twitonomy gmourout dexiextrem

Του Γερογκρινιάρη

Μορφώστε τους Ναζί (ή κάτι τέτοιο) είπε κάποιος από τους οργανωτές της συναυλίας στην μνήμη του Παύλου Φύσσα κι έγινε χαμός.

Δεν ξέρω, ίσως να έχει και δίκιο, ίσως να τους λείπει όντως η μόρφωση.

Αυτό που σίγουρα δεν τους λείπει είναι η ενημέρωση.

Και η ενημέρωση του χρυσαυγίτη έχει ενδιαφέρον.

Ας ρίξουμε μια ματιά από πού μπορεί να ενημερώνεται ο σημερινός χρυσαυγίτης.

Το προφανέστερο είναι ότι ενημερώνονται από τις επίσημες ιστοσελίδες της ΧΑ, την επίσημη «εφημερίδα» της οργάνωσης με το ίδιο όνομα, τις σελίδες σε facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα των στελεχών και των οργανώσεων της ΧΑ.

Εδώ βέβαια υπάρχει ένα προβληματάκι.
Ολα τα παραπάνω, ιστοσελίδες, κοινωνικά δίκτυα και τα ρέστα της επίσημης ΧΑ, απευθύνονταν και απευθύνονται σε ήδη οπαδούς. Μπορεί η προπαγάνδα τους να είναι χρήσιμη στο να τους πορώνει και να τους τυφλώνει ακόμα περισσότερο αλλά θα ήταν αστείο να ισχυριστεί κανείς ότι έχουν ή ακόμα περισσότερο είχαν στο παρελθόν, σοβαρή επιρροή ή δυνατότητα να προσεγγίσουν περισσότερους πολίτες πέρα από τον σκληρό πυρήνα των ήδη χρυσαυγιτών.

Επιπλέον, τουλάχιστον μέχρι πριν τις εκλογές του 2012, τα «μέσα» αυτά δέχονταν καθημερινά πλήγματα με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται συχνά από το διαδίκτυο.

Το κενό «ενημέρωσης», του χρυσαυγίτη είχαν και έχουν αναλάβει να συμπληρώσουν άλλα ηλεκτρονικά μέσα και έντυπα. Μέσα που είτε στηρίζουν απροκάλυπτα την ΧΑ και τα στελέχη της, είτε πιο διακριτικά ενεργοποιούνται όταν πρέπει, όπως συνέβη για παράδειγμα σε δύο δολοφονίες. Του Λουκμάν Σεχζάτ και του Παύλου Φύσσα.

Πρώτο παράδειγμα ο «Στόχος».

Η εφημερίδα της καρα-ακροδεξιάς και το αντίστοιχο site, ο λόγος της οποίας σχεδόν ταυτίζεται με αυτόν της ΧΑ. Η εφημερίδα (ο θεός να την κάνει) Στόχος έχει και είχε σίγουρα πολύ μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα από αυτήν της επίσημης ΧΑ και το ίδιο συμβαίνει με το site.
Εκδότης της είναι από το 2001 ο Σάββας Χατζηπαρασκευάς, ένας ΟΝΝΕΔίτης μέχρι την διαγραφή του ως ακραίου (από την σκληρή ΟΝΝΕΔ της δεκαετίας του 80!) που θα βρούμε ξανά το 1993 στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά ως δις εκλεγμένο μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΠΟΛΑΝ.

Αργότερα θα τον βρούμε μαζί με γνωστούς πλέον χρυσαυγίτες στο πλευρό του Κώστα Πλεύρη και του Μάκη Βορίδη όταν αυτοί συνεργάζονται, ο πρώτος ως πρόεδρος του κόμματος «Πρώτη Γραμμή» και ο δεύτερος ως πρόεδρος του κόμματος «Ελληνικό Μέτωπο» και κατεβαίνουν στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο.

Ο «Στόχος», αποτελεί αδιαμφισβήτητα την βασική πηγή ενημέρωσης του κάθε κατασταλαγμένου ή επίδοξου χρυσαυγίτη από το 1985 μέχρι και σήμερα και ο εκδότης του έχει υπάρξει συνοδοιπόρος του Αντώνη Σαμαρά, του Κωνσταντίνου Πλεύρη και του Μάκη Βορίδη.

