Στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης βρίσκεται 4 χρόνια μετά  έρευνα των αρχών για την υπόθεση της δανειοδότησης από την τράπεζα Πειραιώς off shore εταιρειών οι οποίες ήταν στην ιδιοκτησία ηγετικών στελεχών της τράπεζας.

Ερωτήματα προκαλεί η αδικαιολόγητη  καθυστέρηση της  πορισματικής αναφοράς του έλεγχου της Τράπεζας Πειραιώς και συγκεκριμένα του Μιχάλη Σάλλα ,ηγετικών στελεχών της Τράπεζας αλλά και μελών της οικογένειας του μετά από καταγγελία πρώην διευθυντικού στελέχους της τράπεζας. Η πρώην διευθύντρια καταστήματος της τράπεζας έχει καταγγείλει στοιχεία που εμφανίζουν  ηγετικά στελέχη της τράπεζας να έχουν ιδιοποιηθεί υψηλά χρηματικά ποσά που έχουν χορηγηθεί από την τράπεζα ως δάνεια σε εξωχώριες εταιρείες ιδιοκτησίας τους. Πρόκειται για στοιχειά που προκύπτουν  από πόρισμα της τράπεζας της Ελλάδος τα οποία έχουν δημοσιοποιηθεί  τόσο στο περιοδικό HOT DOC όσο και σε διεθνή μέσα ενημέρωση όπως το Reuters ωστόσο δεν έχει προκύψει καμιά απολύτως εξέλιξη στην έρευνα των αρχών .

Το ΣΔΟΕ έχει επίσης στην διάθεση του μια λίστα με εταιρείες  οι οποίες έχουν ιδρυθεί από μέλη της οικογένειας  του  Μιχάλη Σάλλα  με ύποπτες δανειακές συναλλαγές με την τράπεζα, ύποπτες αποσβέσεις των χορηγούμενων δανείων, και ύποπτη φορολογική συμπεριφορά.

Τέσσερα χρόνια μετά

Η καταγγελία της πρώην διευθύντριας έγινε προς όλες τις αρχές τόσο στο ΣΔΟΕ  όσο και στον Άρειο Πάγο τον Αύγουστο του 2011 και την υπόθεση ανέλαβε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Με λίγα λόγια πρόκειται για μια έρευνα που ξεκίνησε στις 16-9-2011 και σήμερα 6-3-2015 δεν έχει καμία πορισματική αναφορά.

Να σημειωθεί ότι η καταγγέλουσα έχει αναζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να μάθει την πορεία της έρευνας .Η πρώτη απάντηση έρχεται στις  8-11-2011  από τον Οικονομικό Εισαγγελέας Γρηγόρη Πεπόνη “έχει παραγγελθεί από ημάς ποινική προκαταρκτική εξέταση η οποία έχει ανατεθεί προς διενέργεια στο ΣΔΟΕ Αττικής όπου και εκκρεμεί”.

Δύο χρόνια αργότερα και ενώ δεν έχει προκύψει καμία απολύτως εξέλιξή η καταγγέλουσα επαναλαμβάνει το ερώτημα της και  ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου αναφέρει σε απάντηση του “η ποινική δικογραφία εκκρεμεί στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

πηγή – κουτί της πανδώρας