Προσέξτε, σπάμε οι Έλληνες τα νεύρα του Σουλτς!

Έξω φρενών ήταν ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο γερμανός Μάρτιν Σουλτς, ο… «νταβατζής» του Ποταμιού του Σταύρου Θεοδωράκη, σε τηλεοπτική εκπομπή του γερμανικού δικτύου ZDF, του δεύτερου κρατικού καναλιού. «Μου σπάνε τα νεύρα οι Έλληνες!» δήλωσε ο Γερμαναράς, κάνοντας αναφορά στον Γιάνη Βαρουφάκη, όπως και σε άλλους της κυβέρνησης της Αθήνας εν γένει. Αργεί, βλέπετε, η Αθήνα να εκπληρώσει την επιθυμία του Σουλτς να βάλει τους «γερμανοτσολιάδες» του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Οι συμμετέχοντες στην τηλεοπτική εκπομπή ήταν διαλεγμένοι ένας ένας. «Ελέφαντες που χορεύουν συρτάκι στο ευρωπαϊκό μαγαζί με είδη πορσελάνης (!)» χαρακτήρισε τους διαπραγματευτές ένας ακροδεξιός δημοσιογράφος ονόματι Βόλφραμ Βάιμερ που συμμετείχε.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του κόμματος Ελευθερία και Αλληλεγγύη της Σλοβακίας – μιας χώρας που «μεγαλούργησε» στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού είχε φτιάξει και… τάγματα των SS αποτελούμενα αποκλειστικά από Σλοβάκους! Κατηγορηματικός ήταν ο σλοβάκος Ρίχαρτ Ζούλια: «Οι Έλληνες δεν έχουν καμιά πιθανότητα να επιβιώσουν σε μια νομισματική ένωση με χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία ή η Ολλανδία» απεφάνθη, η Ελλάδα πρέπει να εκδιωχθεί από το κοινό νόμισμα!

Ο δημοσιογράφος Βάιμερ προσπάθησε να είναι πιο διαλλακτικός από τον Σλοβάκο. Πρότεινε να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, να γυρίσει στη δραχμή, με την επανένταξή της στο ευρώ να παραμείνει μακρινός στόχος, αλλά παράλληλα να συνεχίσει να είναι μέλος της ΕΕ. «Τούρμπο» έγινε ο Σουλτς μόλις το άκουσε αυτό: «Έξοδος από το ευρώ θα συνιστούσε αυτομάτως έξοδο και από την ΕΕ!» αποφάσισε ο Γερμανός. Δήλωσε στη συνέχεια: «Εμείς έχουμε μετακινηθεί πολύ μακριά από τις θέσεις μας. Εγώ βλέπω ότι τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει καθήκον να πιάσει το χέρι που της προτείνουμε».

Ο Σουλτς όμως έκανε και μια αποκάλυψη. Απευθυνόμενος σε εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε στη συζήτηση του είπε: «Μπορεί εσείς να μην το γνωρίζετε, αλλά η λίστα (σ.σ.: των απαράδεκτων απαιτήσεων των δανειστών) βρίσκεται στην Αθήνα και η κυβέρνησή σας διαβουλεύεται ήδη επ’ αυτής»! Αν η κυβέρνηση Τσίπρα τα βρει στη μέση με τους Γερμανούς ανάμεσα στις άκρως απαράδεκτες προτάσεις των δανειστών και τις επίσης απαράδεκτες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τους δανειστές, ζήτω που καήκαμε!

πηγή – Πριν