gevrgiou_sergios_krestel_ereportaz

Του Πέτρου Κουσουλού 

 Στο διοικητικό συμβούλιο της Κεστρέλ, της εταιρίας που εμπλέκεται στην υπόθεση των  ελικοπτέρων Super Puma και ελέγχεται για τα «ύποπτα εμβάσματα» στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, είχε τοποθετηθεί ο υιός του αντιπροέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ. Γεώργιου Γεωργίου, Σέργιος. Όπως μάλιστα προκύπτει ο υιός Γεωργίου παρέμεινε στο ΔΣ της εταιρίας από το 2000 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2003 οπότε και αποχώρησε καθώς έληξε η θητεία του.

Το συγκεκριμένο γεγονός εξετάζεται ήδη από τις δικαστικές Αρχές προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε μια από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις οι οποίες ταλανίζει τις τελευταίες εβδομάδες την πολιτική ζωή της χώρας, καθώς εμφανίζει και το Νο 2 του ΛΑΟΣ να έχει έστω και «έμμεσες» σχέσεις με την συγκεκριμένη εταιρία.

Η τοποθέτηση

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που βρίσκεται στην διάθεση του το ereportaz.gr στις 30 Ιουνίου 2000 συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ της εταιρίας. Συνολικά τοποθετήθηκαν εννιά άτομα με τελευταίο τον Σέργιο Γεωργίου. Πρόκειται για τον υιό του πρέσβη επί τιμής κ. Γεώργιου Γεωργίου ο οποίος από το 2003 μέχρι και σήμερα είναι αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ, ενώ το 2011 (στην μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου) είχε διατελέσει και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης ο κ. Γεωργίου με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό είχε φροντίσει να μιλήσει για προσωπική υπόθεση του Γιώργου Καρατζαφέρη.

«Δεν έχω σχέσεις με προσωπικές υποθέσεις κανενός», είχε πει χαρακτηριστικά.
Οι απαντήσεις

Όπως και να έχει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης φαίνεται να έχει αρκετό μέλλον καθώς ο ανακριτής που αναλαμβάνει (Γ. Μαλλής) έχει πολλά παζλ να συνδέσει.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι η έρευνα αναμένεται να είναι εξονυχιστική και στο πλαίσιο της θα «αποκωδικοποιηθεί» ο ακριβής τρόπος δράσης της KESTREL αλλά και των μεσαζόντων. Τόσο οι δικαστικές Αρχές όσο και τα αρμόδια μέλη της επιτροπής δεν πείθονται από τις «εξηγήσεις» που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα ο Αλέξανδρος Τσάτσος δικαιολόγησε τις 150.000 ευρώ που κατέληξαν από την εταιρία Malwern στην Catalina ως τελευταία δόση αποπληρωμής του δανείου που είχε λάβει από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Τον «στενό του φίλο», όπως τον αποκάλεσε στα συνοδευτικά έγγραφα της τράπεζας.

Από την άλλη πλευρα ο Γ. Καρατζαφέρης από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για «μίζα» και ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τους επιχειρηματίες Κομνόπουλο και Τσάτσο. Μάλιστα δεν δίστασε να κάνει λόγο και για συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης αφήνοντας να εννοηθεί ότι «πληρώνει» την στάση που τήρησε απέναντι σε Τρόικα και Αμερικανούς.

Oι επιχειρηματίες της Kestrel αφήνουν να εννοηθεί ότι τα συγκεκριμένα χρήματα ήταν λεφτά τα οποία ήθελε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ να βγάλει στο εξωτερικό χωρίς να εντοπιστεί από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Aπαντήσεις στα καίρια ερωτήματα αναμένεται να δώσει η ανάκριση που θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα. Yπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αντιμετωπίζει το ενεδεχόμενο δίωξης για τρία κακουργήματα ενώ ο φάκελος της υπόθεσής του βρίσκεται στην εισαγγελία Εφετών. Ιδιαίτερα ενδελεχής έλεγχος θα γίνει για το τρίτο, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, το οποίο για να στοιχεοθετηθεί θα πρέπει να αποδειχτεί εμφανώς ότι τα χρήματα αφορούσαν παράνομη πληρωμή.

*Δημοσιεύθηκε και στο Παρασκήνιο του Σαββάτου & στο e-reportaz