δου

του Θράσου Αβραάμ

Άλλος νόμος για ανέργους άλλος για μεγαλοπαράγοντες….

Διάβασα στον τοπικό Τύπο ότι ο διευθυντής της Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Μαρούτης έβαλε πρόστιμο 120 ευρώ σε άνεργο επειδή κατέθεσε ετεροχρονισμένα την φορολογική δήλωση.

Ο άνθρωπος του εξήγησε ότι ήταν άνεργος και δεν ήξερε παρ όλα αυτά ο κύριος προιστάμενος ήταν ανένδοτος εφαρμόζοντας τον νόμο.

Θυμίζω ότι ο κ. Μπαρούτης ο οποίος είναι ένα από τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο, δεν είναι η πρώτη φορά που εξαντλεί το γράμμα του νόμου:

-Τέλη του 2012 γίνεται απόπειρα κατάσχεσης σπιτιού τρίτεκνου για οφειλές 934 ευρώ, το οποίο «σώθηκε» μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος.

-Τον Οκτώβριο του 2013 προσπαθεί να βγάλει στο σφυρί το σπίτι 45χρονου άνεργου πολύτεκνου για χρέος 2.400 ευρώ.

-Τον Ιανουάριο του 2014 προσπαθεί πάλι να κάνει κατάσχεση σπιτιού ηλικιωμένης για χρέος 534 ευρώ.

Δεν έχει δείξει όμως ο κ. Μπαρούτης τον ίδιο ζήλο για άλλες υποθέσεις που εμπλέκονται παράγοντες της Κυβερνώσας παράταξης. Όπως αυτή της αμαρτωλής Αναπτυξιακής Εταιρίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου (υπόθεση Lesvoshop).

Ενώ λοιπόν ο κ. προιστάμενος έχει παραλάβει τα κατασχεμένα λογιστικά βιβλία της εταιρίας από τα τέλη τού 2013 μέχρι και σήμερα δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα!!! Δύο μέτρα και δυο σταθμά λοιπόν για τον κ. προϊστάμενο.

Άξιος εκπρόσωπος της κυβέρνησής του.

πηγή – βαθύ κόκκινο