theodorakis

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

“Αλλο δεν σου στέλνω, πάντως με αυτά που έγραψα πας χαλαρά για όσα μπάνια θες σήμερα και αύριο.

Μετά βλέπουμε, να κάνω κι εγώ κανένα, έρχονται περίεργες μέρες.

Μέσα σε όλα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το μεταναστευτικό, που παίρνει τρομαχτικές διαστάσεις

Ο Πάνος Καμμένος, πήγε στην Κω, είδε κόσμο να τον περικυκλώνει, πίστεψε πως έτρεξαν να τον φιλήσουν για το τρίτο μνημόνιο και παραλίγο να πάει άκλαφτος.

Ευτυχώς του έκοψε και το έβαλε στα πόδια, γιατί είναι γνωστό πως του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ.

Τα γιατί και πώς βρέθηκε να τρώει αυγά όπως οι προηγούμενοι, ας τα αναλύσουν μόνοι τους, ποσώς με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο συμβάν και από ποιον οργανώθηκε.

Γιατί το καμπανάκι στην Κω δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έρχονται.

Τα αυγά στον Καμμένο είναι η συνέχιση των γεγονότων που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες μέρες, με το μαχαίρι που έβγαλε αστυνομικός και με τις συρράξεις μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας.

Μέχρι και στα σύνορα με τα Σκόπια γίνεται το αδιαχώρητο, ενώ αντίστοιχα περιστατικά έλαβαν χώρα μέχρι το στενό της Μάγχης.

Χιλιάδες μετανάστες έχουν στοιβαχθεί σαν τα ποντίκια σε εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία, μεταξύ άλλων, οι ανύπαρκτες «υποδομές» δεν τους αντέχουν.

Άσε που μέσα σε ένα μήνα κατέφθασαν στα ελληνικά νησιά 50.000 άνθρωποι, πολλαπλάσιοι του περσινού αντίστοιχου μήνα, μιλάμε για τεράστιο όγκο ανθρώπων.

Για να το κατανοήσετε ευκολότερα, είναι ο αντίστοιχος όγκος μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ!

Το δημόσιο προσωπικό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες πρωτόγνωρες καταστάσεις, είναι ξεκάθαρο.

Μιλάμε για πολύ δύσκολες συνθήκες.

Όποιος νομίζει ότι το θέμα μπορεί να το αντιμετωπίσει η χώρα μόνη της, τότε μάλλον δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το μεταναστευτικό και απλά αναπαράγει βλακώδεις αντιλήψεις.

Τρέχουν όλοι οι ελληνοπίθηκοι πέρα-δώθε να γεμίζουν το ίντερνετ με μηνύματα μίσους προς τους μετανάστες και με μηνύματα υποστήριξης προς την ΕΛΑΣ.

Λες και αυτό είναι το θέμα μας, μην τσαλακωθεί το ίματζ της ΕΛΑΣ ή να κερδίσει ψηφαλάκια η ΧΑ, ζώα.

Είναι ξεκάθαρο πως η κατάσταση θα ξεφύγει εντελώς, αν δεν έχει γίνει ήδη αυτό.

Στείλτε και το στρατό ακόμα και, άμα το λύσετε, τρυπήστε μου τη μύτη.

Αποκατάσταση της τάξης και οι γνωστές μπουρδολογίες.

Η δε Ευρώπη τον ύπνο τον βαθύ.

Την νοιάζουν μόνο τα spreads, τα ομόλογα και οι γαμωτράπεζες της.

Πρώτα πούλησε τα όπλα στον ISIS και τώρα κάνει την πάπια.

Έσπειρε ανέμους, όμως, και τώρα θα θερίσει θύελλες.

No worries.

Αφού δεν θέλετε να λυθεί το πρόβλημα στη ρίζα του, καθίστε να κυνηγάτε βάρκες.

Θέλετε να λύσετε το μεταναστευτικό χωρίς να το λύσετε, θα τρελαθώ.

Εγώ πάντως θα το πω και ότι γίνει.

