skiado

Tου Άρη Σκιαδόπουλου

Κατ΄ αρχάς: Αυτός ο λαός μπορεί νάναι φτωχός, όχι όμως και μαλάκας…

Φαίνεται ωστόσο, ότι κάποιοι φωστήρες της διακομματικής, σε συνεργασία με τηλεοπτικούς αστέρες, ζουν στον δικό τους, βλακώδη μικρόκοσμο. Αυτό είναι το πρώτο και κύριο συμπέρασμα που προέκυψε από το πολυδιαφημισμένο ντιμπέιτ της ΕΡΤ.

Δημοσιογράφοι ανεπαρκείς, πολιτικοί αμήχανοι και καθόλου πειστικοί, θέαμα ανιαρό και ανούσιο…

Συμπέρασμα: Αν αυτό που παρακολουθήσαμε, αποτελεί την πολιτική πεμπτουσία αυτού του τόπου, Ε τότε, αλίμονο στον τόπο.

Κι εξηγούμαστε:

  1. Ποιοι είναι αυτοί οι απίθανοι τύποι που συγκροτήσανε την διακομματική κι αποφάσισαν ότι μια ερώτηση διαρκεί τριάντα δευτερόλεπτα και μια απάντηση ενάμισι λεπτό. Έχουν εμπειρία από πάνελ; Ή πήραν μια απόφαση στην ξεπέτα, εκθέτοντας έτσι και τις ηγεσίες τους;

  2. Από που και έως που, δημοσιογράφοι αποδέχονται αβασάνιστα τους όρους μιας διακομματικής, δίχως να θέσουν τούς δικούς τους όρους; Δηλαδή, το μόνο που τους ενδιαφέρει σ΄ ένα πάνελ, είναι πως θα φιγουράρουν σ΄ αυτό και αδιαφορούν τελείως για την ουσία;

  3. Από τη στιγμή που αποδέχεσαι τους όρους ως δημοσιογράφος, φοράς την κουστουμιά και το συνολάκι σου, που πα ρε Καραμήτρο απροετοίμαστος; Το σύνολο σχεδόν των ερωτήσεων που υποβλήθηκαν είτε έχουν απαντηθεί σε άλλες συνεντεύξεις που έχουν δώσει οι πολιτικοί, είτε έχουν αναλυθεί- ειδικά του Τσίπρα- στις συνεντεύξεις Τύπου στην Θεσσαλονίκη.

  4. Δεν είναι δυνατόν! Δημοσιογράφος, που παρουσιάζει κεντρικό δελτίο, να λέει σε πάνελ πολιτικών αρχηγών το ρήμα «αναλίσκεται» …..»αναλώνεται»! Κάποτε ακόμα και οι απόφοιτοι του νυχτερινού Σκαλούμπακα τόξεραν! Κάτι τέτοιο σ΄ άλλες εποχές θα αποτελούσε και λόγο υποβιβασμού του.

Τώρα: Καλό είναι να γνωρίζεις πότε πρέπει και να αποχωρήσεις. Ειδικά όταν έχεις πατήσει προ πολλού τα -ήντα. Ο πανδαμάτωρ χρόνος είναι μεγάλος κερατάς. Κι εκείνο που επηρεάζει άμεσα είναι τα κύτταρα του εγκεφάλου, τα οποία είναι και τα πρώτα που άγονται στη φθορά. Βέβαια εχουμε να κάνουμε και με εξαιρέσεις. Πχ. αν είσαι ο Γιώργος Μαρίνος ή ο αείμνηστος Πλωρίτης έχεις τον τρόπο να διασκεδάσεις τον χρόνο. Η στέρεα συγκρότηση και η Παιδεία σου στό παρελθόν έχουν φροντίσει..Όταν όμως είσαι ο υποφαινόμενος, ή ο Γιομπαζολιάς, ε, άστα να πάνε στό διάολο!

Τι μου τις θες τις κουστουμιές, τα γυαλιά προχωρημένης πρεσβυωπίας, αλλά κι εκείνο το… «ωραία μου Κυρία», για τη Φώφη- που ποια έχασε την ομορφιά και πήγε ολοσούμπιτη στη Φώφη;-.

Άσε που για να διαβάσει την πρόταση ο Μάκης, ήθελε άλλο ένα…ντιμπέιτ!

Όμως το ζήτημα ως εδώ θα μπορούσε κανείς να το προσπεράσει ως… ευτράπελο. Ανέλαβε να υπερασπιστεί τα Κανάλια με το επιχείρημα ότι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο εργαζόμενοι, στην περίπτωση που ο Τσίπρας, αν βγει κυβέρνηση, υλοποιήσει τα σχέδια του, για διεθνή διαγωνισμό!

Δηλαδή, αν γίνει ένας διαφανής διαγωνισμός, έτσι ώστε να τελειώσει η ρεμούλα και η ως τα σήμερα αυθαιρεσία, οι νέοι ιδιοκτήτες που θα προκύψουν θα λειτουργούν τα Κανάλια τους με… φρόκαλα κι όχι με εργαζόμενους;

Θα περίμενε κανείς, την αγωνία αυτή, δίκην ερωτήσεως, να την καταθέσει το αφεντικό του, ο Βρυώνης! Ποτέ όμως ένας δημοσιογράφος!

Έτσι πήρε αέρα κι η κυρία Τρέμη και, για να μη φανεί ότι…μειοδοτεί έναντι των δικών της αφεντικών, επιχείρησε την δική της παρέμβαση…

Κάποτε, τελείωσε αυτό το άνευρο, ανούσιο κι απόλυτα ανιαρό σόου. Ήταν μια άτυχη στιγμή για τους πρωταγωνιστές του, απόλυτα όμως διαφωτιστικό για το κοινό που απομυθοποίησε και λοιδώρησε τους πάντες, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το συμπέρασμα για το χώρο μας,πέραν των επιμέρους παρατηρήσεων, είναι ότι κάποιοι συνάδελφοι δεν σεβάστηκαν μήτε τους όρους που αποδέχτηκαν. Κι επιτέλους, μια ερώτηση: Γιατί τα πάνελ των πολιτικών να συγκροτούνται από αστεράκια της τηλεόρασης κι όχι από έγκριτους πολιτικούς συντάκτες εφημερίδων; Τουλάχιστον αυτοί, δεν έχουν εθιστεί σε λόγια του… αέρα!

πηγή – ημεροδρόμος