europe-debt[1]ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΦΩΤΙΚΑ

ΕΝΤΟΝΗ  ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ  ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΕΡΙΦΗΜΗ» ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΜΗΤΕΡΑ» ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΩΡΟ, ΤΗΝ Ε.Κ.Τ.

Η ΕΚΤ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ, ΗΤΟΙ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΛΙΚΝΟΥ, ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ-ΜΕΛΕΤΗ-ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ “STRESS TESTS”

ΤΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ? ΜΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ «ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ «ΑΝ»(ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ-ΟΛΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ)»

ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΗΤΟΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ-ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ-ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΕΝΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ (ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ)  ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ (ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ.

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ STRESS TEST, ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΞΑΝΕΙ Η’ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ (ΠΧ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ) ΚΑΙ ΑΝ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΕΠΑΡΚΗ ΔΕΙΚΤΗ (Π.Χ. 8%) ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ TEST ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡOΕΒΗΣΑΝ,ΤΟΥ ΥΓΙΟΥΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ(ΜΕΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ-ΝΑΙ ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΑ). ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.

ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.(ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ)

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ:

1) ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ:ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΕΙΣΠΡΑΞΗΣ

2) ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ:ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ(ΣΩΣΤΑ?ΛΑΘΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ)

3) ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΠΟ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ-ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ(ΟΧΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ)ΚΕΡΔΟΣ:ΕΤΗΣΙΟ ΜΕΡΙΣΜΑ.

4ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ(ΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ-ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ).

ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΥΓΙΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ :

1) Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ/ΔΑΝΕΙΑ  D/L ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ. ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ

2) ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ 0,25% ΑΠΟ ΕΚΤ)

3) ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΑΡΚΗ ΕΠΙΠΕΔΑ (ΤΟΥ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΟΥ 8% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΕΣ-DEFAULT LOAN)

4) ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ : ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ Η’ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ.

ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ STRESS TEST.

 

ΕΣΤΩ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΒΓ ΣΤΙΣ 31/12/2013(ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ EINAI  ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ)

 

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ( ΕΧΟΥΝ-ΑΠΑΙΤΟΥΝ )

ΠΑΓΙΑ………

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ(ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΔΙΣ)             5.000.000.000

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ                                               1.000.000.000

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ…….

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΑΞΕΩΣ………….

ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ …………………6.000.000.000

 

ΠΑΘΗΤΙΚΟ ( ΧΡΩΣΤΑΝΕ )

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΤΑΒΕΒΛΗΜΕΝΟ          2.000.000.000

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ                                             4.000.000.000

……………………………………….

………………………………………..

ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ……………..   5.000.000.000

 

ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1) Ο ΛΟΓΟΣ D/L ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΡΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ – ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΧΙ ΕΠΑΡΚΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

2) ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ????????????????(ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ)

3) ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΤΟΝΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΖΗΜΙΑ ΣΕ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ.

4) ΤΑ ΠΑΓΙΑ (ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ-ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ (ΠΤΩΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50%) ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΗΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ….

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ:

ΕΣΤΩ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ STRESS TEST ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ (ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ) Η’ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ  ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΕΓΕΘΗ…ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ?????????H ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ???? ΗΔΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ,ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ,Η ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΓΚΑΙΑ,ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ,ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΠΙΣΗΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ(ΑΣΤΕΙΟ) ΑΡΑ….ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ?????????? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΔΙΣ (ΦΡΕΣΚΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΕΚΤ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΑΜΕΙΟ (ΤΧΣ)-ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΩ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ-ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΛΥΣΤΡΙΚΟ(ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΦΤΗΝΟ ΑΠΟ ΑΓΟΡΕΣ)ΣΩΖΩ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ-ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΙ ΛΑΟΙ  ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ,ΥΦΕΣΗ,ΑΝΕΡΓΙΑ,ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ,ΦΟΡΟΙ ΚΛΠ

ΓΕΝΙΚΑ ΟΜΩΣ ΤΑ STRESS TESTS ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ…….ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ….ΑΣ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΗΣΥΧΟΙ….

(Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ)

πηγή – The Crypt of Banking News