Επίσημο «άνοιγμα» προς τον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου την ώρα που η επίμαχη σύμβαση για την παραχώρηση του Ελληνικού στον όμιλο Λάτση και τους συνεργάτες του παραμένει κολλημένη στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες διαδικασία αναίρεσης για να την ξεμπλοκάρει.

Ανεξάρτητα από το εάν στον όμιλο Λάτση εκτιμούν ότι η υπόθεση της σύμβασηςτου Ελληνικού θα καθυστερήσει τόσο ώστε να «προλάβει» τυχόν πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο Οδ. Αθανασίου, ο οποίος βρέθηκε προ ημερών στο Λονδίνο για το roadshow των ελληνικών επιχειρήσεων, δεν έχασε την ευκαιρία για μια προληπτική «επίθεση φιλίας» προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερα καθώς αυτή η ευκαιρία τού προσφέρθηκε από το «βήμα» του πρακτορείου Bloomberg.

«Οποια κυβέρνηση κι αν έχουμε στην Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια κρίσης, θα λειτουργήσει προς όφελος της χώρας», ήταν η πρώτη τοποθέτησή του στο ερώτημα εάν βλέπει ρίσκο για την Ελλάδα από τις πολιτικές εξελίξεις.

Εσπευσε, μάλιστα, να «αιτιολογήσει» και τυχόν παρερμηνείες που υπάρχουν αναφορικά με διάφορες δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της αντιπολίτευσης, που κατά καιρούς έχουνπροκαλέσει ανησυχία στο εξωτερικό:

«Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ κάποιες φορές στέλνει μηνύματα που ερμηνεύονται με διάφορους τρόπους. Εάν όμως έρθει στην εξουσία, ναι, θα εργαστεί προς όφελος της Ελλάδας».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Γκάι Τζόνσον, οικοδεσπότη της εκπομπής «Pulse», για το ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία από μια κυβερνητική αλλαγή και έλευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο CEO της Lamda δεν άφησε περιθώρια αμφιβολιών: «Μπορεί, κατά τη γνώμη μου, να έχουμε καθυστερήσεις μέχρι να βρούμε τον βηματισμό μας, αλλά ο βηματισμός μας θα είναι στη θετική κατεύθυνση».

Realnews