Αμέσως μετά τον Στόχο (ή μάλλον δίπλα του) θα βρούμε το blog greekalert, ένα από τα παλιότερα και απολύτως ευθυγραμμισμένα με την προπαγάνδα της ΧΑ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είναι από τα λίγα blogs για τα οποία υπάρχει λινκ από την κεντρική σελίδα του stoxos.gr.

Τουλάχιστον 14 διαφορετικά προφίλ έγραφαν κατά καιρούς στο greekalert. Όμως μερικά είναι χαρακτηριστικά.

Τέτοιο είναι το «dim79», το προφίλ του γνωστού Δημητράκη, διαχειριστή του επίσης ανοιχτά φιλοχρυσαυγίτικου μια περίοδο Hellas-Orthodoxy που όπως θα δούμε παρακάτω εκθείαζε κάποτε ο Άδωνις Γεωργιάδης από την εκπομπή του.

Ενδιαφέρον επίσης το «kostasxan», του Κώστα από την Ξάνθη με τις ιδιαίτερα καλές σχέσεις (για να μην πω κάτι περισσότερο) με την ΕΥΠ, διαχειριστή του ακροδεξιού «Ας μιλήσουμε επιτέλους!» που εμφανίζεται επίσης να συμμετέχει στο «taxalia», το «ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟ INDYMEDIA!», το «ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ», και άλλα εξίσου χαρακτηριστικά.

Στο «ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ» άλλωστε συμμετέχει και το προφίλ με το όνομα «greekalert» (ένα από τα παλιότερα προφίλ του ομώνυμου blog), ένας τουλάχιστον από τους συντάκτες του «Patria» και ένας τουλάχιστον από τους συντάκτες του «Δεξί-Εξτρέμ» στα οποία αναφέρομαι παρακάτω.

Εδώ να θυμίσω ότι το δημοψήφισμα αυτό ήταν ένα project με την σφραγίδα του ΛΑΟΣ και την αμέριστη συμπαράσταση σημερινών γαλάζιων μεγαλοστελεχών όπως οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης όταν αυτοί ήταν ακόμα στο ΛΑΟΣ.

Στην ίδια κατηγορία με το greekalert και τον στόχο είναι το «περιοδικό» Patria. Το καθαρά εθνικιστικό περιοδικό, τις «εκδηλώσεις» του οποίου διαφήμιζε ο Άδωνις Γεωργιάδης από τις εκπομπές του και τιμούσαν ο Μάκης Βορίδης και ο Θάνος Πλεύρης με την παρουσία τους.

Χαρακτηριστικό εξώφυλλο του περιοδικού Patria.

Από τις γιορτές patria περνούσε μέχρι πρότινος όλη η αφρόκρεμα της ακροδεξιάς. Χαρακτηριστική ανάρτηση μπορείς να βρεις στο παλιό φόρουμ του Άδωνι Γεωργιάδη όπου αναφέρεται όλο το πρόγραμμα μαζί με τους “καλεσμένους”. Ξεχωρίζουν, ο πρώην υπαρχηγός της ΧΑ Δ. Ζαφειρόπουλος, ο Χρήστος Γούδης που στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος με την ΧΑ, το δεξί χέρι του Μάκη Βορίδη Παναγιώτης Δούμας και φυσικά ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης, βουλευτής ΛΑΟΣ τότε και μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ_ και τώρα υπουργός. Η ανάρτηση είναι από το σβησμένο φόρουμ του άλλου βουλευτή τότε του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη και τώρα πρώην υπουργό και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ_. Το 2010, όχι κάποτε στο μακρινό παρελθόν. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μπορεί να μην αναφέρεται ως ομιλητής στο πρόγραμμα αλλά διαφημίζοντας την “εκδήλωση” δηλώνει ότι θα είναι εκεί, όπως και ο Θάνος Πλεύρης. Σε άλλη “εκδήλωση” του Patria βλέπουμε επίσης άλλο ένα αστέρι του “χώρου” που η ΝΔ_ αγκάλιασε, τον “δημοσιογράφο” της “Ελεύθερης Ώρας”(!) Νίκο Χιδίρογλου, αλλά και τον Ιωάννη Κωτούλα, συγγραφέα ενός αμφιλεγόμενου (τουλάχιστον) βιβλίου για τον ναζισμό και άλλα αστέρια (περισσότερα εδώ).

