Γιατροί

Του Νίκου Φωτόπουλου

Μαφιόζικες μέθοδοι σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης! Απέλυσαν νοσηλεύτρια και αφού την εκβίασαν να επιστρέψει μέρος της αποζημίωσης για να μην τη δυσφημίσουν και δε βρίσκει δουλειά(!), όταν εκείνη αρνήθηκε να συνεργαστεί, της υπεξαίρεσαν χρήματα από τραπεζικό λογαριασμό.

Την υπόθεση εξιχνίασε το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που σχημάτισε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος της νομίμου εκπροσώπου της Νεφρολογικής Μονάδας Χρονίας Αιμοκάθαρσης Θεσσαλονίκης, της λογίστριας της κλινικής και μιας τραπεζικής υπαλλήλου που φέρεται ότι συνήργησε για να υπεξαιρεθούν τα χρήματα από το λογαριασμό της απολυμένης νοσηλεύτριας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 26χρονη νοσηλεύτρια απολύθηκε τον Αύγουστο του 2014. Μετά την απόλυσή της, η λογίστρια μετερχόμενη απειλές, απαίτησε την επιστροφή μέρους της καταβληθείσας αποζημίωσης των 2800 ευρώ. Κατ’ εντολή της νόμιμης εκπροσώπου της ιδιωτικής κλινικής φέρεται να της είπε ότι αν δεν επιστρέψει μέρος των χρημάτων της αποζημίωσης, θα τη δυσφημήσουν και δε θα μπορεί να βρει δουλειά!

Την επόμενη ημέρα, η 26χρονη μετέβη μαζί με τη λογίστρια σε τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή της Περαίας, όπου θα γινόταν κατάθεση στο λογαριασμό της μέρους των οφειλομένων, προκειμένου να φαίνεται ότι η εργοδότρια επιχείρηση έχει καταβάλει στην παθούσα το ποσό της αποζημίωσης. Έπειτα από την άρνηση της νοσηλεύτριας να επιστρέψει το ποσό, η 41χρονη λογίστρια ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την τραπεζική υπάλληλο, η οποία κατ’ εντολή της, επενέβη στον τραπεζικό της λογαριασμό, αφαιρώντας τα χρήματα και αλλοιώνοντας το ιστορικό κίνησης του λογαριασμού της.

Η δικογραφία διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την άσκηση ποινικής δίωξης.

πηγή – εφ. των συντακτών