by To Skouliki Tom

Τις τελευταίες μέρες λαμβάνουμε αρκετά μηνύματα από οργισμένους φίλους του μπλογκ οι οποίοι μας δηλώνουν την αγανάκτησή τους για τα κείμενα μίσους που γράφονται κατά του Νίκου Ρωμανού και την έκπληξή τους για το γεγονός ότι τα κείμενα αυτά βρίσκουν πάρα πολλούς υποστηρικτές.

Δεν καταλαβαίνω προς τί η αγανάκτηση κι η έκπληξη. Τον Νίκο Ρωμανό περιμέναμε για να καταλάβουμε πόσο σαθρή είναι η ελληνική κοινωνία; Τί περιμένατε δηλαδή; Να βγουν οι νοικοκυραίοι και να δώσουν συγχαρητήρια στον Νίκο Ρωμανό για τον δίκαιο αγώνα που δίνει;

Ξεχνάτε τί γραφόταν το Φλεβάρη του 2013 μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό; Ξεχνάτε πόσοι άνθρωποι σταύρωναν επί μέρες τους “τρομοκράτες” και τις οικογένειές τους; Αν ξεχνάτε, θα σας το θυμίσω εγώ: “Εμείς (κι) οι τρομοκράτες“.

Πολλοί μάλιστα εκπλήσσονται επειδή τα κείμενα αυτά γράφονται από δηλωμένους “φιλελεύθερους” ή “κεντρώους”. Θα σας πω κάτι. Δεν υπάρχουν φιλελεύθεροι και κεντρώοι στην Ελλάδα. Νεοφιλελεύθεροι ναι, φιλελεύθεροι σκέτο όχι. Και σίγουρα όχι κεντρώοι.

Οι αυτοαποκαλούμενοι “φιλελεύθεροι” στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σινάφι 20, το πολύ 30, τάχα ελιτιστών και διανοούμενων που τραυλίζουν ακατάληπτες ανοησίες σε τελειωμένα έντυπα που δεν αγοράζει κανείς, κάτι τιποτένιοι που αλληλοσυγχαίρονται και γράφουν διθυραμβικά κείμενα ο ένας για τον άλλον σε φρη πρέσες.

Από την άλλη, οι “κεντρώοι” είναι μια χούφτα επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι με υψηλές γνωριμίες που ενώ δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω κι έχουν άποψη για όλα, δήθεν εμπεριστατωμένη και γεμάτη μετριοπάθεια, – έτσι διαφημίζουν τις μπίζνες τους -, τώρα έχουν βγάλει τον σκασμό για τον Νίκο Ρωμανό. Τσιμουδιά. Άχνα δεν έχουν βγάλει μην τυχόν και δυσαρεστήσουν την πελατεία τους.

Όλοι αυτοί έχουν συνήθως 5.000 φίλους στο facebook κι άλλους τόσους followers κι είναι πάντα πρόθυμοι, με αυτό το υπεροπτικό στυλάκι που τους διακρίνει, να σε βάλουν στη θέση σου αν τολμήσεις να φέρεις αντίρρηση σε όσα γράφουν, μέχρι να σε βγάλουν από τα ρούχα σου και να σε κατασπαράξουν μαζί με τους χειροκροτητές τους, πάντα σε δημόσια θέα και πάντα προς τέρψιν τους φιλοθεάμονος κοινού τους.

Αυτό που εκπλήσσει εμένα είναι ότι βλέπω φίλους οι οποίοι μπαίνουν στη διαδικασία να ανοίξουν διάλογο μαζί τους στα σχόλια κάτω από τα σκουπιδένια κείμενα που αναρτούν. Σας συνιστώ να μην το κάνετε. Δεν πρόκειται να καταφέρετε τίποτα. Αφήστε τους να τα λένε μεταξύ τους και να χαίρονται. Είναι τόσο μόνοι τους οι καημένοι, τόσο απελπιστικά πουθενάδες.

Δε γίνεται να δίνουμε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως “γιατί ο Νίκος Ρωμανός πέρασε σε σχολή διοίκησης επιχειρήσεων αφού είναι αναρχικός;”, “γιατί δεν υπογράφει μια δήλωση μετάνοιας να τελειώνουμε;”, “μήπως θέλει τις άδειες για να αποδράσει;”, “θα δείχναμε την ίδια ευαισθησία αν στη θέση του βρισκόταν ένας χρυσαυγίτης;”, “γιατί να μην εφαρμοστεί πάνω του η αναγκαστική σίτιση ώστε να σωθεί;”, “μήπως αυτό που του λείπει είναι αγάπη και στοργή από τους δικούς του;”.

Δε γίνεται να απαντάμε συνεχώς στα αυτονόητα.