Ενδιαφέρον έχουν και εδώ οι συντάκτες. Ο Παναγιώτης Λουκάς στο facebook του οποίου μπορείς να βρεις τον θαυμασμό του για την Εύα Μπράουν και άλλες χαρακτηριστικές αναρτήσεις όπως αυτή και ο Δημήτρης Παπαγεωργίου που έχει συλληφθεί μαζί με άλλα αστέρια του χώρου κατά την διάρκεια επεισοδίων σε βάρος αντιφασιστικής εκδήλωσης στους Αμπελόκηπους. Τότε είχε κινητοποιηθεί όλο το ΛΑΟΣ για την αποφυλάκισή του με τους Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Θάνο Πλεύρη μεταξύ άλλων να φέρνουν το θέμα ακόμα και στην βουλή. Τότε μιλούσαν για πολιτική δίωξη. Δεν μιλάμε φυσικά για το μακρινό παρελθόν αλλά για τα τέλη του 2010. Βλέπεις, κάποιοι χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι αυτά τα έκαναν στα νιάτα τους.

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου ήταν (και είναι;) αρχισυντάκτης, και της «εφημερίδας» «Ελεύθερος Κόσμος» του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος πριν γίνει στέλεχος του ΛΑΟΣ ήταν υπαρχηγός της ΧΑ. Ο Γ. Καρατζαφέρης ήθελε να τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ αλλά την τελευταία στιγμή έκανε πίσω γιατί υπήρχαν φωτογραφίες από την «δράση» του με την ΧΑ που θα έκαναν ζημιά στο κόμμα.

Χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο του “Ελεύθερου Κόσμου”

Φυσικά ο «Ελεύθερος Κόσμος», που με αφορμή την σύλληψη του Παπαγεωργίου ο Άδωνις Γεωργιάδης διαφήμιζε στην εκπομπή του, αποτελούσε και αποτελεί άλλο ένα μέσο «ενημέρωσης» του πραγματικού, όσο και του εκκολαπτόμενου χρυσαυγίτη.

Εδώ πρέπει να αναφερθούμε και στις «Ελληνικές Γραμμές», το επίσημο όργανο του «Ελληνικού Μετώπου», του κόμματος του Μάκη Βορίδη πριν αυτό ενταχθεί στο ΛΑΟΣ το 2005. Ούτε το «Μέτωπο», ούτε η «εφημερίδα» του δεν διαλύθηκαν ουσιαστικά με την ένταξή τους στο ΛΑΟΣ όπου αποτέλεσαν διακριτή ομάδα. Η εφημερίδα συνέχισε να εκδίδεται και το site να ενημερώνεται.

Από το site “Ελληνικές Γραμμές”

Βασικοί συντελεστές των “Ελληνικών Γρεαμμών”, ο Παναγιώτης Δούμας, ιδρυτικό στέλεχος του Εθνικού μετώπου με προϊστορία στο «Δίκτυο 21» και δεξί χέρι του Μάκη Βορίδη και ο Χρήστος Χαρίτος, επίσης με προϊστορία στο «Δίκτυο 21» που όταν ο Βορίδης έγινε υπουργός το 2011 τον διόρισε υεύθυνο τύπου. Φυσικά και εδώ θα βρούμε αρκετά άρθρα του πρώην υπαρχηγού της ΧΑ Δ. Ζαφειρόπουλου. Ο στενός συνεργάτης μέχρι τουλάχιστον και το 2011 Χαρίτος στις τελευταίες εκλογές εκδηλώθηκε ξεκάθαρα υπέρ της ΧΑ. Ο δε Δούμας έχει στο κανάλι του στο youtube βίντεο από την ταφή του Ντερτιλή τον οποίο χαρακτηρίζει “ηρωικό στρατηγό”. Είναι που το χουντικό παρελθόν του Μάκη Βορίδη είναι πια περασμένο – ξεχασμένο.

