Καρυάτιδα

Συγκλονιστικές είναι οι νέες αποκαλύψεις από την Αμφίπολη, αφού η κυρία Περιστέρη ανέφερε πως το πρόσωπο της δεξιάς Καρυάτιδας καταστράφηκε από ένα δοκάρι. Σύμφωνα με την κυρία Περιστέρη, η Καρυάτιδα παρακολουθούσε αγώνα της εθνικής μας ομάδας το 2004, και, όταν ο Καραγκούνης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, η Καρυάτιδα χτύπησε με τα χέρια της το πρόσωπό της, με αποτέλεσμα να το καταστρέψει.

Σύμφωνα με άλλους αρχαιολόγους, οι Καρυάτιδες έπαιζαν μπάλα με τις Σφίγγες, και μια Σφίγγα έσπρωξε την Καρυάτιδα μέσα στη μικρή περιοχή και την έστειλε με τη μάπα πάνω στο δοκάρι.

Όπως δήλωσε ο αρχαιολόγος κ. Σπουργίτης, οι Σφίγγες νικούσαν πάντα τις Καρυάτιδες στο ποδόσφαιρο επειδή είχαν τέσσερα πόδια και έπαιζαν καλύτερα το τεχνητό οφσάιντ.

Οι Καρυάτιδες δυσκολεύονταν πολύ να κοντρολάρουν την μπάλα επειδή φορούσαν κοθόρνους, ενώ οι Σφίγγες έπαιζαν βρόμικα και πατούσαν συνέχεια τα αέρινα ακροδάχτυλα των Καρυάτιδων, με αποτέλεσμα να τους καταστρέφουν το παιχνίδι και το πεντικιούρ.

Σύμφωνα με τον κ. Σπουργίτη, οι Καρυάτιδες είχαν πάντα παράπονα από τον σκελετό της Αμφίπολης που έκανε τον διαιτητή αλλά δεν μοίραζε το καρπούζι στη μέση.

Ο τραυματισμός της Καρυάτιδας της Αμφίπολης από το δοκάρι επιβεβαιώνει όλους όσοι υποστήριζαν πως το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από την Μακεδονία και πως ο Μεγαλέξανδρος ήταν παοκτζής -και έκανε εκστρατεία στην Ασία για να εκποδοσφαιρίσει τους βάρβαρους-, οπότε τώρα έχουμε τα πνευματικά δικαιώματα και όποιος κλωτσάει μπάλα θα πρέπει να μας πληρώνει.

Οι ανασκαφές συνεχίζονται, και τώρα οι αρχαιολόγοι ελπίζουν να βρουν την μπάλα, τα δίχτυα και το σημαιάκι του κόρνερ.

πηγή – πιτσιρίκος