Πατήστε το play


Τεράστιας έκτασης φοροδιαφυγή, σοβαρές ενδείξεις για λαθρεμπόριο αυτοκινήτων και δωροδοκία αξιωματούχων του Ελληνικού Δημοσίου από γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, αποκαλύπτει σήμερα ο 105,5 στο ΚΟΚΚΙΝΟ. Πέραν της Χόχτιφ, η οποία καταδικάστηκε τελεσίδικα για φοροδιαφυγή ύψους 170 εκ  ευρώ, επίσης το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει φοροδιαφυγή για  τις εταιρείες MERCEDES και BMW ύψους 600 εκ. ευρώ.

Ισχυρές ενδείξεις για εκτεταμένο λαθρεμπόριο κατά την εισαγωγή αυτοκινήτων από την ΒΜW , αλλά και ομολογημένη δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων απο την DAIMLER BENZ μητρική της Mercedes,συνθέτουν μεταξύ άλλων το ευρύ φάσμα των έκνομων δραστηριοτήτων των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις που παρουσιάστηκαν σήμερα στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη η “Φυλή των Φίλων”- σε συνέχεια του προ μηνός σχετικού  ρεπορτάζ – απο τον  Στάθη  Σχινά, τον συνεργάτη του  γερμανικού περιοδικού Σπήγκελ, Θοδωρή Κούβακα και της εφημερίδας; FM VOICE Γιώργο Ανδρή:

>Η υπόθεση της φοροδιαφυγής των BMW και MERCEDES ,για την οποία το ΣΔΟΕ παρέδωσε στη αρμόδια Εφορία πόρισμα για φοροδιαφυγή 200 εκατομμυρίων συν πρόστιμα και προσαυξήσεις ,εν συνόλο 600 εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται να λιμνάζει. Ας σημειωθεί ότι σε τηλεοπτική εκπομπή ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε την ύπαρξη του θέματος υποστηρίζοντας αορίστως ότι το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη.

το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel:

Για το θέμα της πιθανής λαθρεμπορίας απο την ΒΜW γνωστοποιήθηκε και  νέα περίπτωση οχήματος με διαφορετικό αριθμό πλαισίου στην άδεια κυκλοφορίας, ενώ παραμένει πάντα ανοιχτό το θέμα «εξαφάνισης» 200 και πλέον οχημάτων απο να σύνολο 1.200 που ξεφορτώθηκαν μεν στο Βόλο, όμως εκτελωνίστηκαν περί τα 950. Για το θέμα επι του οποίου είχε διαταχθεί έρευνα από τον εισαγγελέα κατα της διαφθοράς Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία επίσημη ανακοίνωση

Τέλος για το θέμα της δωροδοκίας παρουσιάστηκε έγγραφο του Δικαστηρίου της Κολούμπια των ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο η μητρική επιχείρηση της MERCEDES δωροδόκησε αξιωματούχους σε 22 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, θέμα το οποίο δεν έχει απασχολήσει μέχρι στιγμής τις ελληνικές αρχές.

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Κολούμπια.

Στη σελίδα 3, παράγραφος 7 αναφέρεται οτι κατά τη περίοδο 1998-2008 δωροδοκήθηκαν αξιωματούχοι στην Ελλάδα και ακόμη 21 χώρες ώστε να «εξασφαλιστούν συμβόλαια με κυβερνητικούς πελάτες – government customers- για τον αγορά οχημάτων της Daimler ύψους εκατοντάδων εκατ. ευρώ»:

σελίδα 2

σελίδα 3

Ο Δημήτρης Γελαλής,υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα φορολογικής πολιτικής, παρουσίασε συνολικά -κατά τη διάρκεια της εκπομπής- το συνολικότερο θέμα της φοροδιαφυγής γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα που πλην των αυτοκινητοβιομηχανιών περιλαμβάνει και τις Χοχτιφ (για την οποία με τελεσίδικη απόφαση του διοικητικού Εφετείου Αθηνών  υπάρχει καταδίκη καταβολής 170 εκατομμυρίων ευρώ για φοροδιαφυγή),την MEDIA MARKT,τη SATURN και τη MAN.

Όπως αποκαλύφθηκε, για το θέμα υπήρξε παρέμβαση του γερμανικού συνδέσμου Βιομηχάνων προς τη Μέρκελ, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο κατά την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο υπήρξε συνάντηση Σαμαρά-Σόιμπλε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Mercedes, Βέτσε στο Χιλτον του Βερολίνου συνάντηση για το περιεχόμενο της οποίας υπάρχει πέπλο σιωπής.

πηγή – stokokkino.gr