Στο κομματικό όργανο του Ελληνικού Μετώπου υπάρχει μία σελίδα με τον τίτλο «Ευρωπαϊκά κόμματα της ριζοσπαστικής δεξιάς». Η σελίδα αυτή φαίνεται να έχει δημιουργηθεί το 1995 αλλά έχει σίγουρα ανανεωθεί μετά τις εκλογές του 2012 αφού έχει το ποσοστό που πήρε η ΧΑ στις εκλογές, 6,9%. Όχι απλά «κόμμα της ριζοσπαστικής δεξιάς» σύμφωνα με το κομματικό όργανο του Μάκη Βορίδη η ΧΑ, αλλά στο κείμενο μπορείς να διαβάσεις: «Αντίθετα από ότι λένε τα μέσα «ενημέρωσης» οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ούτε παρανοϊκοί, ούτε βίαιοι. Είναι ιδιαίτερα μορφωμένοι, δυναμικοί, αξιοπρεπείς και, αν και νέοι οι περισσότεροι, έχουν γνώση του ιστορικού προορισμού του έθνους τους». (Και) για τους χρυσαυγίτες τα λέει αυτά για όποιον δεν κατάλαβε.

Ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης στην επίσημη ιστοσελίδα του είχε κάτω από τον τίτλο «Πατριωτική ενημέρωση» λινκ για τον «Στόχο» μέχρι τουλάχιστον και τον Φεβρουάριο του 2012, όταν ήδη είχε ενταχθεί στην «μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη». Αργότερα σβήνει το λινκ για τον Στόχο αλλά για αρκετό καιρό διατηρεί άλλα, όπως αυτό για το επίσης εθνικιστικό περιοδικό Patria. Για «πατριωτική ενημέρωση» πάντα, «περιοδικό Patria» και «εφημερίδα Στόχος».

Όχι κάποτε στο μακρινό παρελθόν του τσεκουροφόρου κάποτε σημερινού υπουργού υγείας και μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ_, ούτε στα νιάτα του που ήταν γενικός γραμματέας της ΕΠΕΝ. Το 2012, λιγότερο από 2 χρόνια πριν. Την ίδια εποχή δηλαδή που ο “κεντροαριστερός” Γρηγόρης Ψαριανός ισχυρίζονταν ότι ο Μάκης Βορίδης δεν είναι ακροδεξιός στην εκπομπή – πλυντήριο του Σταύρου Θεοδωράκη.

Εκτός από τα προσωπικά και επίσημα blogs, sites κα τα ρέστα των χρυσαυγιτών και τα αντίστοιχα φιλικά σε αυτούς υπάρχουν και τα βίντεο. Οι ομιλίες τους στην βουλή, το web-tv της ΧΑ και άλλα τέτοια. Σε τέτοια βίντεο, όχι κάποτε στο παρελθόν, σήμερα, μπορεί να βρεθεί κάποιος με ένα κλικ από την επίσημη ιστοσελίδα του άλλου αστέρα της «μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης», του σημερινού κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ_. Βλέπεις βρίσκονται αναρτημένα στο κανάλι «ευώνυμος Ελλάς» του youtube για το οποίο υπάρχει ευδιάκριτο λινκ σε κεντρικό σημείο στην σελίδα του Άδωνι.

Ο «ευώνυμος» φαίνεται πως είναι συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη αν και ο ίδιος το αρνείται.Όπως και να έχει όμως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ_ έχει ευδιάκριτο λινκ σε κεντρικό σημείο της επίσημης ιστοσελίδας του που παραπέμπει στο κανάλι “Ευώνυμος Ελλάς” αλλά και πάρα πολλά βίντεο, σχεδόν αποκλειστικά από το κανάλι αυτό.

Ίσως το «Ημέρα μνήμης του Οσίου Αλεξίου Γρηγοροπούλου του Μολοτοφόρου» που είχε ο «ευώνυμος» στο προφίλ του να έφερνε τον Άδωνι σε δύσκολη θέση. Έτσι, ο «ευώνυμος» έχει φτιάξει πλέον νέο προφίλ και τώρα το λινκ από την σελίδα του Γεωργιάδη οδηγεί στο «Ευώνυμος Ελλάς» (όχι Γιάννης, Γιαννάκης). Εκεί βρίσκει κανείς ως κεντρικό βίντεο εκπομπή του Κωνσταντίνου Πλεύρη και στις αναδημοσιεύσεις ή «ξένες αναρτήσεις» όπως τις χαρακτηρίζει το youtube δύο βίντεο από το αντίστοιχο επίσημο κανάλι της χρυσής αυγής για το ευρωκοινοβούλιο.

