22810_596151697154307_2152628083293430465_n

Ως ένα δεύτερο 2004 περιγράφουν οι άνθρωποι των ξενοδοχείων της πλατείας Συντάγματος την αφύπνιση του κινήματος των ακροδεξιών αστών που λανσάρουν το σύνθημα “Μένουμε Ευρώπη” χρησιμοποιώντας ακόμη και τα επίσημα social media της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήδη, εκατοντάδες κρατήσεις έχουν γίνει στη Μεγάλη Βρεταννία, το King George και το Plaza Hotel, ενώ η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που οι ξενοδόχοι είναι έτοιμοι να διαμορφώσουν ειδικούς χώρους στις σάουνες, τα τζακούζια και τις εσωτερικές πισίνες για να φιλοξενήσουν τους ένθερμους Ευρωπαίους.

“Μας λένε ότι θέλουν να κάνουν κατάληψη στην πλατεία Συντάγματος κλείνοντας όλα τα δωμάτια στα ξενοδοχεία μας γιατί και μόνο στη σκέψη να μείνουν σε σκηνή για πάνω από δέκα λεπτά τους προκαλεί αναφυλαξία”, δήλωσε ένας παράγοντας ξενοδοχείου που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

“Το φαινόμενο των κρατήσεων στα πανάκριβα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος από φιλοευρωπαίους διαδηλωτές ήταν κάτι που σαφώς το περιμέναμε. Άλλωστε, όπως είδατε, οι περισσότεροι από αυτούς διαδηλώνουν ευπρεπώς με τα κουστούμια τους και τις γόβες τους”, δήλωσε ο ίδιος παράγοντας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του “Μένουμε Ευρώπη”, τα έξοδα της διαμονής είναι μειωμένα για τα μέλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, η οποία τσοντάρει κι εκείνη με ένα μικρό ποσοστό στην καθημερινή ταρίφα. Γι’αυτό και το κόμμα σταμάτησε και πάλι πρόσφατα να πληρώνει τους εργαζόμενούς του.

“Μένω από την Πέμπτη στη Μεγάλη Βρεταννία μαζί με τρεις φίλες μου που ήρθαν από τα Τρίκαλα. Κάθε πρωί κατεβαίνουμε με τις σφυρίχτρες μας στην πισίνα και τις φυσάμε με δύναμη για να προβάρουμε τη διαδήλωση της Δευτέρας. Ο γιος μου που τώρα κάνει το μάστερ του στο Λονδίνο μου είπε χαριτολογώντας από το τηλέφωνο ότι θα μπορούσα άνετα να γίνω και διαιτητής!”, είπε 55χρονη κυρία που άφησε για λίγο το σπίτι της στην Κηφισιά και ήρθε στο κέντρο της Αθήνας μαζί με την Φιλιπινέζα της για να δώσει το παρόν στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις.

“Ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση όταν κρέμασα στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου μου μια ταμπέλα με το σύνθημα “No to Stalinism”. Νομίζω ότι είμαι πιο ευτυχισμένος κι από κέρδισε τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ το 1981, είπε 60χρονος γεωργός με καταγωγή από το Κολωνάκι που εδώ και 15 χρόνια δηλώνει το τζιπ του ως αγροτικό όχημα”.

Στον ελεύθερο τους χρόνο οι διαδηλωτές-ένοικοι των ξενοδοχείων του κέντρου παρακολουθούν διαλέξεις του Στέλιου Ράμφου, βλέπουν όλες τις εκπομπές του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και αργά το βράδυ διοργανώνουν ξεχωριστές προβολές εκπομπών του Σταύρου Θεοδωράκη στα ρουφ γκάρντεν των ξενοδοχείων τους. Μάλιστα, ο αρχηγός του Ποταμιού ξεκίνησε ήδη περιοδία από όροφο σε όροφο ανεβαίνοντας από τις σκάλες και όχι με το ασανσέρ, ενώ την Κυριακή θα έχει ειδικό stand up comedy με τον Γρηγόρη Ψαριανό, ο οποίος θα παριστάνει για μία ώρα τον εαυτό του.

Αν περάσετε έξω από κάποιο ξενοδοχείο και ακούσετε αποδοκιμασίες, μην απορήσετε. Οι διαδηλωτές-ένοικοι παρακολουθούν “ρεπορτάζ” των βραδινών δελτίων ειδήσεων για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη γιουχάρουν.

πηγή – πολύφημος