Ραχήλ Μακρή: Αναγκαίο Plan B για έξοδο από το ευρώ - Media

Για ανάγκη ύπαρξης «σχεδίου Β» για έξοδο από το ευρώ έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Ραχήλ Μακρή ανέφερε πως αν και δεν προβλέπεται η έξοδος μιας χώρας από την ευρωζώνη «πλάνα πρέπει να υπάρχουν και να είναι τεκμηριωμένα».

Σχολιάζοντας τις θέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Λαπαβίτσα υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, σημείωσε ότι «ο κ. Λαπαβίτσας έχει την άποψή του και την τεκμηριώνει επιστημονικά γιατί είναι ένας εξαιρετικός οικονομολόγος.

Πρόσθεσε δε ότι «θα πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε δημοκρατικά και οι βουλευτές δεν είναι πρόβατα ξέρετε… Δεν μπορούμε να κατηγορούμαστε ότι δεν έχουμε απόψεις και να λέμε δεν έχουμε και πλάνα άσχετο αν έχει απορριφθεί σαν πλάνο Β από τα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Θεωρώ ότι αδιέξοδα δεν υπάρχουνε ποτέ και είμαι της άποψης ότι πρέπει να υπάρχουνε πλάνα. Ακόμη και η Αμερική έχει εφαρμόσει πλάνα για την οικονομία που κάποιοι θα τα ονόμαζαν Σοβιέτ, για παράδειγμα όταν κρατικοποίησε τις τράπεζες» κατέληξε η Ραχήλ Μακρή.

Ξεκαθάρισε τέλος, ότι η συγκεκριμένη θέση της δε σχετίζεται με τα περί τυπώματος χρήματος, καθώς αυτό είναι «τελείως διαφορετικό… Αφορά το θέμα ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, ήδη έχει εφαρμοστεί γατί μ’ αυτό τον τρόπο αυτή τη στιγμή χρηματοδοτείται το τραπεζικό σύστημα και πρόσθεσε μίλησα για κάτι που προβλέπεται στην ευρωζώνη στο θεσμικό κείμενο της ευρωζώνης».

Πηγή – Ποντίκι