Επίσης όχι κάποτε στο παρελθόν του σημερινού κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και πρώην υπουργού της ΝΔ_, αλλά σήμερα, τώρα! Με ένα κλικ από την κεντρική σελίδα του Άδωνι Γεωργιάδη ο συνεργάτης του σε “κερνάει” βίντεο από το επίσημο κανάλι της ΧΑ! Ο Άδωνις Γεωργιάδης που σύμφωνα με την επικοινωνιολόγο Βίβιαν Ευθυμιοπούλου “δεν έχει (πολιτικό) παρελθόν”.

Ο φιλοχρυσαυγιτισμός του (φερόμενου ως;) συνεργάτη του Άδωνι Γεωργιάδη δεν προκαλεί έκπληξη, αφού και άλλο κανάλι του ο «Ευώνυμος» ανέβαζε συχνά βίντεο των χρυσαυγιτών μέχρι αυτά να αρχίσουν να χαλάνε το «κεντροδεξιό» προφίλ που καλλιεργούσε και καλλιεργεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπους της ΝΔ_ και τα έκοψε. Όχι εντελώς αφού τουλάχιστον τις ομιλίες των βουλευτών της ΧΑ στην βουλή με αφορμή το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο φαίνεται να τις έχει ανεβάσει όλες.

Ένα screenshot από παλιότερες αναρτήσεις στο κανάλι “Ευώνυμος” με Μιχαλολιάκο, Παππά κλπ.

Καθαρά εθνικιστική στάση έχει και το Hellas-Orthodoxy που εκτός από τις απίθανες ανοησίες περί θαυμάτων σιωνιστών μασώνων και τα ρέστα έχει και έναν «πατριωτικό» τόνο. Ένα blog που ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ_ χαρακτήριζε το 2009 «εξαιρετικό». Αργότερα, δεν ξέρω για ποιους λόγους, υπήρξε σύγκρουση με το blog αυτό και η όμορφη αυτή σχέση έληξε άδοξα. Το «εξαιρετικό» αυτό blog τον Μάιο του 2012 έδινε ρέστα υπέρ της ΧΑ όπως φαίνεται ξεκάθαρα σε αυτό το στιγμιότυπο.

Στο «εξαιρετικό» αυτό, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, blog αρθρογραφούσε και η τομεάρχης της ΝΔ και πασίγνωστη για τις αναρτήσεις της στο facebook Χριστίνα Σιδέρη. Ένα μόνο παράδειγμα της πολυγραφότατης Χριστίνας μπορείς να βρεις εδώ.

Κάπου εδώ αφήνουμε τα καθαρά χρυσαυγίτικα μέσα «ενημέρωσης» για να δούμε και εκείνα που έκρυβαν τον χρυσαυγιτισμό τους στην μεγάλη κεντροδεξιά (κάποτε) παράταξη.

Χαρακτηριστικότερο όλων ίσως, το Δεξί-Εξτρέμ.

Το blog που ξεκίνησε ως «φασίστες μπουου…» με τα χαρακτηριστικά προφίλ fasistas1, fasistas2 και fasistas3. Διαφήμιζε απροκάλυπτα την ΧΑ, είχε φιλοχουντική στάση και γενικώς φωνάζει ακροδεξιά και βάλε.
Είναι από τα blogs που αν και θέλουν να παρουσιάζονται ως “κεντροδεξιά”, η αρθρογραφία τους τα διαψεύδει πανηγυρικά. Μερικά παραδείγματα, η συμπάθεια στον δικατάτορα Παπαδόπουλο, η διαφήμιση “δράσεων” της ΧΑ πλήρης με τηλέφωνα για ευνόητους λόγους, η διαφήμιση του “Στόχου” ανήμερα της “επαναστάσεως”, η δηλωμένη συμπάθεια προς την επίσημη ιστοσελίδας της ΧΑ και άλλα πολλά τέτοια που δεν νομίζω ότι χρειάζονται για να καταλάβεις. Δες μόνο τα λινκς.

Το Δεξί-Εξτρέμ είναι από τα λίγα blogs που ακόμα και μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα προσπαθούσαν να βάλουν πλάτη στην ΧΑ.

