Συζητούν νέο δάνειο;

Μπουρλότο έβαλε στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευμα της εφημερίδας της γερμανικής ελίτ Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε με τίτλο «Αθήνα: Μιλάει ήδη για το επόμενο πακέτο». Στην ευρωπαϊκή τεχνοκρατική γλώσσα όμως «πακέτο» σημαίνει «δάνειο συνοδευόμενο από όρους»! Ακόμη χειρότερα, απέδιδαν την πληροφορία αυτή στον νέο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ελληνικής ομάδας Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αυτός έσπευσε να το διαψεύσει – και είμαστε βέβαιοι ότι λέει την αλήθεια. Κι αυτό δεν το λέμε από συμπάθεια στον Τσακαλώτο.

Προσέξτε πώς αρχίζει την ανταπόκρισή του ο γερμανός δημοσιογράφος: «Πρώτη φορά υψηλόβαθμος αξιωματούχος από την Αθήνα υπονόησε [προσέξτε το ρήμα που χρησιμοποιεί!] ότι ήδη διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για περαιτέρω χρηματοδότηση μετά την εκπνοή του δεύτερου πακέτου δανειακής βοήθειας» γράφει. Ούτε είπε ούτε δήλωσε, απλώς «υπονόησε».

Το ρήμα «υπονοώ» όμως εκφράζει την άποψη του δημοσιογράφου, όχι τι είπε ο συζητητής του! Αυτή η άποψη του δημοσιογράφου μετατρέπεται σε… τίτλο και μάλιστα με απόλυτη βεβαιότητα, χωρίς ίχνος αμφιβολίας! «Αθήνα: Μιλάει ήδη για το επόμενο πακέτο»!

Και η τελευταία ελληνική κωλοφυλλάδα που θα έκανε κάτι τέτοιο θα σκαρφάλωνε στην κορυφή της αναξιοπιστίας.

Κι όμως αυτό το κάνει αδίστακτα η εφημερίδα της ελίτ της Γερμανίας κι όχι κανένα ποταπό φύλλο για πολιτικά ηλίθιους, όπως η Μπιλντ.

πηγή – Πριν