the end

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Αν δεν σου κακοφανούν τα δυο απανωτά κείμενα και έχουν μια κάποια χρηστική αξία, κάνε τα ό,τι θες. Για να μην γράψω ένα κατεβατό, προτίμησα να τα χωρίσω σε δυο κείμενα. Και όλα αυτά, λίγο πριν περάσω ένα υπέροχο τετραήμερο στις παραλίες. Γράφω, γράφω και γράφω για να στείλω και σένα διακοπές, αν και κάτι μου λέει πως έχεις ήδη «ξεφύγει» χαχαχα. Τέλος πάντων.

Εκτός του θέματος με τη Ζωή και το Γιάννη (με δυο ν αυτός), προκλήθηκε και σκηνικό έντασης το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, καθώς οι υπάλληλοι έχουν να πληρωθούν πέντε μήνες. Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Την ίδια χρονική περίοδο που ο Στουρνάρας, ο Σαμαράς, ο Χαρδούβελης, ο Βρούτσης και άλλοι… δελφίνοι απειλούσαν τον ελληνικό λαό με φόρους, κατασχέσεις, επιδρομές του ΣΔΟΕ στα σπίτια κτλ., την ίδια χρονική περίοδο άφηναν απλήρωτους τους εργαζομένους τους, έβγαζαν λεφτά με το τσουβάλι για να «σπουδάσουν» τα παιδιά τους και γονάτιζαν τα ασφαλιστικά ταμεία με PSI.

Για να σωθούν οι τράπεζες και οι δανειστές και τα τομάρια τους.

Κάτι μου λέει, ότι η αποστολή τους αυτή ήταν, με το αζημίωτο λογικά. Να στεγνώσουν τη χώρα σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και μια μετριοπαθής κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να ξεπουλήσει τη χώρα στα αφεντικά τους. Ολυμπιακοί Αγώνες, Siemens, τα ξεχάσαμε;

Το σχέδιο δεν νομίζω ότι ήταν ποτέ κάποιο άλλο.

Η ΝΔ αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ αριστερή παρένθεση γιατί αυτή είναι το κατεστημένο. Το ΠΑΣΟΚ ήταν απλά η «αριστερή» της πτέρυγα, το κόμμα που έπαιρνε τα ηνία σε δύσκολους καιρούς όπως το 1993 ή το 2009.

Ή μήπως τα χάπατα ακόμα πιστεύουν πως το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε και η ΝΔ απλά ήταν περαστική από τη Βουλή; “Η μήπως δεν υπόθαλπτε την ακροδεξιά και το παρακράτος στην Ελλάδα; Όλα σκευωρίες, έτσι;

Όταν ο ελληνικός λαός στείλει τη ΝΔ εκτός Βουλής, τότε ίσως να πειστώ πως υπάρχει η διάθεση αλλαγής ανά την επικράτεια. Αν όχι, δεν πειράζει, πάντα λίγοι πορευόμασταν.

Είναι πάντως τρισάθλιο να ειρωνεύεται ο Άδωνις τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν πληρώνει τη δόση, ενώ το κόμμα του έχει φεσώσει τους πάντες.

Γιατί οι εργαζόμενοι της ΝΔ δεν είναι οι μόνοι που έχει φεσώσει το κόμμα. Έχει πάρει δεκάδες θαλασσοδάνεια, ενώ χρωστάει και στο ελληνικό δημόσιο φόρους, ΙΚΑ, σύκα.

Κατά τ” άλλα μαζί τα φάγαμε. Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα πόσο διέλυσε τη χώρα αυτή η εξίσωση. Και την νομιμοποιήσαμε 2 χρόνια μετά, κάνοντας κυβέρνηση τότε τον… αντιμνημονιακό Αντώνη Σαμαρά.

The eΝΔ.

Με εκτίμηση

Άρης

Υ.Γ. Κάποια στιγμή, που θα έχω χρόνο και διάθεση, θα μαζέψω τα σκάνδαλα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και αν θεωρήσω ότι αξίζουν τον κόπο να μετατραπούν σε κείμενο, θα στα στείλω. Για να θυμηθούμε οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι, πόσες φορές έκλεισε τα μάτια του ο ελληνικός λαός προκειμένουν να μην αλλάξει συνήθειες. Σε ένα καταπληκτικό σκίτσο του Αρκά, ένας θανατοποινίτης οδηγείται από τους δεσμοφύλακες προς τον θάλαμο της εκτέλεσης, συνοδευόμενος από έναν ιερέα για να τον «διαβάσει». Η κουβέντα του θανατοποινίτη, «κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε». Ναι, κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

(Αγαπητέ Άρη, εγώ παρατηρώ όλους αυτούς τους δημοσιολογούντες, οι οποίοι είχαν καταπιεί την γλώσσα τους με την κυβέρνηση Σαμαρά -όταν δεν έδιναν δημόσια συγχαρητήρια σε τύπους σαν τον Δένδια- και τώρα την πέφτουν στον ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν λόγο για Μικρασιατική Καταστροφή. Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ είναι όλα αυτά τα σιχάματα που είναι εναντίον του. Και βέβαια, δεν ξεχνώ πως οι Έλληνες ψήφιζαν επί δεκαετίες Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό πάνω από 80% αλλά τώρα αισθάνονται αδικημένοι και αθώοι. Άρη, άσε τους Έλληνες να κάνουν ό,τι θέλουν και να ψηφίζουν όποιον γουστάρουν. Ούτε παρέα ήρθαμε σε αυτή τη ζωή, ούτε παρέα θα φύγουμε. Και μεταμόσχευση εγκεφάλου δεν έχει γίνει ακόμα. Άρη, κάποτε θα γελάμε και δεν θα θυμόμαστε τίποτα απ” όλα αυτά. Γεροντική άνοια. Να κάνεις πολλά μπάνια. Να είσαι καλά.)

πηγή – Πιτσιρίκος