Ένα blog που συμπαθούσε τόσο ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ_ ώστε σε κάποια φάση να το κάνει ακόμα και πρώτο σε RT. Όχι μεταξύ μέσων ενημέρωσης, blogs, και δεν ξέρω τι άλλο. Πρώτο γενικώς. Αγαπημένος λογαριασμός στο τουίτερ του Γ. Μουρούτη, έχει υπάρξει το ξεκάθαρα χρυσαυγίτικο Δεξί-Εξτρέμ. Αλλά και όταν δεν ήταν πρώτο, ήταν συχνά στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεών του. Και ας υπήρχαν φωνές που τον έψεγαν για αυτή την στάση του απέναντι σε ένα ξεκάθαρα (πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται), ακροδεξιό μέσω «ενημέρωσης». Ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού της χώρας προτίμησε να υποστεί τις επικρίσεις για τις ακροδεξιές του προτιμήσεις παρά να «αδειάσει» αυτό το εμετικό blog και αυτό λέει πολλά.

Ο Γιώργος Μουρούτης δεν ήταν το μοναδικό γαλάζιο στέλεχος που προωθούσε (ορισμένοι συνεχίζουν να το κάνουν) το φασίζον αυτό blog. Είναι απλά το πιο χαρακτηριστικό.

Χαρακτηριστικό για το ποιόν του Δεξί-Εξτρέμ είναι και το ομώνυμο κανάλι στο youtube όπου «πρώτη μούρη» θα βρεις τον Χίτλερ και τους ολυμπιακούς του Βερολίνου στην ναζιστική τότε Γερμανία.

Όπως και στα άλλα blogs του “είδους”, έτσι και στο Δεξί-Εξτρέμ θα βρούμε αρκετά προφίλ όπως για παράδειγμα του ετέρου διαφημιστή της ΧΑ, του «αντίλογος» (για τον οποίο μπορείς να διαβάσεις εδώ) αλλά και άλλα για τα οποία θα πρέπει να μιλήσουμε κάποια άλλη φορά σε μία ανάρτηση που θα αφορά τις σχέσεις των ακροδεξιών αυτών blogs μεταξύ τους. Πάντως η χρήση ποδοσφαιρικής ορολογίας μόνο τυχαία δεν είναι.

Για το δεξί-εξτρέμ μετά από αρκετή πίεση έχει μιλήσει και ένας από τους συνεργάτες ενός τουλάχιστον από τους συντάκτες του στο «Αδέσμευτοι», ο Vasper που αναγκάστηκε ουσιαστικά να παραδεχτεί ότι πρόκειται για μέλη της ΝΔ_.
Ο Θάνος Δημάδης το πήγε ένα βήμα παρακάτω ρωτώντας ευθέως τον Γιώργο Μουρούτη ποιά είναι η σχέση του με το Δεξί-Εξτρέμ.

Μία ερώτηση που δεν απαντήθηκε ποτέ.

Ερώτηση που ποτέ δεν απαντήθηκε από όσο ξέρω.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι το «αδέσμευτοι bloggers», ένα blog που ελάχιστοι ήξεραν, πόσο μάλλον διάβαζαν, δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Αντώνη Σαμαρά, “για την μεγάλη συνεισφορά τους στο άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία“. Στους «αδέσμευτους» όπως είπαμε συμμετείχε ένας τουλάχιστον από τους συντάκτες του Δεξί-Εξτρέμ, μαζί με τον επίσης μέλος της ΝΔ τότε και πειρατή τώρα Vasper.

Της ίδιας παρέας είναι ο Ναξιός, ο blogger που συνελήφθη από την ΔΗΕ όταν ο Ραγκούσης τον κατήγγειλε για εκβιασμό και αποκαλύφθηκε τότε ότι πρόκειται για κομματάνθρωπο της ΝΔ. Φυσικά και ο “Ναξιός” βρίσκεται στην ίδια «γραμμή» με τους άλλους.

Στην ίδια «παρέα» θα βρούμε και το taxalia, των αρκετών γαλάζιων στελεχών –bloggers.

Μεταξύ των συντακτών του θα βρεις στελέχη της ΕΡΤ στην Θεσσαλονίκη, υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ και κάποιους που πλέον έχουν βρεθεί από τα blogs σε «σοβαρά» sites και έντυπα χαρακτηριστικό των οποίων είναι η φιλική στάση προς την ΝΔ_.