Ποιες είναι οι βασικές αιτίες μετανάστευσης;

Είναι κάποια άλλη πλην της αναζήτησης μιας καλύτερης ζωής ή της διαφυγής από ιδιαίτερες συνθήκες (πόλεμος, λιμός κοκ);

“Εχουν μεταναστεύσει 250.000 άνθρωποι από την Ελλάδα στα χρόνια του μνημονίου -από την 40η οικονομία του πλανήτη σημειωτέον- αλλά οι Σύριοι και οι Αφγανοί ούτε που θα το διανοούνταν.

Δηλαδή, μας κάνει εντύπωση που έρχονται στη χώρα μας 50.000 ψυχές το μήνα κατατρεγμένες από πόλεμο, πείνα και από τις επεκτατικές πολιτικές της Δύσης;

Έχετε παρατηρήσει τη σύσταση των μεταναστών;

Γυναικόπαιδα, ηλικιωμένοι, δηλαδή άνθρωποι που έχουν τεράστιες πιθανότητες να μην επιβιώσουν από ένα τόσο δύσκολο ταξίδι.

Και όμως τζογάρουν, είναι τέτοια η απελπισία τους.

Ρε στείλτε τους πίσω, τουφεκίστε τους, πνίξτε τους, δεν σταματάνε με τίποτα.

Τον κατατρεγμένο δεν τον σταματάς ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Η συζήτηση γύρω από τα χαρτιά τους και το πώς θα τους αντιμετωπίσουμε όταν φτάνουν στις ακτές μας, είναι το λιγότερο αδιέξοδη και η απόδειξη ότι ακόμα ζούμε στον Μεσαίωνα.

Συγγνώμη δηλαδή, γιατί δεν έρχονται τόσοι Ιρανοί, Ιορδανοί ή Άραβες;

Σηκώνεται ο άλλος από το Αφγανιστάν και έρχεται με ένα παπούτσι κυριολεκτικά και δεν αναρωτιόμαστε από τι τρέχει να ξεφύγει, αρκεί να μην γίνει δικό μας το πρόβλημα του.

Κάτω τα χέρια από τους Αμερικάνους όμως που θάβουν κόσμο στο Αφγανιστάν και δεν νοιάζεται ψυχή.

Κάτω τα χέρια από τους Άγγλους που πουλούσανε όπλα στον ISIS πριν λίγα χρόνια.

Φυσικά αν γινόταν το αντίθετο τότε θα είχαμε νέες Σταυροφορίες.

Συνοψίζω, όλοι οι μετανάστες πάνε από μια φτωχότερη χώρα σε μια πλουσιότερη, πολύ σπάνια το ανάποδο και ειδικά άμα επικρατούν ειδικές συνθήκες στη χώρα τους, έτσι δεν είναι;

“Αρα, ποια είναι η λύση;

Έλα, ένα μικρό παιδί να βάλεις να το λύσει, θα το λύσει.

Προσωπικά, επειδή το ζω σε μεγάλο βαθμό, πιστεύω πως, αν δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες τους -τα περισσότερα από τα οποία τα έχουμε δημιουργήσει εμείς με τις ωμές παρεμβάσεις στα εσωτερικά τους-, τότε μην περιμένετε να ανακοπεί το τσουνάμι.

Είναι σαν να γκρινιάζει η Γερμανία για τους Έλληνες μετανάστες.

Δηλαδή γαμώ το κέρατο μου, πόσο άλλο κάτω πρέπει να πάνε οι ανθρώπινες κοινωνίες για να ευαισθητοποιηθεί ο λεγόμενος «πολιτισμένος» κόσμος αντί να γράφονται άρθρα για το πλήγμα στον τουρισμό και άλλες τέτοιες παπάτζες;

Άμα είναι να σωθούν οι τράπεζες τρέχουμε σε χρόνο dt, αλλά σε όλα τα άλλα δεν ξέρω/δεν απαντώ/είμαι απασχολημένος/θα δούμε.

Και περιμένουμε να πάμε μακριά με αυτή τη λογική;

Είναι θέμα χρόνου να χαθεί ανθρώπινη ζωή σε σύρραξη (αυτές που χάνονται στη θάλασσα ή από τις κακουχίες περνάνε απαρατήρητες) και τότε να δείτε τι έχει να γίνει.

Για να το πάω και ακόμα παραπέρα, επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων από και προς φορολογικούς παραδείσους (για να μην πληρώνουν φόρους οι ολιγάρχες), αλλά οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να πεθάνουν εκεί που γεννήθηκαν και ας πέφτουν βόμβες στα κεφάλια τους.

