Συνεδρίαση της Βουλής

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Μια ματιά να ρίξεις στα προαπαιτούμενα που έθεσαν μετά επιτάσεως οι δανειστές για ψήφιση (…χθες, όχι σήμερα) και καταλαβαίνεις πόσο νοιάζονται για την… πρόοδο της Ελλάδας.

1) Στο 13% το γιαούρτι χωρίς προσθήκη ζάχαρης, φρούτων ή κακάο, καθώς και τα νωπά αυγά, είτε είναι για επώαση (θα κάτσουμε πάνω τους;) είτε είναι βρώσιμα. Τα πήγαν στο 13% για να μην τα χρησιμοποιούμε με αλλότριους σκοπούς;

2) Οι μικρές επιχειρήσεις που σήμερα προκαταβάλλουν το 55% του φόρου της επόμενης χρονιάς (ανεξαρτήτως αν θα παραμένει ανοιχτή η επιχείρηση του χρόνου ή αν θα έχει βάλει λουκέτο) θα πρέπει πλέον να πληρώνουν το 100%!

Γιατί μόνο έτσι θα κινηθεί η αγορά. Πως δεν σκέφτηκαν άραγε να το πάνε στο 200%,    να προκαταβάλουν οι μικρές επιχειρήσεις το φόρο δύο ετών;

3) Αυξήσεις στα εισιτήρια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς. Δώσε κι άλλη ανάπτυξη στο λαό. Άλλωστε, ποιοι χρησιμοποιηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ; Τα βόρεια προάστια αποκλειστικά, αυτά που ψήφισαν 80% ΝΑΙ.

4) Καταργείται το ειδικό καθεστώς των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠA στα νησιά του Αιγαίου. Έτσι, με το 23% ΦΠA στους δικούς μας τουριστικούς προορισμούς θα «ρίχνουμε στα αυτιά» στα παράλια της Μικράς Ασίας, στα νησιά της Ισπανίας και της Ιταλίας, σε όλους.

Δώσε φόρο σε μας, δώσε ανάπτυξη στους απέναντι! Α, ναι, θα έχουμε και αύξηση          του ΦΠΑ για τις υπηρεσίες διαμονής στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%. Όχι άλλη     ανάπτυξη παρακαλούμε, φτάνει.

5) Το τελευταίο όμως είναι και το καλύτερο. Με αναδρομική διάταξη η Βουλή απαλλάσσει των ευθυνών του τον επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ανδρέα Γεωργίου για έκνομες ενέργειες που εντοπίσθηκαν και καταδείχθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Μην μου πείτε πως δεν είναι αυτό αναπτυξιακό μέτρο; Μην μου πείτε πως δεν είναι    μεταρρύθμιση;

πηγή – efsyn