Το «taxalia» είναι πιο πολύπλοκη περίπτωση αφού είναι αρκετά μεγάλο ώστε να αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επίδοξους δημοσιογράφους ή φιλόδοξους πολιτικούς της Β. Ελλάδας και έτσι φαίνεται πολυσυλλεκτικό. Όπως όλα όμως τα blogs της «παρέας» κάθε άλλο παρά εχθρική είχε υπάρξει η στάση του απέναντι στην ΧΑ, τουλάχιστον μέχρι την δολοφονία Φύσσα και τις εξελίξεις που αυτή πυροδότησε.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ήταν αν όχι το πρώτο ένα από τα πρώτα blogs που προσπάθησε να βάλει πλάτη στην ΧΑ όταν δολοφονήθηκε ο Φύσσας, προωθώντας την γραμμή «τον σκότωσαν για την μπάλα», γραμμή που πολύ γρήγορα υιοθέτησε το Δεξί-Εξτρέμ και έφτασε να υιοθετηθεί και από την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. Αν πίστευα σε συμπτώσεις θα το θεωρούσα σατανική σύμπτωση. Σύμπτωση προφανώς είναι και ότι κάποιοι από τους συντελεστές του blog αυτού βρέθηκαν στην ΕΡΤ3 λίγο πριν ο Σαμαράς αποφασίσει να κλείσει βίαια την ΕΡΤ. Δεν θα μπορούσα να αναφερθώ σε όλους αυτούς αναλυτικά εδώ αλλά θα προσπαθήσω να το κάνω στο άμεσο μέλλον.

Σατανική σύμπτωση αποτελεί επίσης ότι ο Γιώργος Μουρούτης, όταν δεν ανέβαζε άρθρα από το «Δεξί-Εξτρέμ» ανέβαζε άλλα, του «taxalia». Αν (για ευνόητους λόγους) εξαιρέσεις το antinews και τα μέσα της αριστεράς, την μερίδα του λέοντος των αναρτήσεων του Γ. Μουρούτη πρέπει να έχουν το Δεξί-Εξτρέμ και το taxalia. Ούτε να ήξερε ότι πρόκειται για μια «παρέα».

Φυσικά η «λίστα» της ακροδεξιάς και σε μεγάλο ποσοστό γαλάζιας πλέον ενημέρωσης δεν εξαντλείται σε αυτά τα blogs, sites και έντυπα.

Αυτά είναι απλά μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά και πιο γνωστά.

Blogs, sites και έντυπα που αποτελούσαν και αποτελούν την κύρια πηγή ενημέρωσης του κατασταλαγμένου όσο και (το σημαντικότερο) του επίδοξου χρυσαυγίτη.

Κοινό τους χαρακτηριστικό πέρα από την συμπάθεια μέχρι ταύτισης με την ΧΑ;

Τα στελέχη της σημερινής ΝΔ_ και οι συνεργάτες αυτών που είτε αρθρογραφούν σε αυτά, είτε τα διαφημίζουν. Δύο διαδοχικοί κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της μεγάλης “κεντροδεξιάς” παράταξης και οι συνεργάτες τους συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αρκετά από τα “μέσα” αυτά. Ακόμα και ο διευθυντής του γραφείου τύπου του προέδρου της ΝΔ_ και πρωθυπουργού προωθούσε κάποια από αυτά μέχρι πρόσφατα, αδιαφορώντας για το κόστος που αυτό είχε. Ο ίδιος ο μελλοντικός πρωθυπουργός είχε δώσει συγχαρητήρια σε κάποιους από αυτούς παλιότερα. Πιο επίσημη στήριξη προς «ανεξάρτητους» δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει.

Όλα αυτά δεν γίνονται χωρίς προεργασία, συγκεκριμένο σχέδιο και χρηματοδότηση.

Και κάπου εδώ κολλάει μία σύντομη ιστορική αναδρομή.

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς ήταν υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη είχε πολλαπλασιάσει τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου εξωτερικών (από περίπου 2 δις δραχμές το 1990 έφτασε το 1992 περίπου 7,5δις). Ένα ενδιαφέρον άρθρο για το θέμα έχει γράψει ο «ιός», αλλά αν κάποιος θέλει να μάθει ακόμα περισσότερα, θα του πρότεινα να απευθυνθεί στην κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη. Βλέπεις ο πατέρας της ήταν από εκείνους που πρωταγωνίστησαν στις έρευνες τότε ως υπεύθυνος του γραφείου του Κ. Μητσοτάκη, η ίδια δε είχε απολυθεί από τον ΑΝΤ1 μετά από μία αναφορά της στο θέμα.

