εικόνα του πολιτισμένου κόσμου είναι αυτή, η Ελλάδα από μόνη της αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία.

Δεν είναι νομίζω ότι είναι τυχαίο πως μια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων – πολιτικών-αφεντάδων και ψηφοφόρων/υποτακτικών – παρακολουθεί την δραματική υποβάθμιση του επιπέδου ζωής ως …UFO!

Θαρρείς και πιστεύουν ότι αύριο το πρωί θα έρθει το διαστημόπλοιο και θα τους πάει πίσω στο Άλφα του Κενταύρου από όπου ήρθαν, οπότε συμπεριφέρονται με την λογική του «δεν πάνε να γαμηθούν όλοι»!

Όλοι οι άλλοι φυσικά!

Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα –με πρώτο κατά την γνώμη μου το προσφυγικό– είναι τεράστιες.

Και δεν είναι το πρόβλημα ότι δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε αποφάσεις –πράγμα απολύτως κατανοητό δεδομένων των πρωτοφανών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε-, αλλά δεν μπορούμε ούτε καν να συζητήσουμε πάνω στα προφανή αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας.

Στην ουσία, αποφεύγουμε κάθε συζήτηση νομίζοντας ότι έτσι ξορκίζουμε το κακό.

Τα λίγα χρόνια που βρίσκομαι στην Εσπερία, έχω αντιληφθεί πόσο πολύ έχουν ωφεληθεί οι ντόπιες κοινωνίες από τους μετανάστες.

Πολλές φορές, όταν συναντώ ανθρώπους που γυαλίζει και κόβει το μάτι τους, θέτω την ίδια ερώτηση:

Από πού είσαι;

Οκτώ στις δέκα φορές πρόκειται για μετανάστη πρώτης ή δεύτερης γενιάς.

Κακώς ή καλώς, η Ευρώπη έχει γεράσει.

Έχει ακόμα βυθιστεί μέσα στις βεβαιότητες της και στις πιστά ακολουθούμενες διαδικασίες που μειώνουν την δημιουργικότητα και την πιθανότητα υιοθέτησης νέων προσεγγίσεων στην επίλυση των νέων προβλημάτων.

Ιστορικά, οι μετανάστες προσέδιδαν δυναμική και νεωτερικότητα στις κοινωνίες όπου εγκαθίστανται.

Όμως, πάντα η σχέση με τους αυτόχθονες ήταν και είναι αμφίδρομη. Δεν προσαρμόζεται μόνο ο μετανάστης στην καινούργια χώρα.

Πρέπει και η χώρα με την σειρά της να αλλάξει, να μετασχηματιστεί σε κάτι διαφορετικό, να προσαρμοστεί.

Τρανό παράδειγμα μια τέτοιας διαδικασίας οι ΗΠΑ κατά την διάρκεια των 2 προηγούμενων αιώνων.

Τον τελευταίο καιρό, ακούω συχνά δύο θεωρίες που με βρίσκουν πλήρως αντίθετο.

Η πρώτη αφορά την θρησκεία και την πολιτιστική ταυτότητα των νεοφερμένων.

Η προσωπική μου εμπειρία από την Βρετανία και την Ελβετία όπου συναναστράφηκα και γνώρισα δεκάδες μουσουλμάνους – Ινδούς, Πακιστανούς, Αφρικανούς και Τούρκους – είναι πως οι κοινωνικές συμπεριφορές έχουν να κάνουν πρωτίστως με την παιδεία και το επίπεδο της εκπαίδευσης και πολύ δευτερευόντως με την θρησκευτική πίστη του καθενός.

Αν το μοναδικό πράγμα που γνωρίζεις είναι το να συλλαβίζεις το Κοράνι στην Αίγυπτο ή την Βίβλο στην Αλαμπάμα, τότε οι πιθανότητες να εξελιχθείς σε ένα επικίνδυνο και αντικοινωνικό άτομο είναι ακριβώς οι ίδιες.

Η δεύτερη θεωρία που δεν με βρίσκει πια σύμφωνο είναι εκείνη που αποτελούσε για χρόνια την σημαία της αριστεράς και δευτερευόντως κάποιων ακραία νέο-φιλελεύθερων κύκλων.

