Το σκάνδαλο Luxembourg Leaks

Ρεπορτάζ: Νικόλας Λεοντόπουλος, Κώστας Εφήμερος

Υποστήριξη: Σ.Σβανάς, Μ.Αρετάκη, Ε.Κοσμά

Η WIND είναι μάλλον από αυτούς που δεν έκαναν Like στο ρεπορτάζ μας για το #LuxLeaks. Μας έστειλε χθες αυτή την πολύ φιλική επιστολή και μας κάλεσε να επανορθώσουμε. Το πιο αστείο πάντως είναι ότι η επιστολή διάψευσης δημοσιεύτηκε παντού, και εκεί δηλαδή που δεν υπήρχε το ρεπορτάζ, αφήνοντας κάπως… εκτεθειμένη την εταιρία που βρέθηκε να διαψεύδει ένα ανύπαρκτο ρεπορτάζ. Κι όμως, κάτι δεν πάει καλά και με την διάψευση:

Η Επιστολή της WIND

Καλησπέρα,

Σχετικά  με τα πρόσφατα δημοσιεύματα που συνδέουν την WIND με την Weather Investments , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

Η WIND δεν έχει καμία σχέση με τη Weather Investments . Από το 2009, μέτοχοι της WIND είναι διεθνή επενδυτικά κεφάλαια και η μητρική της εταιρεία είναι η Largo Limited. Η WIND Ελλάς  ήταν και είναι ελληνική εταιρεία, ιδρύθηκε και διατηρεί την έδρα της στην Ελλάδα από το 1992, καταβάλλοντας τους φόρους που προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία στη χώρα μας για το σύνολο των εσόδων της. Επισημαίνουμε ακόμη, ότι από το 2009 η εταιρεία δεν έχει δώσει μέρισμα στους μετόχους της.

Παρακαλούμε να γίνει η σχετική διόρθωση.

Στη διάθεσή σας για οτιδήποτε περαιτέρω.

Με εκτίμηση,

Μίκα Παπαηλιού

Κάτι δεν πάει καλά με τις ημερομηνίες

Τα έγγραφα που αφορούν την Weather Investments αναφέρονται στο tax ruling της εταιρίας το έτος 2009, τη χρονιά δηλαδή που η WIND ισχυρίζεται ότι η Largo την είχε αντικαταστήσει. Αυτό φαντάζει πολύ περίεργο γιατί σύμφωνα με τη Wikipedia η απόσυρση της Weather Investments από την ελληνική τηλεπικοινωνιακή εταιρία έγινε ένα χρόνο αργότερα. Ακόμα πιο αναλυτικά διαβάζουμε στο Telegeography.com ότι οι συζητήσεις για την αλλαγή της ιδιοκτησίας ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2010, προχώρησαν με κάποια βήματα σύγκλησης τον Οκτώβριο του 2010 και τελικά η μεταφορά ολοκληρώθηκε με αλλαγή και του Δ.Σ. τον Δεκέμβριο του 2010.

Επειδή η διάψευση της WIND δεν είναι ούτε πολύ κατηγορηματική ούτε πολύ ξεκάθαρη έχουμε επιστρέψει με μια ερώτηση, στην οποία ακόμα δεν έχουμε πάρει απάντηση: «Τελικά ποια ημερομηνία αποσύρθηκε η Weather Investments από τη WIND; Το 2009 όπως γράφει η επιστολή σας ή το 2010 όπως γράφουν 1.241 ιστοσελίδες στο διαδίκτυο;»

πηγή – tpp