Σαμαράς-Βενιζέλος2-408x440

 ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΦΩΤΙΚΑ

    Τα τελευταία χρόνια, οι εκλογικές αναμετρήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, με τέτοια συχνότητα, που μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων έχει χάσει τον αριθμό.Η εναλλαγή αυτή όμως, που μπορεί να είναι αναγκαία,  προκαλεί σοβαρή σύγχυση και αβεβαιότητα τόσο στους πολιτές όσο και στις αγορές, γιατί αυτό που «βγαίνει» προς τα έξω είναι ότι εφόσον η πολιτική κατάσταση της  χώρας  χαρακτηρίζεται ως έκρυθμη, εν συνεχεία και η οικονομία της χώρας δεν θα έχει κάτι καλύτερο να πει και να δώσει

Μέχρι εχτές το απόγευμα, τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στο αποτέλεσμα της 3ηςψηφοφορίας.Άλλοι λέγανε ότι για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση έστω και τη τελευταία στιγμή θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις ψήφους για να αποφύγει η χώρα το σκόπελο των εκλογών, ενώ απ’την άλλη πλευρά υπήρχαν αυτοί που από το αποτέλεσμα της 2ης ψηφοφορίας ακόμα, προεξοφλούσαν το ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Κανένας δεν μπορούσε με σιγουριά να ξέρει τι θα γίνει. (εξαιρουμένων βέβαια όλων αυτών που γεμίζουν τα πάνελ καθημερινά.)

Το «μαρτύριο της ψήφου» τελείωσε εχτές. Λίγες ώρες πριν την αλλάγή του χρόνου, είναι γεγονός πλέον ότι στις 25/1 η χώρα οδηγείται σε εκλογές.Πάλι όμως οι έλληνες δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους. Δηλαδή, τώρα ξεκίνησε η διαμάχη μεταξύ των κομμάτων ποιός θα πάρει  τελικά το μεγαλύτερο κομμάτι στον αγώνα των εκλογών που μόλις ξεκίνησε, ποιός έφταιξε πιο πολύ, κτλ.Αναμενόμενο.Όμως, αυτή είναι η ουσία ;

Δυστυχώς γίνεται κατανοητό ότι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, γιατί;Γιατί η εκλογική αναμέτρηση που έρχεται είναι μία από τις κρισιμότερες από τότε που η Ελλαδά μπήκε στη ζώνη του ευρώ.Και αυτό γιατί μέχρι τώρα στις εκλογές, όλα τα κόμματα ακολουθούσαν μια «γνωστή πορεία», σήμερα όμως, βλέπουμε ότι η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρεσβεύουν εντελώς διαφορετικά πράγματα, εντελώς διαφορετικές πολιτικές.Άρα υπάρχει το ενδεχόμενο, όχι απλά μίας αλλαγής αλλά η θέσπιση μιας νέας στρατηγικής. Και αυτό δε συμβαίνει μόνο στην Έλλάδα, αλλά σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης, αρχίζει να πνέει ένας διαφορετικός άνεμος.

Με σιγουριά βέβαια κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αύριο. Το σίγουρο όμως είναι, ότι όλοι θα πρέπει να συμμετέχουμε, γιατί η ψήφος είναι δύναμη, η δύναμη του λαού. Ο Καζαντζάκης είπε: «ο λαός δεν σώζεται ο λαός σώζει». Για να γίνει όμως αυτό πράξη, απαιτείται η συνειδητή και ενεργή συμμετοχή όλων. Δεν οφελεί, σε τέτοιες στιγμές, η απαξίωση και η μη συμμετοχή λόγω αντίδρασης. Σκεφτείτε ότι σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται μόνο το μέλλον της Ελλάδος αλλά και οι σχέσεις της με την Ευρωπαική Ένωση και επειδή η απάντηση στην ερώτηση του τι είναι σωστό και πιο ωφέλιμο για τη χώρα, είναι πολυ δύσκολη, ας μιλήσει λοιπόν ο λαός, γιατί σε τέτοιους καιρούς οι περισσότεροι έχουν τη δύναμη να δώσουν τη λύση.

 Σκεφτείτε το….γιατί η γνώση είναι δύναμη

Πηγή The Crypt of Banking News