«Κάρφωσαν» τους προηγούμενους οι Ελβετοί στη συνάντηση με Παππά - Νικολούδη - Media

Η ανάγκη επανεκκίνησης της συνεργασίας μεταξύ ελβετικών κι ελληνικών αρχών για το «ξέπλυμα» χρήματος και τη φοροδιαφυγή διαπιστώθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, του Υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη  και τον ελβετό υφυπουργό για διεθνή οικονομικά θέματα  Dr. Jacques de Watteville, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Κατά τη συνάντηση οι ελβετοί φαίνεται να «κάρφωσαν» την προηγούμενη κυβέρνηση για αδιαφορία. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τα μέλη της ελβετικής αντιπροσωπείας παρατήρησαν με απορία την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην Ελβετία, ενώ σημείωσαν πως μόνο δεκαπέντε αιτήματα  συλλογής και διαβίβασης στοιχείων  φορολογικού ενδιαφέροντος  πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Κατά τα λοιπά, καταγράφηκε η ανάγκη επανεκκίνησης της συνεργασίας μεταξύ των ελβετικών και των ελληνικών αρχών για θέματα φορολογίας κι ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων και των περιουσιακών στοιχείων ελλήνων πολιτών στην Ελβετία. Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών διαβίβασης κι ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ των αρμοδίων φορολογικών αρχών των δύο χωρών. Τέλος, στη συνάντηση αποφασίστηκε η υλοποίηση μιας συμφωνίας – οδικού χάρτη ως προς τα ζητήματα αυτά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και οι εκπρόσωποι των δύο χωρών συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου αμέσως μετά το Πάσχα

πηγή – Ποντίκι