Γιατί τέτοια είναι τα ερωτήματα που απαντώνται μέσα σε αυτά τα απάνθρωπα κείμενα. Έχουν ντυθεί όλοι γιατροί, ψυχολόγοι, δικαστές κι εισαγγελείς και παίζουν τα παιχνίδια τους εις βάρος του Νίκου Ρωμανού που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να πεθάνει από ανακοπή.

Αγνοήστε τους. Στόχος τους δεν είναι ο Ρωμανός αλλά όλα όσα εκφράζει. Όλα όσα δεν είναι και δε θα γίνουν ποτέ αυτοί.

Η χθεσινή πορεία ήταν η καλύτερη απάντηση που θα μπορούσαμε να δώσουμε στην αποπροσανατολιστική προπαγάνδα που κάνουν. Οι γιατροί των νοσοκομείων, οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ, όλο το υγιές κομμάτι της κοινωνίας είναι με το μέρος μας. Ο Νίκος Ρωμανός δεν περιμένει τίποτα από κανέναν άλλον. Δεν περιμένει τις ευλογίες κανενός. Δεν περιμένει τίποτα από κανέναν.

Το είχε γράψει καλύτερα κι ο ίδιος στο κείμενο του λίγο πριν ξεκινήσει την απεργία πείνας: “Προς όλους τους «αγωνιστές» των σαλονιών, τους επαγγελματίες ανθρωπιστές, τις «ευαίσθητες» προσωπικότητες της διανόησης και του πνεύματος: προκαταβολικά στα τσακίδια.

Α, και προς κάτι “αναρχικούς” που λένε ότι αν πεθάνει ο Ρωμανός θα τα κάνουν όλα πουτάνα: Χαλαρώστε, πατσαβουρίτσες, μην πάθετε κανά εγκεφαλικό. Είδαμε πόσο πουτάνα τα κάνατε όλα αυτά τα χρόνια. Αφήστε να ζήσει το παλικάρι που τον θάψατε ήδη και μετά κάντε ό,τι θέλετε. Δε χρειάζεται να γίνεστε επαναστάτες με ξένα αρχίδια.

(Ανήθικο δίδαγμα: Μετά από 24 μέρες απεργίας πείνας κι ακόμα ψαχνόμαστε αν ο Νίκος Ρωμανός δικαιούται ή όχι τις εκπαιδευτικές άδειες. Ορίστε λοιπόν τί λέει ο Νόμος σε απλά νομικά:

1. Ο Ρωμανός είναι σπουδαστής του ΤΕΙ Αθηνας, δηλαδή ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και για αυτό δικαιούται να λάβει εκπαιδευτική άδεια.
2. Η ωφέλεια την οποία αντλεί από τις σπουδές του είναι προφανής και αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο εξέτασης από το όργανο που κρίνει το αίτημά του για χορήγηση άδειας. Συνεπώς δικαιούται να λάβει εκπαιδευτική άδεια.
3. Ο Ρωμανός δεν κρατείται, ούτε μπορεί να κρατηθεί σε κατάστημα τύπου Γ αφού κηρύχθηκε αθώος για την παράβαση του άρθρου 187 ΠΚ , και συνεπώς δεν εμπίπτει στην εξαίρεση του αρθρ. 54 παρ. 3 και συνεπώς δικαιούται να λάβει εκπαιδευτική άδεια.
4. Ο Ρωμανός δεν έχει κάνει κακή χρήση άδειας, αφού δεν έχει λάβει ποτέ έως σήμερα και συνεπώς δικαιούται να λάβει εκπαιδευτική άδεια.
5. Ο Νόμος δεν παρέχει κανενός είδους ευχέρεια στο Συμβούλιο της φυλακής ή στον εισαγγελέα να κρίνει διαφορετικά, πολλώ δε μάλλον αυθαίρετα, παρότι συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις. Συνεπώς ο Ρωμανός δικαιούται να λάβει εκπαιδευτική άδεια.
6. Τα πολιτειακά όργανα που καλούνται να κρίνουν αίτηση ενός πολίτη, ο οποίος ζητά να ασκήσει δικαίωμα που του παρέχεται από το Νόμο και πληροί όλες τις ΝΟΜΙΜΕΣ προυποθέσεις για την ενάσκηση του ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ. Σε αυτή την κρίση δεν μπορούν να λάβουν υπόψη τους κανένα άλλο στοιχείο εξατομίκευσης παρά μόνο τον ίδιο τον Νόμο.
7. Συνεπώς στην περίπτωση Ρωμανού τα αρμόδια πολιτειακά όργανα παραβαίνουν την κύρια υποχρέωσή τους, δηλαδή την υποχρέωση εφαρμογής του Νόμου. ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ – ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.

Ευχαριστώ πολύ τη Μαρία Παρέντη.)

πηγή – thethreemooges