Δίνουμε ρέστα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου. Από την θέση της προέδρου της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, στην βουλή έκανε ρόμπα τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους, κάτι που μέχρι τώρα δεν το έχει κάνει κανένα κυβερνητικό στέλεχος.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά προανάγγειλε ότι η Επιτροπή Δεσμών και Διαφάνειας θα τον καλέσει να λογοδοτήσει για τον ρόλο του στην βρόμικη υπόθεση της Ζήμενς.

Αρχικά η Ζ. Κωνσταντοπούλου καυτηρίασε την απόφαση του Γ. Στουρνάρα να οχυρωθεί πίσω από ένα χουντικό νόμο, ψηφισμένο το 1971 να μην δώσει στοιχεία «απολύτως αναγκαία για την διεξαγωγή του λογιστικού ελέγχου». Απάντησε δηλαδή ο διοικητής της Τράπεζας ότι τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του και στα οποία φαίνονται οι λογαριασμοί που έχουν σχέση με το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι απόρρητα για το Εθνικό Κοινοβούλιο. 
Φυσικά κάτι τέτοιο εξόργισε την πρόεδρο της βουλής! Αυτή η απάντηση εκθέτει ανεπανόρθωτα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας που δεν ενεργεί προς το συμφέρον της διαφάνειας και της δημοκρατίας τόνισε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, συμπληρώνοντας ότι εκθέτει όμως και την ΕΚΤ (που σ’ αυτή λογοδοτεί ουσιαστικά ο Στουρνάρας)

Εμπλεξε με την Ζωή, ο κεντρικός έλληνας τραπεζίτης. Η άρνησή του να παραχωρήσει στοιχεία δεν γίνεται δεκτή και η Επιτροπή θα επανέλθει με το ίδιο αίτημα.

Παράλληλα η πρόεδρος της Επιτροπής επέπληξε δημόσια τον Γ. Στουρνάρα αφού εδώ και μέρες είχε γίνει γνωστό ότι σήμερα θα γινόταν η ανακοίνωση των προκαταρτικών αποτελεσμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, -που όλοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντικά είναι για την θέση και της χώρας μας και την διαπραγματευτική ισχύ της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή την απόπειρα συντριβής του ελληνικού λαού και των νομίμων εκπροσώπων του –  ο κ. διοικητής της Ελλάδας αποφάσισε να παρέμβει και σ’ αυτή την διαδικασία.

«10:40 σήμερα σπεύδει στα κλεφτά να αποστείλει ένα διαβιβαστικό, στα γρήγορα, χωρίς να έχει προλάβει ούτε να το εκτυπώσει για να παρέμβει απαραδέκτως στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων», συμπληρώνει η πρόεδρος της βουλής και με τον τρόπο αυτό «επηρεάζει αυτά που τεκταίνονται».
Σ’ αυτό το σημείο η Ζ. Κωνσταντοπούλου διαβάζει όσα αναφέρονται στην   Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2014-15 που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο Γ. Στουρνάρας.

Καταπέλτης η Ζ.Κ μετά την ανάγνωση αυτού του κειμένου: «Θέλω να πω στον κ. Στουρνάρα ότι αυτό το έγγραφο επιστρέφεται ως απαράδεκτο. Είναι μια απαράδεκτη απόπειρα παρέμβασης και στην υλοποίηση της λαϊκής εντολής και στην λειτουργία του κοινοβουλίου».

Και συνέχισε ακάθεκτη: «Ο κ Στουρνάρας έχει συμπράξει στην οικονομική πολιτική η οποία περιγράφηκε και διαμορφώθηκε, έχει υπάρξει πρόεδρος του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών στις κρίσιμες περιόδους στις οποίες αναφέρθηκαν προηγούμενοι ομιλητές. Εχει συμπράξει στην μνημονιακή πολιτική, έχει απαραδέκτως παραβιάσει τις υποχρεώσεις του ως διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας όταν πραγματοποίησε ωμή παρέμβαση τον περασμένο Δεκέμβριο στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας το οποίο και τώρα τροφοδοτεί. Νομίζω ότι αποτελεί αυτή η επιστολή μια πολύ καλή αφορμή και ευκαιρία ώστε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους να τον καλέσει να εξηγήσει για ποιο λόγο μ αυτόν τον τρόπο παρεμβαίνει επιχειρώντας αντιδημοκρατικά να διαμορφώσει τετελεσμένα και να αποτρέψει την ουσιαστική και αποτελεσματική διεκδίκηση».

Το καλύτερο όμως η Ζ. Κωνσταντοπούλου το κρατούσε για το τέλος: «Καλείται, ούτως ή άλλως την επόμενη βδομάδα ο κ. Στουρνάρας στην Επιτροπή Δεσμών και διαφάνειας της βουλής για την επιλογή του να υπογράψει τον επονείδιστο και άκυρο συμβιβασμό στην υπόθεση Ζήμενς με τον οποίο ουσιαστικά η χώρα μας παραιτήθηκε ή αποπειράθηκε η τότε κυβέρνηση να υπάρξει παραίτηση της χώρας από αξιώσεις που υπερβαίνουν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ»  

Αυτή την συνεδρίαση της βουλής δεν την χάνουμε με τίποτα

πηγή – Βαθύ Κόκκινο