Η άποψη δηλαδή πως ο ρόλος και η σημασία του έθνους-κράτους είτε καταρρέει ιστορικά από μόνο του είτε θα πρέπει με τον α ή τον β τρόπο να καταλυθεί.

Νομίζω πως η ίδια η πραγματικότητα του 21ου αιώνα θα ακυρώσει κι αυτήν την θεωρία στην πράξη.

Το τραγικό είναι πως η εθελοτυφλία της σύγχρονης αριστερής διανόησης δίνει έδαφος στην μισαλλοδοξία του μικροαστικού φασισμού που θεριεύει αντιπαραβάλλοντας στην ανιστόρητη άρνηση μια προφανή και απλοϊκή κατάφαση.

Όσο προφανής είναι αναγκαιότητα ενός έθνους-κράτους στις μέρες μας, άλλο τόσο πρόδηλη είναι η αναγκαιότητα σχηματισμού ενός ολότελα διαφορετικού έθνους-κράτους από το παρελθοντικό.

Χρειάζεται ένας διαφορετικός ορισμός του τι είναι Βρετανός, τι Γερμανός, τι Φιλανδός, και τι Έλληνας.

Πχ, δεν μπορεί ο ορισμός του σύγχρονου Βρετανού να περιλαμβάνει και την σφραγίδα του Άγγλου βασιλιά.

Ούτε ακόμα μπορεί ο σύγχρονος Έλληνας να είναι υποχρεωτικά χριστιανός ορθόδοξος, αρχαιολάγνος και κοινωνικά αμόρφωτος βαρύμαγκας.

Ό,τι δεν προσαρμοστεί θα εξαλειφθεί.

Κι όπως έγραψες, η Κλίντον υποσχέθηκε να πει όλη την αλήθεια για τους εξωγήινους όταν -και αν- εκλεγεί, στοχεύοντας στην ψήφο των ηλιθίων.

Εκείνων πως πιστεύουν βαθιά πως η αλήθεια είναι κάπου εκεί έξω και τους την κρύβουνε, εκείνων που δεν τολμούν τις τεράστιες εισοδηματικές και κοινωνικές ανισότητες στον κόσμο που ζουν.

Όλων αυτών που αναγνωρίζουν την ύπαρξη των εξωγήινων που ποτέ τους δεν έχουν δει αλλά δεν γνωρίζουν τίποτα για τον καπιταλισμό που καταπίνει ζωές και ολόκληρα κράτη.

Κλείνοντας, να προβλέψω την δήλωση της Κλίντον μετά την εκλογή της στην προεδρία των ΗΠΑ.

«Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη εξωγήινης νοημοσύνης, ούτε έχουμε έρθει σε επαφή με εξωγήινη ζωή ποτέ».

Κάγκελο μετά οι ανόητοι ψηφοφόροι! Χα, χα, χα.

Φιλιά πολλά από την Αλπική Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Sorry για το μεγάλο και «βαρύ» κείμενο.

(Αγαπητέ Ηλία, πολύ όμορφο το κείμενό σου. Ζούσε σε μια εποχή που ζητάει αλλαγές και φέρνει αλλαγές, οπότε είναι ενδιαφέρουσα εποχή. Βέβαια, η αποβλάκωση πάει σύννεφο. Οι άνθρωποι δείχνουν ενδιαφέρον για την ύπαρξη εξωγήινων αλλά δεν τους απασχολεί που ο μισός πλούτος του πλανήτη είναι μαζεμένος στα χέρια μερικών δεκάδων ανθρώπων. Τιτανοτεράστια αποβλάκωση. Από την άλλη, αν οι Αμερικανοί πολίτες, στην καλύτερη αστική δημοκρατία στον κόσμο, έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και την Χίλαρι Κλίντον -αν αυτοί οι δυο πάρουν τελικά το χρίσμα-, καταλαβαίνουμε πως η αποβλάκωση θα φτάσει στον ουρανό. Να είσαι καλά, Ηλία. Μου χτυπάει το τζάμι ένας εξωγήινος.)

pitsirikos