Τα λεφτά ανεμπόδιστα, οι άνθρωποι παγιδευμένοι.

Σιγά μόνο αυτά μην ξυπνήσει η γιαγιά Ευρώπη και η μαμά Αμερική.

Δεν μπορούν τώρα, έχουν να ασχοληθούν με την παγκόσμια οικονομία και το χρέος τα χρυσά μου.

Ούτε καν βλέπουν τις ορδές των πεινασμένων και κατατρεγμένων που ετοιμάζονται να μπουκάρουν στις ιδιωτείες τους.

Και θα μπουκάρουν, όσα τανκς και αν βάλεις απέναντι τους.

Νομίζαμε οι καημένοι, πως θα απορροφούσαμε τον ορυκτό πλούτο τους χωρίς συνέπειες.

Δεν πειράζει, έρχεται πάντα η στιγμή που η πραγματικότητα στα επιστρέφει.

«Κάθε όπλο που κατασκευάζεται, κάθε πολεμικό πλοίο που καθελκύεται και κάθε πύραυλος που εκτοξεύεται, σηματοδοτεί, σε τελευταία ανάλυση, μια κλοπή από εκείνους που πεινούν.» Αϊζενχάουερ (δεν κάνω πλάκα)

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι θα καίμε όλοι μαζί τράπεζες οσονούπω, ιθαγενείς (πόσο μ” αρέσει αυτή η λέξη) και μετανάστες.

Άλλοι ελέω μνημονίου και άλλοι ελέω ISIS και ΝΑΤΟ.

Και τα δυο με ευρωπαϊκή υπογραφή, τυχαίο;

Για να προλάβω και τα αλάνια που πιστεύουν πως αυτό γίνεται για να ανακατευθούν οι πληθυσμοί και να προετοιμαστεί μια νέα παγκόσμια διακυβέρνηση με την κατάργηση των κρατών: λυπάμαι, αλλά τα κράτη δεν υφίστανται, ενώ κατά κάποιον τρόπο οι αγορές ήδη κυβερνούν τον κόσμο.

Τα κράτη αντικαταστάθηκαν από τις τράπεζες και τα λοιπά οικονομικά συμφέροντα της ελίτ, αλλά πάλι ξέχασαν να σας το πουν τα ΜΜΕ τους και οι κυβερνήσεις-μαριονέτες τους και ενοχλείται από πάνω που σας εξαπάτησαν τόσο εύκολα.

Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο…

Κάποιοι θα ενοχληθούν με αυτά που έγραψα, το μεταναστευτικό είναι από τα πιο δύσκολα θέματα να συμφωνήσουν δυο άνθρωποι, αλλά δεν θα αυτολογοκριθώ, πάντα λέω αυτό που σκέφτομαι και νοιώθω.

Προσφέρω απλά τροφή για σκέψη -και το αντίθετο όταν γράφετε εσείς- και τίποτε άλλο.

Με εκτίμηση

Άρης

Υ.Γ. Στην φωτογραφία, ένας υπάλληλος του Μπόμπολα μοιράζει σωσίβια στα παιδάκια για να μην πνίγονται άλλη φορά στα κρύα νερά της Μεσογείου. Κάποιος να ρίξει μια σφαλιάρα στον Σταύρο Θεοδωράκη, μπας και συνέλθει. “Η να του δώσει μια περικεφαλαία. Τι μαλάκας ρε.

(Αγαπητέ Άρη, επιτέλους το 2015, οι Έλληνες μοιάζουν να έχουν αντιληφθεί πως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα αλλά είναι αναγκασμένοι να περάσουν από εδώ. «Θέλουμε να πάμε στην Ευρώπη» λένε οι πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά. Δηλαδή, η Ελλάδα -για αυτούς- δεν είναι Ευρώπη. Σε λίγο, κάποιοι Έλληνες θα θυμώνουν που οι μετανάστες δεν μένουν στην Ελλάδα να γίνουν σκλάβοι. Το συμπέρασμα είναι πως Έλληνες και μετανάστες δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα. Τελικά, βρέθηκε το κοινό σημείο. Να είσαι καλά, Άρη. Καλά μπάνια.)

πηγή – Πιτσιρίκος