Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 75χρονη από το Κεράμι Καλλονής, μετά από σοβαρά εγκαύματα που υπέστη στα πόδια από πυρκαγιά που ξέσπασε εντός του σπιτιού της. Η ηλικιωμένη έχει υποστεί ζημιά και στους πνεύμονες και βρίσκεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, αντιμετωπίζοντας άμεσο κίνδυνο για τη ζωή της.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου σε μονοκατοικία στο Κεράμι, όπου ζούσε μόνη της τα τελευταία χρόνια. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καλλονής ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 5:30 το απόγευμα και στο σημείο κατέφθασαν έξι άντρες με δύο οχήματα.

Μπαίνοντας στο σπίτι, οι πυροσβέστες αντίκρισαν την ηλικιωμένη μέσα στις φλόγες, που σύμφωνα με πληροφορίες προήλθαν από το μαγκάλι που χρησιμοποιούσε για να ζεσταθεί.

Δε βρέθηκε κρεβάτι στο Νοσοκομείο

Άμεσα η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων της κινητοποιήθηκε η διαδικασία της μεταφοράς της σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Μάλιστα οι γιατροί στο Νοσοκομείο φρόντισαν να διασωληνώσουν αμέσως την ηλικιωμένη και ανέμεναν εντολές από την Αθήνα για τη μεταφορά της. Η διακομιδή της, όμως, δεν έγινε, αφού το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» που εφημέρευε εκείνη την ημέρα, δεν μπορούσε να υποστηρίξει επιπρόσθετο διασωληνωμένο ασθενή, όπως μας εξήγησε ο διοικητής του Βοστάνειου, Βασίλης Μουζάλας, ο οποίος για την υπόθεση της ηλικιωμένης και για τη μεταφορά της σε νοσοκομείο της Αθήνας ασχολήθηκε προσωπικά από την πρώτη στιγμή.

Ζούσε μόνη της και χωρίς ρεύμα

Η ηλικιωμένη τα τελευταία χρόνια ζούσε χωρίς τον άντρα της και σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από χρόνια ασθένεια. Με την πενιχρή της σύνταξη, η ηλικιωμένη δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει ούτε στα έξοδά για τις βασικές της ανάγκες κι έτσι το σπίτι της ήταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και αρκετό καιρό, αφού είχαν συσσωρευτεί απλήρωτοι λογαριασμοί.

Τη φροντίδα της σχεδόν καθημερινά είχε αναλάβει ο γιος της, πηγαίνοντάς της ένα πιάτο φαγητό. Χωρίς ρεύμα, η ηλικιωμένη και προκειμένου να αντιμετωπίσει το κρύο των τελευταίων ημερών, συνήθιζε να ζεσταίνεται με ένα μαγκάλι.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου και πήρε φωτιά το σπίτι της.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κεραμίου, Αντώνης Μαστρογιάννης, είπε στο «Ε»: «Πραγματικά σοκαριστήκαμε βλέποντας την ηλικιωμένη να τη μεταφέρει το ΕΚΑΒ. Η χρήση των μαγκαλιών είναι επικίνδυνη και ειδικά όταν αυτή γίνεται από ηλικιωμένους.

Δυστυχώς αυτά είναι τα γυρίσματα των καιρών μας. Αυτή η γυναίκα αν είχε ρεύμα, θα μπορούσε να είχε μια σόμπα για να ζεσταθεί και να μην αναγκαστεί να έχει μαγκάλι. Δυστυχώς δεν είναι η μόνη σε τέτοια κατάσταση».

Ο κ. Μαστρογιάννης ευχαρίστησε και το διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για το ενδιαφέρον που έδειξε για την υπόθεση της 75χρονης γυναίκας.

πηγή – http://www.emprosnet.gr/article/68160-ilikiomeni-kaike-apo-magkali-sto-kerami