Καμμένη λάμπα

«Όταν κερδίσουμε τις εκλογές όλα θα αποκατασταθούν.» Η φράση, επί λέξει, ανήκει στον Αντώνη Σαμαρά και είναι από την ομιλία του στην Καλαμάτα.

Σας παρακαλώ, μην μου πείτε ότι έχουν σημασία τα συμφραζόμενα, ότι τάχα η φράση απομονώθηκε από το κείμενο και τέτοια. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι σαφής. Ο Αντώνης Σαμαράς το ‘καψε. Ο Αντώνης Σαμαράς τα υπόσχεται όλα.   Ο Λ Α !

Μπορώ να καταλάβω όσους ανθρώπους πήγαν στην κάλπη, αφού έχαψαν υποσχέσεις, εξαπατήθηκαν, πιάστηκαν κορόιδα. Δεν τους δικαιολογώ, δεν τους δίνω άφεση, αλλά τους καταλαβαίνω.

Καταλαβαίνω επίσης και τους πολιτικάντηδες. Τάζουν, για να πάρουν ψήφους. Είναι, ας πούμε, μέρος του παιγνιδιού. Δεν τους δικαιολογώ, αλλά τους καταλαβαίνω.

Ποτέ κανένας τους όμως δεν τα υποσχέθηκε ο ίδιος όλα. Ο πρώτος που το έκανε είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Θα μείνει και γι αυτό στην Ιστορία ο Αντώνης Σαμαράς.

Μετά από αυτό, έχει κάποιος το δικαίωμα να ψηφίσει τον Αντώνη Σαμαρά. Όχι επειδή ο Αντώνης Σαμαράς του τα υπόσχεται όλα. Όχι. Έχει δικαίωμα να ψηφίσει τον Αντώνη Σαμαρά, απλώς επειδή είναι δικαίωμά του.

Όποιος ψηφίσει όμως τον Αντώνη Σαμαρά δεν έχει πια το δικαίωμα να κατηγορήσει κανέναν άλλον για τίποτα, ό,τι και αν ψηφίζει αυτός ο άλλος. Όποιος ψηφίζει τον Αντώνη Σαμαρά πρέπει απλώς να βγάζει το σκασμό.

Αυτό είναι το τίμημα του «όλα»: Tο τίποτα.

πηγή – sotosblog