Εντείνονται οι μεθοδεύσεις από μεριά του ΟΠΑΠ, ώστε να χαλαρώσει ο σχετικός κανονισμός των VLTs (κουλοχέρηδες), με το περιβάλλον του Γ. Δραγασάκη να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση

Ο ΟΠΑΠ και οι επίδοξοι παραχωρησιούχοι των παιγνιομηχανημάτων εντείνουν τις προσπάθειες να κάνουν στην άκρη την αρμόδια εποπτική αρχή (Ε.Ε.Ε.Π.) και να πετύχουν την χαλάρωση του σχετικού κανονισμού των VLTs (κουλοχέρηδων).  Το παιχνίδι «χόντρυνε» μετά τις επιθέσεις των ΜΜΕ στον Πρόεδρο της Ε.Ε.Ε.Π. Αντώνη Στεργιώτη και στο μέλος της Επιτροπής Αναστάσιο Πατώκο, που οδήγησαν στην υποβολή παραίτησης από τον δεύτερο.

Αμέσως μετά την αντικατάσταση του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τέσσερα μέλη της Ε.Ε.Ε.Π. (τα οποία αποτελούν επιλογή του πρώην Αντιπροέδρου της απελθούσας κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη), έχουν μεταβάλλει στάση στο θέμα των παιγνιομηχανημάτων, και έχουν ταχθεί με το μέρος του ΟΠΑΠ, επιδιώκοντας να τροποποιηθεί ο κανονισμός των παιγνιομηχανημάτων.

Στην ουσία επιδιώκουν να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα απέραντο καζίνο, όπου θα εκτοξευθεί η κερδοφορία των κουλοχέρηδων και τα κέρδη των μετόχων του ιδιωτικού ΟΠΑΠ, με δραματικές συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τέσσερα αυτά μέλη έχουν εντατικοποιήσει τις προσπάθειες τους  να αποκτήσουν τον έλεγχο της πλειοψηφίας της Ε.Ε.Ε.Π. και να κάμψουν τις αντιρρήσεις του Προέδρου, των υπολοίπων τριών μελών και των Υπηρεσιών της, μετά την προκήρυξη των εκλογών. Η προσπάθεια αυτή έχει ως στόχο να ικανοποιηθούν άμεσα όλα τα παράλογα αιτήματα της ΟΠΑΠ και να βρεθεί η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές προ τετελεσμένου γεγονότος

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα τέσσερα μέλη της Ε.Ε.Ε.Π. συνεπικουρούνται από το περιβάλλον του Δραγασάκη και, κυρίως από τον υπηρεσιακό Υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη και τον Διευθυντή του κ.Καλπαδακη οι οποίοι, τέσσερις μέρες προ των εθνικών εκλογών έθεσαν ως θέμα άμεσης προτεραιότητας την αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους της Ε.Ε.Ε.Π. κ. Πατώκου με πρόσωπο της επιλογής του κ. Δραγασάκη, ώστε τα τέσσερα συμπαθούντα τον ΟΠΑΠ μέλη της Ε.Ε.Ε.Π. να γίνουν πέντε.

Η κίνηση αυτή αποσκοπούσε στο να αποκτήσουν τον έλεγχο της Ε.Ε.Ε.Π. και να επιβάλουν την ατζέντα τους, ώστε να εξωθηθεί  σε παραίτηση ο Α. Στεργιώτης και τα υπόλοιπα τρία μέλη που δεν επιθυμούν να ευοδωθεί η προσπάθεια του ΟΠΑΠ και του περιβάλλοντος Δραγασάκη να εξυπηρετηθεί το ιδιωτικό μονοπώλιο στον χώρο των τυχερών παιγνίων.

Διαβάστε Εδώ την απάντηση του Γιάννη Δραγασάκη

πηγή – tpp