Της Αννας Χαρίτου
Με δίκυκλα, βαν και μαγειρεία τροφοδοτεί όλα τα σχολεία και διανέμει κατ’ οίκον φαγητό

Παρά την αυξανόμενη ανάγκη και τις περικοπές ο Δήμος Πάτρας φαίνεται αποφασισμένος να ταϊσει τους πολίτες που έχουν ανάγκη αλλά και τους μαθητές των σχολείων του.

Έτσι οργανώνει τη διανομή φαγητού από άκρη σε άκρη την πόλη με 13 δομές που καλύπτουν γεωγραφικά όλη την πόλη.

Η Τράπεζα Τροφίμων θα εξυπηρετεί καλύτερα όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στις λίστες αλλά δεν μπορούν να μετακινηθούν -όπως ΑμέΑ, ασθενείς και ηλικιωμένους- με μηχανάκια και διανομή φαγητού κα΄οίκον.

Ο Δήμος έχει αποκτήσει κι ένα βαν το οποίο θα μεταφέρει ζεστό φαγητό από τα κεντρικά μαγειρεία που έφτιαξε ώστε να τροφοδοτήσει, δομές, παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Από φέτος μάλιστα καθιερώνει κολατσιό για όλους τους μαθητές -ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης, προκειμένου να μην γίνεται διάκριση ανάμεσα σε εύπορους και μη.

Η νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 20% για τις κοινωνικές δομές δεν πτόησε την δημοτική Αρχή και τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη που ονόμασαν την προσπάθειά τους «Κανένας μόνος στην κρίση» και με αυτό θέλουν να εγγυηθούν ότι θα υπάρχει τουλάχιστον ένα πιάτο φαί για όλους, όσο δύσκολες μέρες κι αν έρθουν το χειμώνα.

Χειροκροτάμε;

Πηγή – doctv