Τελικά κανείς δεν έμαθε ποτέ που πήγαν τα λεφτά αυτά τότε παρά τις προσπάθειες, αφού ο Αντώνης Σαμαράς φρόντισε να καταστρέψει τα παραστατικά πριν αναλάβει ο Κ. Μητσοτάκης. Όμως υπήρξαν σοβαρότατες καταγγελίες ότι τα κονδύλια αυτά πήγαν στις τσέπες δημοσιογράφων και εκδοτών που ανέλαβαν να σηκώσουν το «Μακεδονικό» και να υποδαυλίσουν τα εθνικιστικά πάθη. Λίγο αργότερα ο Αντώνης Σαμαράς θα ιδρύσει πολιτικό κόμμα, την ΠΟΛΑΝ με σχεδόν μοναδικό θέμα το «Μακεδονικό», και ένα έτοιμο να τον στηρίξει κοινό.

Ο καλύτερος τρόπος πρόβλεψης μελλοντικής συμπεριφοράς είναι η παρελθούσα συμπεριφορά, είχα διαβάσει κάπου.

Όσο κάποιοι συζητούσαμε αν πρέπει να μορφώσεις ή να ξεκεφαλιάσεις τους ναζί, κάποιοι άλλοι ασχολούνταν συστηματικά, με το να διαμορφώνουν ναζί.

Πολλοί από αυτούς συνεχίζουν και σήμερα, όπως για παράδειγμα ο συνεργάτης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ_ «Ευώνυμος» που ανεβάζει βίντεο με τις ομιλίες χρυσαυγιτών για να δώσω ένα μόνο παράδειγμα.

Και διαμορφώνοντας αν όχι “καθαρούς” ναζί, σίγουρα φασίζοντες φανατισμένους πολίτες ελπίζουν να δημιουργήσουν το κοινό στο οποίο θα απευθυνθούν προκειμένου να διατηρηθού στην εξουσία.
Το αν το έχουν καταφέρει είναι άλλο θέμα.
Η προσπάθεια είναι κάτι παραπάνω από εμμφανής.
Και φυσικά όλο αυτό δεν περιορίστηκε μόνο στο διαδίκτυο.
Θα θυμίσω τα άρθρα του “Πρώτο Θέμα” για τους χρυσαυγίτες που συνοδεύανε ηλικιωμένες για να κάνουν ανάληψη χρημάτων από τα ATM, το ξέπλυμα του Γερμενή από τον Θέμο Αναστασιάδη, το “σοβαρή Χρυσή Αυγή” του Μπάμπη Παπαδημητρίου, τον χαρακτηρισμό “ακτιβιστές” από την Καθημερινή αλλά και τον σημερινό υπουργό παιδείας(!) Ανδρέα Λοβέρδο και πολλά άλλα.

Αυτό το «παιχνιδάκι» θα συνεχίσουν να το παίζουν όσο το θεωρούν επωφελές για τους ίδιους, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο ακόμα μεγαλύτερου εκφασισμού της κοινωνίας.

Ακόμα και αν το σταματήσουν για λίγο, ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να παίξουν με το φίδι του φασισμού και του ναζισμού για προσωπικό όφελος.

Δεν αρκεί λοιπόν να σταματήσουν, όπως προφανώς αναγκάστηκε να κάνει πρόσφατα ο Γιώργος Μουρούτης.

Πρέπει να τους απομονώσει η κοινωνία οριστικά και αμετάκλητα.

Ίσως έτσι οι επόμενοι να το σκεφτούν διπλά πριν χρησιμοποιήσουν παρόμοιες μεθόδους.

Αυτοί πάντως είναι αδιόρθωτοι.

Διάβασε επίσης:
Τα μυστικά κονδύλια της Νέας Δημοκρατίας
Ομάδα “fasistas”
Αντίλογος
Evonymos
Προμοτέρ καμουφλαρισμένων ΧΑυγιτών
Το δεξί χέρι του Βορίδη ψηφίζει Χρυσή Αυγή
Γιατί ο Άδωνις διαφημίζει επισήμως τη Χ.Α. και τον Κ. Πλεύρη;