Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές ούτε τον Μάΐο. «Δεν βλέπω πως θα συμφωνήσουμε με τρόπο συμβατό με το πρόγραμμά μας».
«Είναι πολύ επικίνδυνο το κλίμα «υπογράψτε όπως – όπως» από τα ΜΜΕ, αν και υπάρχει έλλειψη ρευστότητας με το δημόσιο να μην μπορεί να εκπληρώσει τις πληρωμές του σε κανονική βάση. Το θέμα όμως είναι τι θα υπογράψουμε. Δεν πρέπει να φεύγει το θέμα της ρήξης από το τραπέζι, όπως η επιλογή τι θα πληρώσεις… Εμείς δεν είμαστε εδώ να πετύχουμε απλώς κάτι λίγο καλύτερο, μια ανάσα» τόνισε ο κ. Λαπαβίτσας.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να κάνει «σκόντο» σε ασφαλιστικό, δημοσιονομικά, ενώ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ τόνισε ότι πρέπει να φύγει και ότι είναι άδικος φόρος. «Να απαλλαγούμε από τους φόρους για να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας».
«Η οικονομία δεν θα έχει την ανάπτυξη που περιμέναμε, άρα το αν θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα είναι μεγάλο θέμα… Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Η στάση των εταίρων είναι σκληρή, ζητούν πρωτογενές πλεόνασμα…Ούτε το 1,5% ή το 1,2% είναι εύκολη υπόθεση» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Leave a Reply